MY NAME IS BOND – US BOND

USA:s OLJEEXPORT TILL KINA HAR UPPHÖRT FULLSTÄNDIGT DE SENASTE VECKORNA – trots att Kina hållit importen av amerikansk olja utanför handelskriget. Bara risken att även oljan skulle dras in i kriget räckte för att utradera handeln. Kina var USA:s största handelspart vad gäller olja. USA har förlorat sin största köpare av olja på grund av USA:s handelskrig.
Nu störtdyker även den kinesiska importen av flytande naturgas LNG från USA – enligt China Merchants Energy Shipping Co (CMES).
Kina importerade 17 ”bcf” (miljarder kubik-fot) LNG år 2016. I fjol importerade Kina 103 bcf. Planerna i år var en kinesisk import av hela 142 bcf. Nu störtdyker även Kinas LNG-import från USA.
USA förlorar därmed även en av sina största köpare av LNG. I fjol köpte Kina hela 15% av den amerikanska exporten av LNG. Den planerade ökningen av Kinas import hade snabbt förvandlat Kina till USA:s största köpare av LNG – kanske redan i år 2018. Det blir i stället tvärtom. Kinas köp av amerikansk LNG störtdyker medan rysk export av LNG till Kina skjuter i höjden. Återigen blir det Ryssland som blir vinnare. Putin vinner varje rond av USA:s handelskrig mot Kina – trots att han sitter på åskådarplats. Det är inte att undra på – han innehar svart bälte i karate.
På kort sikt kan USA finna andra köpare i Asien – men framtidsutsikterna är nattsvarta. Den rysk-kinesiska storsatsningen på LNG i norra ishavet kommer att påverka den asiatiska marknaden dramatiskt. Det geografiska läget blir avgörande. Ingen har en rimlig chans att konkurrera. Det är därför som Kina investerat så stort i Arktis. Det handlar om en ”strategisk” investering för Kinas del – en storinvestering som är mycket viktig för Kinas framtid. 
ÄR DET NÅGON SOM TROR ATT USA INTE VET VAD DE GÖR?
Glöm det – allt är noga uträknat. Full fart mot det finansiella stupet. Målet är skapa ett totalt kaos i USA med syftet att inrätta en amerikansk militärdiktatur. Både handelskriget och FED:s räntehöjningar är väl genomtänkta. Full rulle mot The Fiscal Cliff. 
VARNING: Kina sålde plötsligt amerikanska ”bonds” för tre miljarder dollar förra veckan. Detta var en allvarlig varning. Så här beskriver Bloomberg händelsen i en artikel: ”an even bigger demonstration of China’s pull in the international bond market,”  Att tvärsälja bonds i denna storleksordning är som att hota att sticka en synål i en såpbubbla. När bond-bubblan spricker kraschar västvärlden ekonomiskt. 
Skulle Kina eller något annat land sälja ut stora mängder amerikanska finansiella dasspapper startas en lavin av bankkollapser i väst. Det är precis detta som kommer att hända. Västvärldens ekonomiska krasch inleds med att förtroendet för alla former av amerikanska statsobligationer – s k bonds – störtdyker. En lavin av bankkrascher inleds i södra Europa. Dollarn kraschar strax därefter.
”My name is Bond – James Bond” – det ingav respekt. Namnet ”US Bond” väcker ingen respekt alls, men det kommer snart att sätta skräck i hela USA:s tidigare imperium. Stackars Tyskland – de har tvingats tanka bergskedjor av bonds under den period USA kontrollerade landet. Även Japan ligger fruktansvärt illa till liksom – naturligtvis – Saudiarabien. USA har länge ”betalat” den saudiska oljan med finansiella papper som snart blir värdelösa. Det är precis på samma sätt med USA:s ”köp” av den tyska industrins produkter som har pågått under årtionden. US Bond heter bedrägeriet. 
Tack vare FED:s monopol på att trycka dollar kunde denna sjuka handel fortsätta i årtionden. Inget annat imperium i mänsklighetens historia har lyckats köpa allt – och betala med papper som saknar all form av täckning. USA kan inte ens betala ränta på att alla sina bergskedjor av lån – utan att trycka nya drivor av luftpengar. Precis alla vet att USA aldrig någonsin kommer att betala sina skulder. Att förtroendet för dollarn inte har rasat tidigare är ett mirakel. Men snart är vi befriade från dollarns världsherravälde. Det är någonting att se fram emot.
SNART VAKNAR ALLA UPP.
När Kinas folk går åt samma håll förändras världen. När Asiens alla folkslag börjar marschera i takt förändras världen på nolltid. ”Den nya sidenvägen” är ett gigantiskt utvecklings- och fredsprojekt. Nästan alla länder i Asien är med. Megaprojektet börjar långsamt men säkert att skapa fred och välstånd i land efter land i hela Asien – men nu har den nya sidenvägen nått fram även till Mellanöstern. Det handlar om ett ”mänskligt underverk” – minst tio gånger större än den kinesiska muren. Ryggraden i frihetsrörelsen som exploderar i öster är den historiska alliansen mellan Ryssland och Kina. Det amerikanska handelskriget har rört upp en politisk storm. Artiklar som ”The Perfect Storm Bringing China And Russia Together” sammanfattar skeendet väl (OilPrice.com – 10:e okt i år).
En västvärld i fullständigt kaos – där bor vi. Vi är hopplöst hjärntvättade av jordens sista krigarimperium USA. Vi har tappat nästan all tankeförmåga. Den som inte fattar att Västeuropas öde hänger i vågskålen är totalt blind. Krigarimperiet faller mitt framför ögonen och nästan ingen i väst ser skeendet. Om inte Västeuropa kapar snaran runt halsen dras vi med i djupet när USA:sjunker ner i avgrunden. Detta kommer tyvärr inte United Kingdom att klara. Tysklands och Turkiets politiska uppvaknande räddar i praktiken Västeuropa undan en total katastrof. Uppvaknandet kom i grevens tid. Snart vaknar vi alla upp – men det blir först efter den andra STORA världsdepressionen – en depression som i första hand drabbar västvärlden. Vi sover djupt trots att spökenas tid är inne – klockan slår nämligen snart tolv.
VILKET PSYKOLOGISKT FENOMEN VI BEVITTNAR.
Nästan alla i väst är politiskt blinda – så enastående märkligt. Nästan ingen ser att den s k gamla världen omstöps i sina grundvalar. Nästan ingen ser att jordens sista krigarimperium är på väg att falla. Nästan ingen ser att härskarvalutan dollarn är på väg ner utför stupet. 
Brage Norin – Skogså Tankesmedja
Det här inlägget postades i Ansvar, Bakom Kulisserna, Brage, BRI nya sidenvägen, Fred, Kina, korruption, Maktmissbruk, MORDOR Ondskans Rike, OBOR Nya Sidenvägen, Pengar, politik, Putin, Trump. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *