Tysklands smarta och korrupta asyltolkar

Bakom Kulisserna

av Soeren Kern

  • Tysklands federala kontor för flyktingar och migration (BAMF) kommer att granska över 25 000 asylbeslut efter anklagelser om korruption på det regionala servicekontoret i den nordliga staden Bremen.
  • En del av de som fått asyl ansågs av de tyska myndigheterna vara potentiella säkerhetsrisker, enligt nyhetstidningen Der Spiegel. Bland dem fanns syriska underrättelseagenter, människosmugglare och andra grovt kriminella, samt potentiella jihadister från Islamiska Staten.
  • BAMF ger för närvarande avslag på nästan alla asylansökningar från personer som konverterat från islam till kristendomen, enligt Thomas Schirrmacher, ordförande för International Society for Human Rights. Enligt honom förlitar sig BAMF ofta på muslimska tolkar som gör medvetna felöversättningar på de kristnas eller konverterades bekostnad vid trovärdighetsprövningar.

Tysklands federala kontor för flyktingar och migration (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, BAMF) kommer att granska över

25 000 asylbeslut efter anklagelser om korruption på deras regionala kontor i den nordliga staden Bremen.

Inrikesminister Horst Seehofer informerade om granskningen efter att det framkommit att en före detta BAMF-tjänsteman vid kontoret i Bremen ska ha tagit emot mutor i form av kontanter i utbyte mot asyl för minst 1 200 flyktingar som inte levde upp till de nödvändiga kriterierna. Fem andra, inklusive tre advokater, en tolk och en medlare, är också under utredning.

Läs mer: https://www.bakom-kulisserna.biz/news/tyskland-asyl-mot-betalning-skandalen/

 

se mer https://www.bakom-kulisserna.biz/news/tyskland-asyl-mot-betalning-skandalen/

Det här inlägget postades i Bakom Kulisserna, Europa, korruption, Maktmissbruk, migration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *