Åtta mot en. Jämstäldheten viktig för Centern, (S) och DÖ?

1 NYA REGERINGEN KÖR ÖVER CENTERN
Riksdagen beslutade i december att en av Sveriges mest onödiga myndigheter, Jämställdhetsmyndigheten, skulle avvecklas den 1 januari 2020. I budgeten avsattes 40 miljoner kronor för verksamhet under 2019. En stor del skulle gå till uppsägningslöner. Myndigheten har ett femtiotal anställda och en ledning på åtta kvinnor och en man. Den inrättades den 1 januari 2018.

Nedläggningen beslutades när Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag röstades igenom.

Det står inget alls om Jämställdhetsmyndigheten i Centerpartiets budgetmotion för 2019. Det står inget alls om Jämställdhetsmyndigheten i den 73 punkter långa Jöken mellan fyra partier (S, MP, C och L).

Däremot framgår det av Jöken att budgeten tillhör de frågor där C och L ska vara med och förhandla innehållet.

Det struntar den nya regeringen i. I regeringsförklaringen hette det att Jämställdhetsmyndigheten blir kvar. Utan att saken diskuterats med C eller L.

Stefan Löfven har gjort en första rejäl överkörning av innehållet i Jöken. C och L tiger. Det lär inte bli sista gången Jöken misshandlas av Stefan Löfven. Och nu vet han att han kan köra på utan att få mothugg från C och L.

Denna text finns också på följande URL:

http://www.contra.nu/veckans–contra/nya-regeringen-kor-over-centerpartiet/

Det här inlägget postades i DÖ DecemberÖverenskommelsen, Maktmissbruk, Människa, Socialdemokrati, Val 2018. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åtta mot en. Jämstäldheten viktig för Centern, (S) och DÖ?

 1. Brage Norin skriver:

  INGEN REGERING MED FRI INVANDRING KOMMER ATT ÖVERLEVA LÄNGE.
  VARFÖR? Därför att ett tektoniskt maktskifte i världen är på gång. Ett hisnande historiskt skeende som ingen av oss upplevt tidigare förändrar nu den värld vi lever i. Allt går så fort. Förvirring och oro sprider sig som en löpeld. USA:s imperium är på väg att kollapsa. Inte nog med det – United States of America ”USA” kommer också att kollapsa. USA störtar in i ett helvetesliknande inbördeskrig. USA kommer aldrig mera att bli sig lik. USA går under och splittras.

  När det brittiska imperiet gick under lyckades United Kingdom överleva som statsbildning. Samma sak hände med Spanien när det spanska imperiet kollapsade. Men detta är inte USA:s öde. USA störtar in i ett våldsamt och blodigt inbördeskrig. Det slutar i en nationell katastrof. Det skrämmer mig att denna katastrof är så nära. Det skrämmer mig att så få ser skeendet.

  För något år sedan stötte jag på den norska freds- och konfliktforskningens gudfader Johan Galtung. Helt plötsligt mötte jag en själsfrände – på nätet. Äntligen hade jag funnit en människa med identisk uppfattning av världen som jag. Att följa Paul Craig Roberts ”Institute for Political Economy” har varit en spännande läsning för mig. Jag har följt hans skriverier under många år. Samma sak gäller Ron Pauls ”Institute for Peace and Prosperity”. Där har jag funnit manga guldkorn. Att följa med vad Pepe Escobar skriver har varit en underbar läsning. ”Moon of Alabama” och ”The Saker” liksom israeliska tidningar (The Jerusalem Post och Haaretz i första hand) har tillfört massor av intressant information. Den världsberömda historikern William Engdahl” tillhör också mina favoriter – som jag följt under många år.

  Alldeles nyss stötte jag på ännu en lysande stjärna – Chris Hedges – en världsberömd journalist och författare. Flera videor där Chris Hedges berättar om USA:s kommande fall finns nu på nätet. Hans budskap är nästan identisk med Johan Galtungs – både USA:s imperium och statsbildningen USA går under. Galtung förutspår att detta kommer att ske senast år 2020. Chris Hedges lämnar tidsfrågan öppen.

  Chris Hedges har under 15 år varit utrikeskorrespondent för The New York Times och har bevakat de globala oroshärdarna under flera årtionden. Hans detaljkunskaper är synnerligen imponerande. Hans oräddhet och öppenhet är enastående vackert att skåda. Tack och lov – det finns människor som inte räds den nakna sanningen även om den är ytterst obekväm.

  ÅR 2019 KOLLAPSAR STATSBILDNINGEN ”USA”.
  USA:s imperium kollapsade i verkligheten redan i fjol 2018. Inga länder vill vara med längre i USA:s ständiga krigföring i världen. Alla försök att med legoarméer fortsätta krigandet har misslyckats. CIA:s väldiga legoarmé ISIS är i upplösningstillstånd. USA har i praktiken redan förlorat sitt imperium. Skeendet kom plötsligt – som en blixt från klar himmel.

  I år 2019 är det statsbildningen USA som kollapsar. Jag är tvärsäker. USA kommer att splittras. Att Alaska återköps av Ryssland är lika säkert som amen i kyrkan. Att Hawaii blir en självständig stat är också säkert. Vad som händer med de övriga delstaterna har jag inte den minsta aning om.

  När förtroendet för dollarn faller utlöses automatiskt massplundringar av varuhusen i USA. Våldet exploderar. Ett inferno väntar USA:s folk. USA kallar hem alla trupper i världen – men detta hjälper inte. Ordningen kommer inte att återställas. Försöket att skapa en trygg militär diktatur i USA är dömt att misslyckas. Det urartar i stället till en nationell jättekatastrof. Det är i detta kritiska läge som USA väljer att överge Alaska och sälja tillbaka delstaten till Ryssland (den ryska tsaren sålde Alaska till USA för drygt ett hundra år sedan). Precis så blir det.

  EN MULTIPOLÄR VÄRLD FÖDS.
  Det ”eurasiatiska århundradet” är på väg. Folken i öster har börjat drömma. Den nya sidenvägen är en asiatisk dröm som sveper med sig massor av nationer i öst. Rysslands folk, Indiens folk, Pakistans folk, Irans folk, Syriens folk, Turkiets folk, Saudiarabiens folk – de nationella drömmarna har vaknat hos många folk. Hela USA:s imperium – den s k fria världen – har slutat drömma. Vi marscherar inte i takt längre. Det är precis tvärtom – vi är hopplöst splittrade. Folk utan drömmar går under.

  Nästan alla USA:s vasallstater är på väg att frigöra sig från husbonden i väster. Några hänger envist fast. De historiska banden är alltför starka. Att United Kingdom ”UK” följer USA ner i djupet är solklart – Kanada likaså. Alla EU:s delstater drabbas fruktansvärt när USA kollapsar. Märkligt nog påverkas Island, Finland och Norge minimalt. Sverige går en dyster framtid till mötes. CIA:s väldiga agentnät har skadat vårt land oerhört.

  Globalisternas världsdröm slås i spillror. Det blir inte en värld där den stenrika eliten tar över makten. Det blir en helt annan värld – en multipolär värld. Massor av olika kulturer kommer att umgås med varandra på ett fredligt sätt. En planet i fred är en underbar plats att bo på. Massor av utmaningar väntar mänskligheten. Allt är möjligt i en värld i fred. Ingenting är möjligt i en värld i krigstillstånd. Därför är USA:s kollaps det bästa som någonsin hänt.

  Jag längtar till nyårsafton 2019. Då får vi höra när nyårsnattens klockor ringer in det nya året. År 2020 passerar vi tröskeln till en värld i fred. Så har ”den gamle” bestämt – och så blir det. (”Der Alte” är Einsteins ofta använda namn för Gud).

  Det gör ont när knoppar brister. Det kommer att göra väldigt ont när krigarimperiet i väster störtar i avgrunden. Insikten att den fria världen var den förljugna världen blir mycket svår att smälta. Vi kommer att få svårt att andas. Hur kunde vi sjunka så djupt? Stackars moder Svea.

  Visst är det märkligt. Sovjetunionen kollapsade plötsligt för cirka 30 år sedan. Nästan ingen såg det i förväg. Nu havererar USA:s imperium mitt framför näsan. För några år sedan såg nästan ingen vad som var på gång. Endast några få personer som tänkte intuitivt kände det på sig.

  Idag förstår tusentals experter att USA:s öde är oundvikligt – allt medan allmänheten sover djupsömn. Det är med andra ord som det brukar vara.

  DET VAR USA:s KRIG SOM SKAPADE ALLA FLYKTINGVÅGOR.
  Ju mer Sverige hjälpte NATO i deras ”fredsbevarande insatser” i världen desto fler flyktingar strömmade in till vårt land. Det gick inte så bra i Libyen eller i Afghanistan eller i Syrien eller i Irak eller i … ALLA västvärldens fredsbevarande krig slutade i en fruktansvärd tragedi. Alla länder där ”den fria världen” kämpade för fred omvandlades till ruiner. Kostnaderna för att återuppbygga dessa länder är astronomiska. Miljoner människor har dött. De mänskliga såren läker aldrig. Gud i himlen tycker inte om alla dessa krig.

  Tyvärr är Sverige fortfarande en amerikansk koloni. Vi har alltid lytt husbonden i väst. Nu får vi skörda vad vi sått. Det vi gjort mot andra har vi gjort mot oss själva – så är den himmelska lagstiftningen.

  En ”jämställdhetsmyndighet” i ett ryggradslöst land som Sverige är ett tragiskt skämt. Att skapa jämlikhet i ett totalt nationellt kaos – det kan vi glömma.
  Brage Norin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *