Brage: Dollarns fall mycket nära förestående

Rapporterna om världshandeln strömmar in i otakt. Några länder har redovisat december månads resultat år 2017 – medan andra länder ännu inte redovisat dessa data. Denna artikel kommenterar handelsbalansen för några nyckelländer i världen utifrån de tre senaste rapporterade tre månaderna. 

HANDELSBALANSEN DE TRE SENAST RAPPORTERADE MÅNADERNA 2017 (sept – nov eller okt – dec).

KINA: plus 133 miljarder dollar (okt – dec) 

RYSSLAND: plus 31,5 miljarder dollar (sept – nov)

INDIEN: minus 42,5 miljarder dollar (okt – dec)
USA: minus 145 miljarder dollar (sept – nov)
KOMMENTARER:
KINA: Det gigantiska handelsöverskottet är ett ofattbart mirakel. Landet är världens största importör av kol, olja,  naturgas och flytande naturgas ”LNG”. Denna förstaplats har intagits i en historisk spurt utan like. Bara för några få år sedan var bilden en helt annan. Detta är inte nog. KINA (och Ryssland) fortsatte att köpa upp mycket guld i världsmarknaden även under året 2017. Lika förbannat är Kinas handelsbalansöverskott astronomiskt!!! 
MAKE TRADE – NOT WAR.
Kina vräker ut pengar i den gigantiska infrastruktursatsningen – den nya sidenvägen. Det som nu sker i Asien är sanslöst. Det som nu sker i Mellanöstern är sanslöst. Det som nu sker i Afrika är sanslöst. Kinas ofattbara ekonomiska vinster flödar ut i hela världen. Fokuseringen på ekonomisk uppbyggnad ökar medan fokuseringen på regionala konflikter minskar – helt underbart. Grundpelarna för världsfred byggs steg för steg – starkare och starkare.

RYSSLAND: Befolkningen är nio gånger mindre än Kinas befolkning. Ett handelsöverskott på över 10 miljarder dollar per månad (31,5 miljarder sept – nov) är motsatsen till vad CIA önskade sig. Trots alla handelssanktioner  vräker Ryssland in vinster till landet genom handeln med omvärlden. Inget land på jordens yta har så lysande ekonomiska framtidsutsikter som Ryssland.

Under de närmaste åren exploderar landets inkomster från fossila bränslen av alla slag. Världens rikaste köpare Kina får aldrig nog och de ryska tillgångarna är oändliga. Samma sak händer inom jordbruksområdet. Ryssland är på väg att bli världens Food Super Power – allt ”icke genmodifierat”. Den ryska framgångssagan inom jordbruket är ett direkt resultat av USA:s påtvingade handelskrig. Den lustiga men nakna sanningen är att Ryssland står i stor tacksamhetsskuld till CIA för handelssanktionerna mot landet. Ryssland hade aldrig tagit detta steg utan tvång. Idag är Ryssland självförsörjande på nästan alla jordbruksprodukter. Att allt är ”icke-GMO” låter som en saga men det är sant. Det ryska miraklet är obeskrivligt

En allians av Guds nåde har bildats. Den ryska björnen och den kinesiska draken har funnit varandra. Yin och yang har förenats i öster. Draken är stenrik men björnens brudkista är enorm. Fallet av Mordors rike i väst är nu bara en tidsfråga.

INDIEN: En sanslös finansiell katastrof är oundviklig. Många ekonomiska ”indikatorer” blinkar rött. Kastsystemets rötter drar ner landet i avgrunden. Kastkulturen har mycket länge stabiliserar elitens makt – men denna kultur hämmar Indiens industriella utveckling fruktansvärt. Kastkulturen kväver människors skapande. Den skadar även utbildningssystemet svårt. Korruptionen är en akut cancer överallt i Indien. Premiärminister Modis val att följa CIA:s politik är ännu ett sanslöst mega-misstag. Det blinkar röda varningslampor överallt i Indien.

Trots att 2017 var ett ovanligt gott år för världsekonomin fortsatte nedgången. Underskottet i handeln med omvärlden skenar. Nästan alla politiska oppositionspartier går nu samman för att rädda landet från galningen Modi. Stackars Indiens folk. Det måste till mera än ett mirakel för rädda landet från ett tragiskt öde. Men Indien är ett land där mirakler inträffar. Vi kan bara hoppas.

USA: Alla USA:s ”strategiska handelsunderskott” – underskotten gentemot Kina, Tyskland och Mexiko – har slagit ”all time high” i två månader i sträck!!! Inga länder vill längre köpa amerikanska ”bonds”. De överhettade sedelpressarna kan bara fortsätta ett kort tag till. Landet pensionsfonder och sociala trygghetsfonder och försäkringsbolag tvingas nu bunkra ”bonds”. Därefter är allt blod utsuget av Wall Streets finansvampyrer. De en procenten har stulit färdigt. 

Fortsätter underskotten i USA i samma takt som de tre senaste månaderna hamnar underskottet närmare 600 miljarder dollar i år 2018. Observera att USA:s nettoimport av olja har minskat dramatiskt. Inte ens detta förmår att bromsa upp det vettlösa underskottet. Den amerikanska skulden skenar värre än någonsin. Bara under Trumps första år ökade statsskulden med ofattbara 700 miljarder dollar. USA kan snart inte betala räntorna på landets gigantiska statsskuld utan att trycka bergskedjor av nya dollar. Systemet brakar ihop inom något enstaka år. 

EUROPAS MIRAKEL TYSKLAND.

Under tremånadersperioden sept – nov blev det tyska handelsöverskottet hela 67 miljarder dollar!!! Skulle denna vinstgivande handel fortsätta under 2018 hamnar överskottet på cirka 270 miljarder dollar. I fjol år 2017 hamnar överskottet nära 250 miljarder dollar (december månad ännu ej rapporterad). Tyskland är djävulskt starkt ekonomiskt.Hela EU i övrigt går ungefär plus minus noll. EU:s handelsöverskott blir därför samma som Tysklands överskott. Det ser onekligen lite pinsamt ut.

Ingen kraft i världen kan stoppa Nord Stream 2. Inte ens kristdemokraternas partiledare i Sverige. Hennes pip hörs inte ens. CIA:s vargflock slutar snart yla. Polen är förblindat av ett svårt historiskt trauma – Polens delning vid inledningen av det andra världskriget var en enorm nationell katastrof. Stalins och Hitlers terror har skapat djupa sår. Landet är förblindat av sina smärtsamma historiska minnen.

Försöket att stoppa Nord Stream 2 är tragiskt men förståeligt. Polackerna kämpar tappert vidare med bitterhet i sinnet. Landets utnyttjas hänsynslöst av CIA för att riva upp såren och så splittring inom EU. Ännu en gång i historien är det Tyskland som måste stoppas. En öppen fiendskap mellan USA och Tyskland är ett faktum. Trump spelar med öppna kort. Hans våldsamma attacker mot Tyskland har en mycket hälsosam effekt. Tysklands status som amerikansk koloni är snart över. Denna gång kommer inte Tyskland att tillåta att någon ny Hitler kuppas till makten av USA:s finanselit. I två världskrig har det mirakulösa tyska ingenjörsfolket krossats, men denna tredje gång kommer försöket att misslyckas. Det tyska folket kan äntligen börjat andas fritt. Tyskland hisnar i själen.

LÄNGE LEVE FRANKRIKE.

Frankrike ställer sig nu öppet på Tysklands sida. Landets stolta energijätte Engie har satt ner foten. Nord Stream 2 är ett självklart europeiskt projekt. Den ryska gasen är av strategiskt intresse för EU. Företaget struntar i Trumps hot om handelskrig. Detta hade aldrig inträffat om landets president Macron tvekat, men det gör han inte längre. Frankrike har med buller och bång öppnat famnen för fredsprojektet den nya sidenvägen. Kina och Frankrike har omfamnat varandra. Två själsvänner har funnit varandra – Kinas president Xi Jinping och Frankrikes president Macron. Detta betyder oerhört mycket för Tyskland. Tyskland behöver Frankrike vid sin sida. USA:s försök att splittra EU kommer att misslyckas.

UNITED KINGDOM ”UK” FÖLJER USA FRAM TILL GRAVKANTEN.

Landets handel med varor är en gigantisk katastrof. Handeln med tjänster har räddat landet från ekonomisk kollaps. Nu tappar emellertid London sin ställning som Europas finanscentrum. Frankrike går in med full kraft för att Paris ska bli EU:s nya finansiella nav. Tyskland frigörelse från USA är mycket beroende av Frankrikes stöd. Sannolikt kommer Frankrike att lyckas – åtminstone delvis. Jag bara gissar att Kina stöder Macrons ekonomiska planer. Tyskland har inget val. Att försöka ta över Londons ställning som EU:s finanscentrum skulle väcka svåra motreaktioner inom EU. Det är bara att hoppas på att Tysklands politiska ledning inser detta. Paris som EU:s finansnav är en nyckelfråga för EU:s framtid.

NÄR BRAKAR USA OCH USA:s IMPERIUM SAMMAN?

Alla äkta kristallkulor som tar emot signaler från absolut säkert håll visar att detta historiska sammanbrott är nära. Min hönshjärna fattar inte om krigarimperiet överlever ända fram till 2020, men ingen mänsklig hjärna är att lita på. Österns industriella explosion är våldsammare än en vätebomb. Mordors härskarring är på väg att kastas ner i Domedagsbergets eldar.

I vilket fall är dollarns fall mycket nära förestående. Att få uppleva detta hisnande skeende är mycket stort. Det finns miljoner människor som har bidragit till Mordors rikes fall, men Xi Jinping, Putin och Trump är de främsta. Trump har spelat en mycket viktig roll. Han har skadat krigarimperiets anseende i världen fruktansvärt. Hans magnifika insatser är naturligtvis ett äkta mirakel. Trump är tillsatt av den outgrundliga kraft som vi kallar Gud.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Brage, CIA, Energi, Europa, korruption, Maktmissbruk, MORDOR Ondskans Rike, OBOR Nya Sidenvägen, Palme, Putin, sionism, Terrorism, Trump. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *