Roosevelts bluff: Perl Harbor bakom USA:s krig mot Japan

Hem Historia Andra Världskriget Pearl Harbor – falskspelet att lura det amerikanska folket

Pearl Harbor – falskspelet att lura det amerikanska folket

I åratal pågick debatten skenbart i kongressen, i media, i radio, i publika forum, i hemmen och bland politiker om USA skulle gå med i andra världskriget eller inte. I verkligheten hade USA redan två år innan Pearl Harbor attackerades den 7 december 1941, genom en exekutiv order av Franklin D. Roosevelt dragit in USA i kriget. Det enda man väntade på var rätt tillfälle. Då en majoritet av USA:s befolkning var emot att gå med behövdes en händelse som 9/11 för att få med majoriteten. Tyskland vägrade låta sig dras in i fällan och gå till attack alla de gånger USA hade beskjutit dem till havs men Roosevelt och de som styrde honom bakom kulisserna siktade in sig på en tysk allierad – Japan – som man under lång tid utsatt för ekonomiskt embargo. Kunde man provocera Japan till en attack skulle en kraftig mobilisering och vändning av den amerikanska opinionen kunna ske. Arkivdokument har visat att det var detta som man hade som en av de centrala metoderna att dra in USA i kriget. Den amerikanska allmänheten fördes bakom ljuset och hade ingen aning om vad som pågick.

Se mer:  http://friasidor.is/pearl-harbor-falskspelet-att-lura-det-amerikanska-folket/

Det här inlägget postades i Fria Sidor, korruption, Maktmissbruk, MORDOR Ondskans Rike, politik, Terrorism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *