Ukraina: Ny lag tvingar sexbrottslingar bli kastrerade

Ukraina: Ny lag tvingar sexbrottslingar bli kemiskt kastrerade

 

https://www.expressen.se/…/ny-lag-kemisk-kastrering-av-domda-pedofiler/
19 juli 2019 – En ny lag i Ukraina kan tvinga de som döms för sexualbrott mot barn till kemisk kastrering. … Ny lag: Kemisk kastrering av dömda pedofiler.

kastrering av dömda pedofiler

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ukrainska parlamentet röstade nyligen för en lag där sexbrottslingar kan dömas till kemisk kastrering.

Det är främst de som döms för sexualbrott mot barn som kan få straffet.

– Lagen är bara ett billigt trick att ragga röster till parlamentsvalet på söndag, hävdar människorättsgruppen Human Rights in Ukraine, i ett uttalande.

Det är personer mellan 18 och 65 år som döms för övergrepp, våldtäkter eller sexuellt utnyttjande av barn som kan dömas till kemisk kastrering i Ukraina enligt den nya lagen.

”Human Rights in Ukraine” skriver i ett uttalande att Radikala partiet i alndet ligger under spärren för att stanna kvar i parlamentet och att lagen skulle öka deras chanser att sitta kvar efter valet på söndag.

– Lagen är ren populism, säger Evgenij Sacharov, generaldirektör på ukrainska organisationen Kharkiv Human Rights Protection Group, som kräver att presidenten Volodymyr Zelenskyj ska lägga in sitt veto och dra den tillbaka, enligt Sveriges Radio.

– Kemisk kastrering är en behandling av de personer som fått diagnosen pedofili men alla som begår sexualbrott mot barn är inte pedofiler och bör därför inte behandlas medicinskt för det, säger Evgenij Sacharov.

Den som döms får ett sexlusthämmande preparat injicerat i kroppen vilket medför minskad sexdrift under en viss tid.

Att tvinga sexualbrottslingar till kemisk kastrering tillämpas i ett tiotal länder, i Europa bland annat i Polen och Ryssland. I Sverige används det som en frivillig kompletterande behandling, men inte som ett straff. Så även i Danmark och Tyskland.

SvD har tidigare skrivit om att Polen varit det första landet i EU som tillåtit kemisk kastrering mot den dömdes vilja.

Det här inlägget postades i KASTRERING, Larouche, LVU, Pedofili. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *