Nya mäktiga Saudiarabien i djärva utspel under 2017

 

I mars månad 2017 besökte en liten delegation från Saudiarabien Trump i Vita Huset. 

Vice kronprins till den saudiska tronen Muhammed bin Salman ”MbS” och landets utrikesminister Abdel al-Jubeir var de högst rankade i delegationen. Delegationen stannade i USA i nästan en hel vecka. Några dagar efter den officiella tillställningen med fotografering och allt i Vita Huset åkte den saudiska delegationen tillbaka. Detta besök skulle senare visa sig vara av stor betydelse för Saudiarabien. De fann varandra MbS och Trump – och det lades upp planer.

Planerna sattes i verket. 

Landets kronprins Muhammed bin Nayef ”MbN” skulle röjas ur vägen. Frågan var hyperkänslig. MbN var nämligen CIA:s kelgris. Han hade nyss fått motta CIA:s högsta utmärkelse för sin tapperhet i terrorns tjänst av CIA:s högsta chef. Att plocka bort MbN var ett extremt vågat drag. Det var fler som skulle plockas – men det fick vänta till ett senare tillfälle. Den 21:a juni slog MbS helt plötsligt knockout på MbN. Han tvingades kyssa MbS och huka sig. Han sattes i husarrest. Hans isolering blev total och är det än idag. Världen skakade till. En ny kronprins väntade på att ärva tronen – Muhammed bin Salman.

Förvirringen inom CIA var total. Förvirringen i Israel var total. Förvirringen i hela västvärlden var total. Men läget lugnade ner sig så småningom. Planeringen fortsatte i yttersta hemlighet. Saudi Vision 2030 skulle dras igång med stor pompa och ståt. I slutet av oktober månad samlades över 3 500 businessledare från världens alla håll och kanter i Riyadh. Samtliga inflytelserika prinsar var på plats. På superlyxhotellet Ritz-Carlton ägde de största showerna rum.

Efter jättekonferensen meddelades att Saudiarabiens kung skulle ha ett viktigt möte där han skulle tillkännage ett viktigt budskap. Ingen prins vågade vanära sin konung med sin frånvaro. Det var då blixtnedslaget kom. Massor av stenrika affärsmän gick i fällan. Många prinsar och många ministrar och många före detta ministrar och många högt uppsatta militärer – inklusive cheferna för landets marin och chefen för det mäktiga nationella gardet – drösar av mycket inflytelserika personer sattes i arrest på Ritz-Carlton och ett annat lyxhotell i närheten. Jag tror inte att någon kupp någonsin i mänsklighetens historia har varit så dramatisk.

Förhören blev mycket hårdhänta inledningsvis. Många tvingades tas om hand på sjukhusen – men detta upphörde snabbt när medicinskt kunnig personal skickades på plats till Ritz-Carlton. Sannolikt begicks ett antal direkta fysiska övergrepp i ett inledande skede. Det var synd om miljardärerna.

Folket jublade. Äntligen hade de korrupta svinen fått vad de förtjänade. För första gången i Homo Sapiens historia hade den stenrika eliten i ett land satts på plats. Folkets jubel visste inga gränser.

Det fanns inga hämningar. En av världens rikaste personer – en nära vän till Bill Gates – sattes också dit tillsammans med sin fru. Hon var den enda kvinna som fängslades. Denna mångmiljardär som har förgyllt sitt privata flyg i guld och har många yachter sattes i arrest. OBSERVERA – än idag har han inte twittrat på nätet som han är stor delägare i. Han har bara yttrat de meningar han uppmanats att säga. Ytterst få av de fängslade har släppts fria. Huvuddelen sitter fortfarande isolerade. Inte ett pip hörs från oljebolaget Preems ägare. Hundratals andra oerhört inflytelserika personer förblir tysta.

DRA INNI HELVETET VILKEN REAKTION.

Alla CIA-agenter över hela världen blev chockade. Nervlugnande mediciner skrevs ut på löpande band. Mobiltelefonerna och datorerna gick heta på alla amerikanska spioncentraler (ambassader).

Vad i helvetet pågår i Saudiarabien. Trump twittrade i glädjeyra – vi har satt rätt man på plats.

Trump var djävligt stolt. De vet precis vad de gör – twittrade han mycket tillfredsställd. Trumps värsta hatobjekt – mångmiljardären som satsade enorma pengar på Hillary Clinton under presidentvalskampanjen och som uttalade sitt förakt mot Donald Trump – supermiljardären Prins Alwaleed bin Talal sitter inlåst. Han har betalat sig fri – men är lika förbannat i husarrest. Inte ett pip hörs från honom på nätet – förutom de meningar han uppmanats att säga. Trump hatar honom. Han tål inte höra hans namn. Han twittrade åt Talal under presidentvalskampanjen att vara litet rädd om pappas pengar.

MbS HAR GÅTT IN I FÄLLOR PÅ LÖPANDE BAND.

Trump hatar Obamas Mellanösternpolitik. Han gillar absolut inte det muslimska brödraskapet eller det muslimska systraskapet. Obama älskade rörelsen. En av systraskapets högsta representanter var Hillarys privata vän som hela tiden smög runt i kulisserna. En vacker kvinna var det i alla fall.

Trump hatade Al Jazeera i Qatar. Utan den minsta tvekan stödde Trump försöket att annektera Qatar. Men efter historiens galnaste ultimatum – var vänlig och kapitulera inom två veckor – dök Tillerson och mäktigt CIA-folk upp bakom kulisserna. Trump hade inte med sig alla sina nära medarbetare. Därmed tvingades MbS att skörda ett synnerligen svårt politiskt misstag. Saudiarabiens försök att annektera Qatar misslyckades. Qatars band med Iran förstärktes i stället.

Nästa fälla var lika dramatisk. Libanons premiärminister tvingades avgå i direktsänd saudisk TV. Detta slog efter en tid bakut – som när en häst sparkar till. Hezbollahs anseende i Libanon ”sky-rockade”. Hariri var starkare än någonsin. Hela Libanons befolkning vände sig mot Saudiarabiens beteende.

Sedan kom nästa misstag. Fängslandet av chefen för den arabiska banken som har mängder av business på Västbanken och i Jordanien blev nästa katastrof. Han släpptes efter några få dagar och förklarade att allt var OK – men det var det inte. Historien med Hariri upprepades. Nu har även Jordaniens relationer med Saudiarabien skadats svårt.

ETT ABSOLUT SÄKERT HISTORISKT FAKTUM.

Väst vågar inte satsa i Saudiarabien. Endast Kina och Ryssland vill och vågar. Utgången är given. 5% av Aramco Oil blir uppköpta för 100 miljarder dollar – men köpet betalas i Yuan som kan växlas in mot renaste guld i Kina. Valutan ”petro-yuan” slår igenom samtidigt i nästan all kinesisk oljehandel. Ett dråpslag mot petrodollarn är mycket nära förestående.

En brytning med Trump är också nära förestående. Saudiarabien öppnar famnen för den nya sidenvägen. Landet blir en viktig länk mellan Pakistan och Afrika. Hela den gamla världen Asien, Europa och Afrika smälter samman. Alla stater i öster är på väg i samma riktning. Indiens helgalna premiärminister Modi håller på att tappa greppet. Alla andra partier går nu ihop för att få bort den indiska katastrofen Modi. Hans CIA-agenda har skadat landet fruktansvärt. Stackars Indiens folk.

JAG ÄLSKAR TRUMP FRÅN BOTTEN AV MITT HJÄRTA.

Han är så galen att han kommer att få bli hovnarr i himlen.

Vilka stordåd han har uträttat. Jag får aldrig nog av hans underhållning. Snart brakar han till med något gigantiskt. Vad detta ska vara är svårt att föreställa sig. Trumps beslut att erkänna Jerusalem som enbart Israels huvudstad är ett mycket svårslaget rekord i mentalt vansinne. Katastrofen i FN blev helt sanslös. Tre små länder och fyra småöar (med en befolkning på totalt 200 000 människor) röstade för USA/Israel. Alla medlemmar i FN:s säkerhetsråd röstade dessutom mot USA. Få beslut har blivit så enhälligt avvisade i FN:s historia.

Skådespelet var ytterst sjukt. USA:s FN-ambassadör hotade öppet att USA:s president skulle räkna röster mycket noggrant. ”USA:s president bevakar er när ni röstar” – varnade hon. Skådespelet var så sjukt att varenda politiker i hela världen baxnade. Nu har mänskligheten fått sig en funderare. Det verkar vara sant – de Gud vill förgöra gör hen först mentalt galna. Det verkar vara mitt i prick.

DET HÄNDER NÅGOT ÖVER VÅRA HUVUDEN.

Någon mystisk kraft som vi bara kan ana har plötsligt engagerat sig i skeendet på jorden. Det vi bevittnar är helt ofattbart. Den mystiska kraft som vi brukar kalla ”Gud” har ingripit i skeendet. Så sanslöst mäktigt. Det är dags för ett fredsrike på jorden. Nästan ingen som lät sig mutas av blodsdollar kommer att säga – förlåt. De försvinner alla som bloss i kosmos. De har fullföljt sin uppgift.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Brage, BRI nya sidenvägen, CIA, Energi, judiska lobbyn, Maktmissbruk, SaudiArabien, Trump. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *