Myndigheter, medborgare och medmänniskor

Under barnhemsepoken från början av 1920-talet fram till 1980 omhändertogs över trehundratusen barn och placerades på institutioner eller i fosterhem.

I en Upprättelse-ceremoni i Stockholms statshus 2011 bad  Riksdagens  Talman de drabbade om ursäkt för Samhällets Vanvård.

År 2006, När Fredrik Reinfeldt kom till makten som statsminister, tvångsomhändertogs inte mindre än 16 000 barn med stöd av LVU.

År 2012 tvångsomhändertogs ytterligare 28 000 barn med stöd av LVU.
År 2013 tvångsomhändertogs ytterligare 32 000 barn med stöd av LVU.
År 2014 tvångsomhändertogs ytterligare 35 000 barn med stöd av LVU.

Detta betyder att under sin tid vid makten mer än fördubblade Reinfeldt antalet tvångsomhändertagna per år.

Förklarar kanske det hans märkliga uttalanden om att: öppna våra hjärtan för ännu mer flyktingar?

Hur många miljoner fick statsminister i egen ficka för det uttalandet?
Av månmiljardären George Soros månne?

När ska myndigheterna i den totalitära demokratin, (demokraturen enligt författaren Wilhelm Moberg) lära sig uppträda som medmänniskor mot sina medborgare?

P.S.   Syftet med tvångsomhändertagandena var, som folkhemsarkitekterna makarna Alva och Gunnar Myrdal uttryckte det, ”att höja befolkningsstockens egenskaper”. Men trots det utsattes barnen i många fall för ett besinningslöst och meningslöst lidande. Misshandel, tvångsarbete, förnedring och regelrätta våldtäkter hörde inte till ovanligheterna i deras vardag. Allt detta pågick när Sverige utvecklades till världens kanske mest välmående välfärdsstat. Men dessa barn betraktades som icke önskvärda och behandlades därefter. De vittnesmål och larmrapporter som trots allt hördes togs inte på allvar. Ingen lyssnade på de bortglömda barnen.

Thomas Kangers pionjärarbete och hans reportage i SVT:s ”Dokument inifrån” ledde till den statliga vanvårdsutredningen och till den slutliga upprättelsen för de drabbade, där tusentals nu vuxna och tidigare omhändertagna barn ges en kvarts miljon kronor vardera i ersättning för sitt lidande. Med en rad nya källor och vittnesmål gräver Kanger nu djupare ned i folkhemmet Sveriges bakgård under rekordåren. Genom att närstudera politiken och enskilda barnhem kommer han en hel struktur på spåren och lyckas synliggöra systematiken i de till synes enskilda övergreppen. Den här boken är ett stycke okänd nutidshistoria och ett gripande vittnesbörd från en del av vårt land som länge legat i skugga.

See mer i:  http://www.albertbonniersforlag.se/bocker/samhalle-politik-och-debatt/s/stulen-barndom/#sthash.qRL1vSOJ.dpuf

Det här inlägget postades i George Soros, LVU, Maktmissbruk, Pengar, politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Myndigheter, medborgare och medmänniskor

 1. SM3CUA skriver:

  Nä, långt ifrån alla fick upprättelse. Staten svek åter igen dessa människor som lider av sviterna både mentalt, fysiskt och socialt, sexuelt.
  Jag får allt mer för varje dag som går en känsla av att det är omänskliga varelser som har styrt vårt land, och fortfarande styr det som en följd utav politik med en historisk bakgrund av nazistiska rötter
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6617694

  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/samhallet-sviker-igen-och-igen-och-igen/

  https://www.youtube.com/watch?v=eo1KY6c1L8Q

  https://www.youtube.com/watch?v=fYDY4uF0ZEE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *