Helena Palena om kämpen Brage Norin, in memoriam

Ryssland det andra ekonomiska underverket! Sverige betyder nästan ingenting

Det ekonomiska megaunderverket i öster- Kina – har slagit sig ihop med Ryssland. Historien har bäddat för denna allians. Länderna passar så förbannat bra ihop, skriver Brage Norin i detta inlägg.

Brage Norin har gått ur tiden. Det var hllviken som la in dödsannonsen som en kommentar med frågan: Har du sett det här? Det hade jag inte. I mars april skrev Norin åtta långa kommentarer. Den sista skrev han 21 april i år. Han dog den 7 maj. Han brukade tystna på våren och återkomma på hösten. Lasse mejlade för ett tag sedan och undrade om jag hört något från Norin. Jag skrev att han är död. Lasse svarade: Det var tråkigt för även om vi hade olika åsikter så var han en frisk fläkt i debatten om vår gemensamma framtid. Han skrev ju att detta år skulle ju ljuset komma, och det har de då gjort för honom. Må han vila i frid.

Norin brukade skriva att solen går upp över öst och ner över väst. Genom siffror belös han vad som händer i världen. Kort skulle man nog kunna säga att handelstullarna som Amerika lägger in mot Kina är som ett straff för att öst är på G och väst på decline. Sanktionerna mot Ryssland t ex har fått till följd att Ryssland är självförsörjande på det mesta. Nu har Kina slutat exportera och importera jordbruksprodukter från USA. Nu ska dom handla med Ryssland. Hur kommer det att bli för Amerikas bönder? Brage kom tillbaks och skriv om det!

Jag tänker publicera några av Norins långa kommentarer. Vet inte vad han dog av. Han blev 74 år. Men det var mycket han ville ha sagt. Vila i frid kära drabant! Här kommer ett om handelskriget som han skrev 24 mars i år.

SVERIGE ÄR EN PYTTELITEN PUSSELBIT I DET GLOBALA PUSSLET.

HALVA VÄRLDENS BEFOLKNING BOR I ASIENS TILLVÄXTEKONOMIER.
+ Sydostasien – hem för cirka 650 miljoner människor – är en av världens snabbaste tillväxtregioner. Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam är regionens viktigaste ekonomier. Den årliga BNP-tillväxten de senaste åren ligger runt 5 %.

+ Indien – hem för cirka 1 350 miljoner människor – är en asiatisk tungviktare med mycket hög BNP-tillväxt. Det fjärde kvartalet 2018 motsvarade tillväxten 6,6 % ”på årsbasis”.

+ Kina – hem för cirka 1 400 miljoner människor – är den asiatiska giganten – det ekonomiska underverket i öster. I flera årtionden har BNP-tillväxten varit skyhög. Absolut ingenting rubbar den fortsatta ekonomiska tillväxten. Tillväxten i år 2019 väntas hamna mellan 6 och 6,5 %.

+ Pakistan – hem för cirka 200 miljoner människor – har under de tre senaste åren haft en årlig BNP-tillväxt på 4,6 %, 5,4 % respektive 5,2 %.
.
+ Bangladesh – hem för cirka 170 miljoner människor – antas under innevarande år 2019 hamna på en BNP-tillväxt över 8 % – för första gången i landets historia.

RYSSLAND BLIR DET ANDRA EKONOMISKA UNDERVERKET I ÖSTER.
Trots att hundratals ekonomiska experter i väst har arbetat intensivt i många år för att finna metoder för att knäcka den ryska ekonomin har landet lyckats med det ofattbara – Ryssland står nu starkare ekonomiskt än någonsin tidigare. Det senaste året har flera ekonomiska institut tvingats konstatera ett mycket smärtsamt faktum – Rysslands finansiella situation har förbättrats avsevärt. Det ekonomiska megaunderverket i öster Kina, har slagit sig ihop med Ryssland. Historien har bäddat för denna allians. Länderna passar så förbannat bra ihop. De positiva ”synergieffekterna” är så uppenbara.

Det är bara att konstatera faktum. USA:s handelskrig har förändrat världen och detta har gått överraskande snabbt. USA har på några få år lyckats isolera sig överallt i världen. Jordens sista krigarimperium tvingas snart dra sig tillbaka från jordens alla hörn och kanter. USA kraschar ekonomiskt och övergår till en militärdiktatur. Det är Gud i himlen som håller t trådarna. Det är därför allt sker med blixtens hastighet.

SVERIGE BETYDER NÄSTAN INGENTING I DET GLOBALA SKEENDET.
Sverige är en av Mordors imperiums trognaste vasallstater. Vi har haft en minister i regeringen som sett fler ryska ubåtar i svenska farvatten än alla andra politiker i FN:s samtliga medlemsstater tillsammans. Vi är så ofattbart hjärntvättade att vi tror att Ryssland är ute efter svenskt territorium – att Ryssland utgör ett militärt hot mot Sverige! Våra militära analytiker och massor av politiker måste vara fullständigt utbombade i hjärnan. Ryssland har inte en enda molekyls intresse av att annektera vårt land eller Finland eller Danmark eller något annat land för den delen. Sådant tänkande finns inte ens i fantasin hos någon enda politiker i Ryssland.

DET ÄR BARA ATT VÄLJA VÄG.
Det finns bara fyra ”vinstmaskiner” i världen – länder som tjänar bergskedjor av pengar genom sin framgångsrika handel med omvärlden – Kina, Ryssland, Tyskland och Saudiarabien. De berg av kapital som nu investeras av ”The Big Four” i österns väldiga freds- och utvecklingsprojekt ”den nya sidenvägen” förändrar snabbt hela världen. Land efter land i Mellanöstern och i Afrika dras nu med i Homo Sapiens största industrialiseringsprojekt någonsin. Saudiarabien ansluter sig. Turkiet likaså. Egypten omfamnas av projektet.

Land efter land efter land bryter sig lös från USA och hoppar på framtidens tåg. Tågets slutstation heter ”världsfredens ändstation”. Det är ett vackert namn. Framtidens viktigaste ekonomiska marknader finns i Asien. Det är bara att acceptera faktum. Solen går upp i öster medan solen går ner i väst.

DET INVESTERAS INGENTING I EN VÄRLD SOM STÅR STILLA.
EU har hamnat i recessionens dimma. Tillväxten håller på att stanna av. Det är på samma sätt i hela USA:s forna imperium. Japan står stilla. Nya Zeeland och Australien rapporterar snabbt fallande BNP-tillväxter tre kvartal i sträck. Kanadas BNP-tillväxt har sjunkit sex av de sju senaste kvartalsrapporterna. Data ser ut som en brant stege nedåt. Hela den förljugna världen – USA:s före detta imperium – är snart ekonomiskt förlamade. I särklass värst är det i USA.

Tillståndet är perverst. ALL BNP-tillväxt sker med lånade pengar. Att låna sig till tillväxt har de sysslat med under många år. Alla skuldbubblor har nu drivits till bristningsgränsen. Denna helgalna ”tillväxt” tar emellertid snart slut. Förtroendet för dollarn är förbrukat.

Ett land kan mycket väl låna pengar till kostsamma infrastruktursatsningar som uppenbart kommer att stimulera ekonomin i framtiden. Men att som USA år efter år efter år trycka bergskedjor av egna dollar för att klara sin ekonomi betyder att landet BNP-tillväxt är ett stort lurendrejeri – precis som all annan ekonomisk information från USA. Arbetslösheten, inflationen, BNP-tillväxten – allt är storlögner.

Nåväl – vad händer med Sverige? Det går åt helvetet med buller och bång. CIA:s femtekolonn är för stark. Vårt land är chanslöst. Vi kommer att drabbas svårt när dollarn kollapsar. Precis allt pekar på att kraschen är nära. Jag bävar.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

Det här inlägget postades i Brage, BRI nya sidenvägen, Framtid, Maktmissbruk, MORDOR Ondskans Rike, Pengar, politik, Putin, Trump, Xi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *