Undra på att allt fler blir skeptiska till EU


Margot Wallström
Margot Wallström blev ett lätt byte för GMO

Källa: Småbrukaren.se, 29 januari,2009
Skriven av Rune Lanestrand

Miljöaktivisten Margot Wallström övergav alla sina idéal så snart hon avancerat till EU-kommissionär och senare även till vice ordförande i kommissionen. Besvikelsen är stor. Det gick inte lång tid förrän Wallström bytte åsikt om genmanipulation. Hela hennes framtoning fick något falskt och oäkta över sig. Hon talar som en programmerad robot om ökad demokrati och öppenhet inom EU. Medan utvecklingen hela tiden går i motsats riktning.

Kan någon peka på något positivt som Wallström  har uträttat under sina år i Bryssel? Nyligen hånade hon öppet det irländska folket för att de inte förstod bättre utan röstade nej till Lissabonfördraget.

Vi har med rätta föraktfullt talat om de privilegier som Högsta Sovjets medlemmar roffade åt sig men kan nu konstatera att precis samma system tillämpas inom EU, ”Högsta Europa”.

Margot har en furstlig månadslön på 237.680 kronor så hon borde kunnat lägga undan en del under sin tid som kommissionär. Bidrag för barnen ger henne 11 000 i månaden.

Utöver lönen har hon 55.017 i olika bidrag och tillägg i månaden. Och de flesta luncher och middagar bjuder de otaliga lobbyisterna från globala storföretag på. De som i dag tycks ha makten i EU. Hur mycket Monsanto, BASF och de övriga GMO-företagen spenderar på luncher, middagar och nattklubbsbesök i Bryssel får vi dock aldrig veta. Däremot vet vi att kommissionen med Wallström som pådrivaregodkänner nya GMO-grödor på löpande band.

När Margot Wallström nu avgår i vår kan hon åka hem och som sin partiledare Göran Persson  köpa en herrgård för sitt avgångsvederlag på fem miljoner kronor.Hon får dessutom 1,2 miljoner om året i pension  efter att hon fyllt 65 år.

Undra på att allt fler blir skeptiska till EU.

Det här inlägget postades i Bakom Kulisserna, Europa, Maktmissbruk, Pengar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *