Sankt EU: är Katolskt

Se upp för en katolsk Europeisk Union

Den här hade jag en gång publicerad på nyapolitiken.biz men den är fortfarande lika aktuell. Folk har kanske glömt den och nya läsare har tillkommit så jag publicerar den igen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Abel och Bente Struksnæs
Kristen informationstjenste
http://endtime.net/svensk/KEU.htm?fbclid=IwAR1KdEdEbb2_jA4WME9Hz1lm5L7MbvDBgT8qZPg5jcCeFMFMlrBWuwwqjRA

EU började som en kol- och stålunion. Denna union – eller plan – fick namnet Schumanplanen, eftersom den uppkallades efter Robert Schuman. Stegvis omdanades kol- och stålunionen till en politisk allians, som benämndes Europeiska Gemenskapen (EG; artikel 211-219 TEC). I dag känner vi igen den under beteckningen Europeiska Unionen (EU). Vad blir nästa namn – ”Europas Förenta Stater”?

Visste Du att mäktiga katoliker banade väg för EU, t. ex. den franske ultraeuropén och strategen Jean Monnet, den franske utrikesministern Robert Schuman, den västtyske kanslern Konrad Adenauer, den italienske premiärministern Alcide de Gasperi med flera. De tre sistnämnda var dessutom ledare för sina länders katolska partier, kristdemokraterna.

Lars Bergquist, Sveriges ambassadör i Vatikanen, har sagt: ”Vi skall komma i håg att EU en gång grundades av mycket hängivna katoliker, så som (tysken) Adenauer, (fransmannen) Schumann och (italienaren) De Gasperi. Alla satte upp Europas enhet som mål.” (Sydsvenskan, 16. okt., 1991, under rubriken ”Vägen till EU går via Rom”). Detta skedde direkt efter det att Hitler, Mussolini och Franco hade misslyckats med samma målsättning.”

En artikel i The Sunday Telegraph, 25. Augusti, 1991, bär överskriften: ”Nu ett Heligt Europeiskt Imperium. Under en stor bild på påven står det skrivet: ”I honom har vi den mest politiske påven i modern tid.” Det är helt tydligt att flera inser Vatikanens inflytande i den Europeiska Unionen.

EU har varit präglat av katolska ledare. Jacques Delors har suttit längst i chefsställning. Han är katolik. Observera följande upplysning: ”Unionens förhärskande religion är romersk katolicism och dess andliga överhuvud är påven, till vilken alla utövande romerska katoliker är skyldiga trohet, politisk så väl som andlig. Några av nutidens europeiska ledare, som utövar den katolska tron, är Jacques Delors och nederländske premiärministern Ruud Lubbers, båda utbildade av jesuiter, liksom kansler Kohl and Spaniens premiärminister Filipe Gonzales. De är ivriga katoliker. Dessa fyra ledare är frukten av den romersk-katolska samhälleliga rörelsen… Den katolska samhälleliga rörelsen anser, att det inte finns någon ädlare uppgift än att förena vår världsdel. I två interna kommissionsrapporter, framlagda i februari, 1993 till EU-ordföranden Jacques Delors, heter det att: ‘gamla religions-motsättningar ligger till grund för den strid, som rasar kring Maastrichtfördraget om europeisk enhet; och religion _ eller åtminstone något slags speciell ny europaandlighet inspirerad av Brüssel’… Från första början var den Europeiska Gemenskapen en idé från Vatikanen för att återkatolisera Europa”
(Maastricht, Magna Carta, Monarchy & Morality, s. 3, Michael de Semlyen).

Tidigare ledaren Romando Prodi och nuvarande Jose Manuel Barroso, är
katoliker. Den sistnämnde är nu ledare för Europakommissionen. Nuvarande ”utrikesminister” Herman Van Rumpay är en hängiven katolik. Han utbildades vid Jesuit-skolan Sint-Jan Berchmans College i Brüssel, och han har studerat filosofi och ekonomi vid det katolska universitetet i Leuven” (Kristeligt Dagblad, DK, den 20. Nov., 2009).

Hela EU-systemet är uppbyggt efter katolskt mönster.

 

Se mer:  https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/10/22/se-upp-for-en-katolsk-europeisk-union/

 

Det här inlägget postades i Bakom Kulisserna, Okategoriserade, Tro, Vatikanen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *