Behovet av en stark kungamakt i neutrala Sverige

Kungen bekymrad av alla sprängdåd och skjutningar

Publicerad 29 augusti 2019 kl 14.14

INRIKES. Kungen och Kronprinsessan är djupt bekymrade efter den senaste tidens många bombdåd och skjutningar i Sverige. Under torsdagen hade de ett möte med polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under ett företräde på Kungliga slottet som Mats Löfving, chef vid Polis­myndighetens nationella operativa avdelning (NOA) och Stefan Hector, chef för den operativa enheten vid NOA, informerade Kungen och Kronprinsessan  om den senaste tidens sprängdåd och skjutningar.

Under mötet berättades bland annat om hur polisen och andra berörda myndigheter arbetar för att förebygga och bekämpa dessa dåd, uppger kungahuset i ett pressmeddelande.

Efter mötet gjorde Kungen följande uttalande:

– Den oro som dessa dåd väcker hos allmänheten delas av mig och min familj. Vi vill uttrycka vårt deltagande med drabbade och samtidigt framföra vårt stöd till polisen och andra myndigheter i deras fortsatta arbete.

Det här inlägget postades i Brage, Europa, Filosofi, Fred, Fria Tider, Karl XIV Johan, Kvinnofrid, migration, Neutralitet, Nya Tider, Pax Mare Baltikum, Sagan om en bättre värld, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Behovet av en stark kungamakt i neutrala Sverige

  1. Ove Svidén skriver:

    P.S. Notera tavlan av Kung Karl XIV Johan på Fria Tiders bild ovan. Den illustrerar önskan om en stark Kungamakt i Sverige efter Napoleonkrigens härjningar i Europa. Samtidigt bör Monrodoktrinen 1823 nämnas: President Monroes önskan att hålla USA neutralt, utanför kommande krig i Europa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *