Filosofi är kärlek till visdomen: Filosofera dig fri!

Huston Cumming Smith, religionsvetare och filosof. Foto: Stillbild Youtube

KRÖNIKA

Filosofi är kulturens grundbult

DIGITAL UTGÅVA

För den som söker ett filosofiskt perspektiv rekommenderar jag Huston Cumming Smiths (1919-2016) bok, ”BEYOND the POSTMODERN MIND – The Place of Meaning in a Global Civilisation”. (”BORTOM det POSTMODERNA MEDVETANDET – Din plats i den Globala Civilisationen”). Smith gör upp med vetenskap, naturalism och evolutionsteorin och dessutom skärskådar han historiska ”framsteg”. Han lotsar oss ut ur vad E.F. Schumacher beskriver som total förvirring. Istället för att ge efter för alienation och fragmentering, andas boken upptäckarglädje och en formuleringsförmåga utöver det vanliga.

Publicerad: 21 augusti, 2019, 22:56

  • Svenska

Det här inlägget postades i Ascension, Brage, Filosofi, Fred, Fria Sidor, Fria Tider, Global Research, Historiska läxor, Jan Tullberg, Karl XIV Johan, Kreaprenör, NewsVoice, Pax Mare Baltikum, politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *