Brage: Amerikas andra inbördeskrig gör att USA kollapsar

TÄNK EFTER!
KINA ÄR VÄRLDENS STÖRSTA IMPORTÖR – ELLER EN AV VÄRLDENS STÖRSTA IMPORTÖRER – av väldigt många produkter.
Kinas import i världen ökar dessutom mycket snabbt. Importen har ökat med över 130% på tio år och närmar sig nu USA:s import. Mellan åren 2007 och 2017 ökade den kinesiska importen mer än tre gånger snabbare än USA:s import. Kinas marknad är extremt lockande för en hel serie av världens stora företag. Den kinesiska marknaden är en fråga om ren överlevnad för massor av viktiga industrier i världen. Alla ekonomer förstår detta.

VAR VÄNLIG OCH INSE DETTA FAKTUM – Ryssland har nästan allt som Kina behöver!!! Handeln mellan Kina och Ryssland formligen exploderar. Det tar visserligen tid att förverkliga Kinas och Rysslands sanslösa samarbetsplaner – men i öster sker allt med blixtens hastighet. Hundratusentals hektar jordbruksmark i fjärran östern tas nu i bruk i en serie ”joint-venture” projekt – eller genom direkta leasingavtal. Det låter som en saga, men sanningen är att Kina och Ryssland tillsammans kan bli självförsörjande på nästan alla jordbruksprodukter. Detta gäller även en hel serie metaller och andra handelsprodukter som Kina idag importerar – men som finns i Ryssland (eller snabbt kan börja produceras i Ryssland). Koppar är ett sådant exempel. Sojabönor är ett annat exempel. Kinas STORA akilleshäl är bristen på fossila bränslen – det är landets ”strategiska svaghet”. Ryssland har gas, olja och kol i sanslöst överflöd. BINGO! Kina och Ryssland är som hand i handske.

Den ”strategiska alliansen” mellan Kina och Ryssland kommer att förändra hela världen – och det kommer att gå fort. Alliansen mellan Kina och Ryssland är en historisk ”mega-händelse” som snart slår ner som en bomb. Ingen ser skeendet eftersom allt går så fort. Vi är dessutom politiskt blinda. USA:s handelskrig TVINGAR i praktiken samman länderna på en ”historisk sekund”. Det skapas en ny konfederation i världen – ”österns Förenta Stater” – Kina och Ryssland. (Wikipedia: En konfederation är en union med bibehållen suveränitet för de ingående parterna).

EN SERIE AV MYCKET VIKTIGA AMERIKANSKA FÖRETAG KOMMER ATT DRABBAS SVÅRT.
ETT EXEMPEL: Boeing riskerar att förlora den väldiga kinesiska flygmarknaden.
Kinas civila flygflotta behöver över 7 000 nya flygplan inom de närmaste 20 åren – enligt Boeings senaste prognos. Endast en komplett galning tror på att USA:s handelskrig inte kommer att skada Boeing. Det blir precis tvärtom. Boeing kommer att förlora den kinesiska marknaden. Handelskriget leder inte till ett friskare USA – det blir motsatt effekt. USA:s finansiella kollaps påskyndas. Är handelskriget en medveten strategi mot det finansiella stupet – det är den stora frågan?

Det finns massor av exempel på hur USA:s politiska agerande har skadat landet. När USA tvingade västvärldens oljebolag att retirera från investeringar i de gigantiska olje- och gasfyndigheterna i Arktis gick Kina in och storsatsade. Gemensamt byggs nu den arktiska grenen av den nya sidenvägen – ”Ice Silk Road”. En av världens största tillverkare av flytande naturgas LNG är idag ett gemensamt rysk-kinesiskt företag. Detta konsortium föddes som ett direkt resultat av USA:s politiska agerande. En serie av arktiska isbrytare för transporter av LNG är redan igång. Enorma investeringar följer med eftersom hamnar och annan infrastruktur måste byggas ut samtidigt. Motorvägar, väldiga broar, pipelines och flerfiliga järnvägar byggs nu i rekordfart i fjärran östern. Den kinesiska draken och den ryska björnen har verkligen omfamnat varandra. Handeln har ökat våldsamt de senaste två åren – men nu exploderar handeln. Handeln passerar i år 100 miljarder dollar. Inom endast två år – 2020 – passerar handeln mellan länderna 200 miljarder dollar. Denna gigantiska ökning är redan planerad i detalj.

FINNS DET INGEN POLITIKER I USA SOM KAN TÄNKA KLART?
Hur snurrar det i hjärnan hos galningarna i Washington? Är det någon sjuklig variant av ”hybris” som kan förklara beteendet? Hur kan någon politiker tro på att USA kan fortsätta att trycka pengar i luften – pengar som ska respekteras som äkta valuta i världen? Detta håller naturligtvis inte i längden. Var vänlig vakna – dollarns världsherravälde är snart över. USA rusar mot ”The Fiscal Cliff”. Detta borde även amerikanska politiker förstå. Tänk om de förstår. Tänk om det är vi som inte förstår. Tänk om det är vi som inte förstår syftet med den amerikanska politiken?

Enligt en nyss publicerad Bloomberg-artikel kan det amerikanska handelskriget sänka Kinas BNP med maximalt en enda procent år 2019 – en marginell effekt. Denna slutsats stöds av en serie ekonomiska experter i världen. USA:s handelskrig skadar absolut inte Kina – eller Ryssland. Den nakna sanningen är raka motsatsen – handelskriget stärker både Kina och Ryssland. Länderna stärks i själva verket alldeles oerhört. Man måste vara blind om man inte ser detta. Handelskriget skapar en historisk allians av ”Guds nåde”. Handelskriget skapar i praktiken en ny värld på rekordtid. USA störtar i graven mitt framför våra ögon. Återigen – hur tänker politikerna ”over there”? Förstår de vad de gör???

SANNINGEN ÄR ATT DE STYRANDE I USA MYCKET VÄL VET VAD DE GÖR.
På ytan ser det ut som om politikerna i USA saknar förmåga att tänka – att de omedvetet störtar USA utför det finansiella stupet. Men den nakna sanningen är att den styrande eliten i USA vill ha en fascistisk diktatur – så fort som möjligt. Politikerna följer bara order. Att krascha den amerikanska ekonomin är ett nytt försök att skapa ett nationellt kaos i USA – som gör det möjligt att införa en militärdiktatur i landet. Men – varför?

DEN STENRIKA ELITEN I USA VILL SKAPA ETT UNDANTAGSTILLSTÅND I LANDET.
De som stal mest vill förverkliga sitt drömsamhälle – en diktatur. De hatar resterna av demokrati i USA. ”Nine-eleven” – terrorattentatet i New York den elfte september 2001 som dödade flera tusen amerikaner på några minuter, resulterade inte i den diktatur som finanseliten på Wall Street önskade sig. Det blev inte helt stopp för sanningen – som i en äkta trygg diktatur.

Många höjdare inom USA:s maktapparat är livrädda för sanningen. De är rädda för sitt eget folk. De är inte välkomna någonstans i världen, för de vet att en serie fasansfulla sanningar är på väg att hinna ikapp dem. De förstår att sanningen om vad som hände i New York år 2001 kommer att publiceras – förr eller senare. En miljon elektroniska dokument kommer att bevisa något som ingen lögnare i världen kan ifrågasätta. De kan inte känna sig trygga annat än i en tyst militärdiktatur. Alla sanningens kanaler måste stängas ner så fort som möjligt.

DET MILITÄRINDUSTRIELLA KOMPLEXET ÄR NATURLIGTVIS MED I SPELET.
Den styrande makteliten VET att dollarn är på väg att krascha. De ser enandet mellan Kina och Ryssland. De ser vad som händer i Asien. De ser att Västeuropa knyter handelsbanden österut. De vet att CIA tappat kontrollen över Nordkorea. De vet att de har förlorat Turkiet och Syrien. De vet att USA:s trupper har fastnat i Afghanistan och Irak. De vet att handeln i världen är på väg att övergå till andra valutor än dollarn. De förstår att det bara är en tidsfråga innan dollarns världsherravälde är över. NATURLIGTVIS vet de allt detta. Den militära maktapparaten ser sig därför tvungna att ta över makten i USA och införa ett permanent undantagstillstånd. Frågan är – när ska detta ske?

Genom ett globalt handelskrig samt genom att höja räntorna, skapas det nationella kaos som tvingar fram ett militärt maktövertagande. Att höja räntorna i en statsbildning som håller på att haverera ekonomiskt är att medvetet begå självmord. I över ett årtionde kämpade USA på med noll procents ränta för att landet skulle överleva. Lika förbannat havererar USA ekonomiskt. USA:s statsskuld har mer än fördubblats på ett enda årtionde och har nu passerat 21 ”trillioner” dollar (21 tusen miljarder dollar). Landets företagsskulder har också exploderat – svindlande 6,3 trillioner dollar. Massor av amerikanska företag har klarat sig igenom de senaste åren enbart på grund av noll-räntan. Hushållens skulder är nu större än någonsin i amerikansk historia – över 13 trillioner dollar. Miljoner studenter dignar under sina studielån. Kreditkortsskulderna har rusat upp genom molnen och billånesystemet håller på att krascha. Över ett hundra miljoner amerikaner lever ur hand i mun eller i ren misär. Hur i helvete vågar FED höja räntan? Den amerikanska ekonomin är ju redan på väg att haverera.

DEN AMERIKANSKA POLITIKEN ÄR VÄGEN MOT MILITÄRDIKTATUR.
FED har fått självmordsuppdraget att höja räntan. Detta måste genomföras försiktigt och väl planerat. Den ekonomiska kraschen måste ”tajmas” perfekt. De ivrigaste galningarna ville utlösa ”The Fiscal Cliff” strax före mellanårsvalet i november i år – men sista ordet är inte sagt. Min gissning är att planen sätts i verket två år senare. Strax före presidentvalet 2020 kommer det att triggas fram en ”stock market crash” i USA – och därigenom öppna diktaturens portar.

“We won’t be able to call it a recession, it’s going to be worse than the Great Depression,” säger Peter Schiff,
Översatt: Vi kommer inte att kunna kalla det för en recession. Det kommer att bli mycket värre än den STORA depressionen.
Peter Schiff varnar för att den amerikanska ekonomin kan köras i sank i slutet av Trumps första presidentperiod – om två år.

Så klart formulerar sig många kunniga ekonomer i världen om den kommande finanskraschen i USA. Före detta FED-chefen Alan Greenspan formulerar sig i likalydande ordalag.: ‘We’re moving towards stagflation. It feels good right now but it’s a false dawn.’ (Fritt översatt: Stagflation – en kombination av hög arbetslöshet och hög inflation – väntar oss. Just nu känns det bra men det är en falsk gryning). Flera världsberömda historiker är inne på samma linje. Professor William Engdahl är en av dem. Engdahl skriver att de styrande i Washington medvetet går in för att krascha ekonomin – för att skapa diktatur i USA. Extremt små höjningar av FED:s styrränta har redan inletts, men nu har planerna klarnat.

Beslutet har fattats. CIA har redan tryckt på knappen. Ett ekonomiskt världskrig har satts igång.
Handelskriget och kommande räntehöjningar kommer att öppna diktaturens portar i USA. En polisstat väntar bakom hörnet. USA:s öde kommer att påminna om Spaniens öde säger den norska freds- och konfliktforskaren professor Johan Galtung. När det spanska imperiet kollapsade skapades Franco-diktaturen som varade i många årtionden. Galtung tror att USA blir en fascistisk stat ”modell Franco-Spanien” efter det amerikanska imperiets kollaps. Detta kommer att ske ”senast år 2020” – det är hans spådom.

EN VÄRLD I FRED VÄXER FRAM.
När jordens sista krigarimperium störtar samman skapas automatiskt fred på jorden. När USA faller omvandlas världen till ett fredsrike. Det tar visserligen lite tid men snart är vi där. Det finns inga ord för att beskriva denna unika historiska händelse. Vi får äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete på jorden – så enastående ofattbart och så oändligt vackert.

Övergångsperioden blir oerhört svår i USA – liksom i många länder i det amerikanska krigarimperiet. Vad kan vi göra??? Ingenting! Det är dags att be: Fader-moder i himlen, förlåt oss ty vi förstod icke vad vi gjorde.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Brage, BRI nya sidenvägen, CIA, Framtid, Fred, Kina, korruption, Maktmissbruk, OBOR Nya Sidenvägen, Pengar, politik, Putin, sionism, Trump, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Brage: Amerikas andra inbördeskrig gör att USA kollapsar

 1. Brage Norin skriver:

  TURKIET VALDE ÖST. MASSOR AV LÄNDER VÄLJER SAMMA VÄG.
  Landets BNP-tillväxt är helt överlägsen jämfört med EU-länderna. Inget EU-land har en BNP-tillväxt ens är i närheten av Turkiets. Landets skuld är dessutom nästan noll.
  Turkiets nationella skuld mätt i procent av landet BNP är  endast 28,3%. Turkiets BNP -tillväxt mätt i procent är sensationella 5,2% (andra kvartalet 2018)

  Efter CIA:s misslyckade kuppförsök i landet dök landets tillväxt ner under noll det tredje kvartalet 2016. Det sista kvartalet 2016 blev BNP-tillväxten 4,2%. Landets ekonomi kom igång igen – mycket snabbt.

  De fyra kvartalen år 2017 blev en stormsuccé: + 5,3%, + 5,3%, + 11,5% och + 7,3%. Landets hisnande ekonomiska tillväxt fortsatte i år. Två kvartal är rapporterade: + 7,3% och + 5,2%. (Alla data är beräknade på årsbasis).

  TURKIETS AKILLESHÄL – INFLATIONEN.
  Turkiets historia de senaste två åren har varit extremt turbulent. Storsatsningen på rysk kärnkraft i landet kostar pengar. ”Turk Stream” – den ryska naturgasledningen till Turkiet kostar också pengar, men snart är den igång. Detta genererar stora inkomster till Turkiet. Kärnkraften kommer om några år att minska landets energiberoende avsevärt.

  Stora kinesiska investeringar i Turkiet är på väg. Kinesiska pengar flödar in i landet. Rubrikerna om Kinas storsatsning haglar i pressen: ”Turkey sees a spike in Chinese investments through Belt and Road Initiative”. Företag från många länder investerar i landet. Även Qatar satsar mycket stort i Turkiet.

  Jag är absolut säker: Turkiet kommer att få bukt med inflationen – även om detta tar tid.  Men det viktigaste av allt – Turkiet är snabbt på väg att bli en ekonomisk stormakt!!! Landet kommer att bli ett historiskt exempel. Att bryta med krigarimperiet i väst har visat sig vara helt avgörande för Turkiets framtid. Att bryta med ondskans imperium kommer att befria många länder i världen. I denna historiska sekund är det i Asien, i Mellanöstern och i Afrika som vi finner de flesta länder som följer Turkiets exempel. I morgon finner vi dessa länder över hela jordens yta. Mänskligheten är på väg att besegra mörkrets krigiska krafter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *