Globalist, nej tack. Jag vill vara världsmedborgare

HUR SKA VI VETA VAD VI SKA GÖRA OM VI INTE VET VAD GLOBALISM ÄR?

Jag intervjuade en glad globalist. Jag frågade ”hur ser din drömvärld ut?”

Oj vad globalisten blev glad. Vilken fin drömvärld han målade upp.

GLOBALISMENS LYCKORIKE.

Jag vill vara världsmedborgare. Mitt hemland betyder inte så mycket. Jag vill att alla världens företag och banker ska finnas registrerade på börserna. Jag avskyr statsägda banker och företag. Jag blir så lycklig när det statsägda saudiska företaget Aramco Oil börsintroduceras. Vi får nöja oss med 5% av företaget till att börja med. Resten följer med automatiskt.

Jag hatar det statsägda företaget Gazprom. Jag avskyr Putin. Jag är livrädd för att Kina och Ryssland köpt upp så mycket guld i världsmarknaden. Det äventyrar min finansiella trygghet – dollarn. Till råga på allt är Kina världens i särklass största guldproducent och Ryssland den tredje största – tätt efter Australien. Det är mycket farligt för de lagrar allt eget producerat guld hemma. I många år har de hållit på. De har lagrat upp bergskedjor med guld. Det är livsfarligt. Den enda förklaringen – de tänker utmana mina förmögenheter som är placerade i dollar. De verkar inte tycka om dollarn.

Varenda lycklig globalist har sina välförtjänta förmögenheter placerade i dollar. Vi måste försvara våra förmögenheter. Vi måste hjälpas åt att täta alla springor i skyddsvallarna runt den fria världens valuta dollarn. Det förbannade aset Xi JInping – Kinas president – verkar ha fått fnatt. Och nu har han gått ihop med Putin. Läget är mycket allvarligt.

GLOBALISTEN BLEV HÖGRÖD I ANSIKTET.

Jag försökte lugna ner honom. Kan du inte berätta om ditt lyckorike litet mera – sa jag.

Han fortsatte efter en stunds andhämtning. Jag älskar att njuta av världen. Jag älskar att dra en runda på golfbanan. Jag älskar att leva fritt i världen. Jag njuter av lyxmat och goda viner. Jag tycker om franska och italienska viner. Jag älskar grekisk historia. Jag är intellektuell. Jag känner starkt för klimatet. Klimat är spännande. Hela världen är spännande för mig.

Globalisten svängde snabbt i humöret när han målade upp sitt lyckorike.

Vad är det som oroar dig mera än att Kina och Ryssland äventyrar dollarn – frågade jag. Han svarade. Jag oroas över att vi globalister inte kan vara sams. Den fina amerikanska försvarsindustrin är för ivrig att kriga. De verkar inte fatta att de äventyrar mitt lyckorike. CIA gör bort sig överallt i världen. Tro mig – jag är verkligen inte glad över alla krig. De måste lugna ner sig.

Sedan är det dessa sionister som alltid måste hetsa fram krig i Mellanöstern. Detta religiösa hat är farligt. Inte är det bra med alla dessa ständiga krig i Mellanöstern. Jag tror faktiskt att jag är pacifist. Jag får aldrig sova lugnt på grund av alla dessa krig.

Jag vill tillbringa ett par veckor i Karibien – och sedan dra iväg till de berömda golfbanorna i världens alla hörn och kanter. Det händer alltid någonting spännande vid varje golfrunda. Att slappna av efter en runda på banan och spana in hur det går på börserna är helt underbart. Gärna ett glas vin samtidigt. Jag älskar att sitta ute på en balkong under bar himmel. Jag älskar alla andra globalister som njuter av livet. Vi känner igen varandra och blir glada när vi ses.

Vad är det för fel att njuta av livet? Varför ska alla dessa krig förstöra allt? Se på Ikea. Företaget finns överallt. Sådant skapar fred. Jag blir så glad när jag ser de stora världsledande företagen som gör fin choklad och säljer exotiska tesorter. Sådant gör mig lycklig.

Nå vad händer om Afrikanska länder tar hand om sin kakao själva och bygger upp företag som betalar skatt i sina egna hemländer – frågade jag. Vad händer om samma sak sker med Indiens främsta teplantage? Vad händer om bananer plötsligt säljs av kooperativ som tar över bananplantagen? Vad händer om alla länder skapar fonder som byggs upp av inkomster från landets egendomar som norska oljefonden och svenska järnfonden?

Du skrämmer vettet ur mig – ropade globalisten. Fattar du inte vilket helvete du målar upp? Jag vill ju bara må bra i en trygg värld. Varför måste du oroa mig? Tack och lov skämtade du . Den svenska järnfonden lyckades vi stoppa.

JAG KÄNDE ATT DET VAR DAGS ATT AVSLUTA INTERVJUN.

Jag läste om Stora Ensos storsatsning på återvinning. Jag läste både företaget broschyrer och jag läste om barnen på de dammiga soptipparna i Indien som gick barfota och utan andningsskydd och skötte återvinningen – som gav Stora Enso så fin prestige i världen. Barnen skadades svårt och dog som flugor av respiratoriska sjukdomar.

Jag läste om företaget som var världsledande på asbest. Miljoner människor dog när lungor och lungsäckar lossnade från varandra. Vätska punkterades och metastaser spreds. Den död som asbest har spridit är så fasansfull att den nakna sanningen blir omöjlig att läsa. Företaget fortsatte många år trots att skadorna var mycket väl kända. Företagets söner och döttrar lever globalistliv. De sanerade av någon anledning aldrig någon asbest själva. Så märkligt.

Det är samma med hormoslyr, DDT, PCB och tusentals andra produkter som skapat så stora förmögenheter. Hormoslyret har dödat folk på det mest grymma sätt i hela Norrland. Valfrid Paulsson (chef på Naturvårdsverket) – satt i TV och lovade att han skulle kunna dricka ett helt glas hormoslyr.  Jag sörjer att han aldrig gjorde det. Jag såg honom när jag fick motta ett pris – ABB:s berömda Gunnar Engströms stipendium.

Där satt han som lovade dricka hormoslyr. Jag var ung och fylld av hat. Hade jag haft en pistol i handen hade jag gått fram till personen och med glädje skjutit honom i pannan. Jag lovar – jag stormhatade äcklet. Jag hade sett för mycket. Varenda släkt i de byar jag växte upp hade drabbats skoningslöst. Med åldern har jag fått bukt med mitt hat. Jag har insett att äcklen finns överallt.

DEN NAKNA SANNINGEN ÄR ATT DET ÄR SLUMPEN SOM AVGÖR VAR VI HAMNAR.

Hade jag fötts som barn i den rika procentens miljö hade jag blivit en av dem – nästan tvärsäkert. Det är mycket sällsynt att människor inte låter sig korrumperas. Den bittra sanningen är att vi bara ser flisan i vår grannes öga. Vi ser inte bjälken i vårt eget öga. Nästan ingen människa är född som inte gillar att vara en glad globalist. Sanningen gör ont.

TIO PERSONER ÄGER HALVA VÄRLDEN.

Åh – vilken fin värld vi lever i. Våra barn ska lära sig designa globalisternas produkter – industriell design är fint. Våra barn ska lära sig göra reklam för deras produkter. Reklambranschen är väldigt spännande. Våra barn ska resa världen över för att hjälpa de globala företagen i världsmarknaden. De får se världen. Naturligtvis ska våra barn lära sig business och bli bra på att förvalta kapital. Bankvärlden är högstatus. Globalister måste hjälpas åt att skapa ett lyckorike på jorden.

SNIPP SNAPP SNORUM

Globalismen är ett livsfarligt ord. Vi har blivit förvirrade. Vi kan inte producera Boeingplan i Skogså, inte heller bilar. Naturligtvis måste det finnas företag som verkar i hela världsmarknaden.

Vi kan däremot odla grönsaker, ha får, bli biodlare, plocka våra bär i skogen, plocka svamp, reparera våra kära gamla möbler, bygga av rivningsvirke, installera nästan nya treglasfönster som vi köper gratis på återvinningar, köpa kläder på Röda Korset – listan är utan slut.

Vi kan odla i växthus. Vi kan bygga ett solrum mot söder där vi odlar under vintern, vi kan plantera svarta vinbärsbuskar och äppelträd, vi kan odla hallon och krusbär och potatis – vi kan odla nästan allt. Det finns inga begränsningar. Vi kan till och med fiska och jaga.

Det är bara att välja. Antingen TV-livet eller att leva med naturen. Globalismens värld är lockande men det är inget himmelrike. Köp-slit-släng-samhället är ett helvete på jorden. Detta samhälle hotar hela skapelsen. Vi är tvungna att välja väg i livet. Globalismens värld är en naturkatastrof. Globalisternas livsstil är förödande för Moder Jord.

Himlen andas i naturen. Där mår våra barn bäst. Där byggs våra värdefullaste apotek upp – vårt immunförsvar. Vi är naturens barn. Vi hör hemma i naturen. Vi hör hemma vid vatten. Vi hör hemma vid elden. Vi blir bullerskadade i våra högljudda städer. Vi blir stressade. Friden finner vi i naturen. Ett småskaligt lokalproducerande samhälle är himmelriket på jorden. Det är raka motsatsen till globalismen. I framtidens värld finns det miljarder små jordbruk. Marken kommer att blomstra överallt på Moder Jords yta.

Under natten efter min intervju drömde jag om en värld i fred. Det var en helvetes fin dröm. Jag såg marknader och byteshandel. Jag såg ett myller av glada människor som var ivrigt sysselsatta. Jag såg:

människor som reparerade gamla möbler och målade om dem. Jag såg städer fyllda med varutorg. Jag såg fungerande bussnät och spårvagnsnät. Jag såg en vacker värld – en värld för människorna. Jag slapp att drömma om ett helvete på jorden – ett rike för de en procenten – globalisternas drömvärld. Jag drömde fint. Jag hade ingen mardröm.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Ascension, Brage, Energi, Europa, fattigpensionär, Hälsa, Människa, Ny Andlighet, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *