Imperiet sviktar när Kina-Ryssland tar över

Brage: BRUDPARET RYSSLAND OCH KINA RÄDDAR VÄRLDEN.

Kinas överskott i handeln med omvärlden handlar om storleksordningen en halv ”trillion” dollar per år!!! En halv ”trillion” dollar är 500 miljarder dollar – nästan fem tusen miljarder svenska kronor. Detta överskott i den kinesiska handeln med omvärlden – varje år – visar den sanslösa styrkan i den kinesiska ekonomin. Nästan ingen kan ta till sig så hisnande siffror.

Alla mänskliga underverk är bara småpotatis jämfört med den kinesiska muren. Det fredliga megaprojektet ”den nya sidenvägen”  är ännu större. Det kinesiska sidentyget chockade världen. Det kinesiska porslinet chockade också världen. Nu förändras hela världen – av det största underverk som skapats under Homo Sapiens tid på jorden – Belt and Road Initiative ”BRI” – det kinesiska namnet på den den nya sidenvägen. Allt går så fort att ingen människa hänger med.

RYSSLAND ÄR EN VÄRDIG BRUDGUM FÖR DEN KINESISKA BRUDEN.

Det är Yin och Yang – manligt och kvinnligt – som har förenats i öster. Bröllopet förebådar den  nya världen – det ”eurasiataiska århundradet”. Asien och Europa återförenas ännu en gång i historien.

Kinas befolkning är nästan tio gånger större än Rysslands befolkning – men Ryssland är en stenrik brudgum. Rysslands handelsöverskott med omvärlden når över 100 miljarder dollar i år 2017. 

Detta skakar om den förljugna världen i sina grundvalar. Rysslands framgångssaga är helt sanslös. Ryssland har blivit världen mat-supermakt – Food Superpower. Världens största veteexportör i år heter Ryssland. På några få år har Ryssland blivit självförsörjande på nästan allt. Observera – ingenting är ”GMO”. Det är så stort att man ryser i hela kroppen.

Rysslands area är över 17 miljoner kvadratkilometer. Kinas area är 9,6 miljoner kvadratkilometer. Brudgummen är nästan dubbelt så stor som bruden. Bruden har begränsade tillgångar av alla fossila bränslen – kol, olja och naturgas. Ryssland har allt bruden behöver – i helt sanslöst överflöd. Den kinesiska jätteindustrin behöver massor av metaller och mineraler. Kina har blivit världens största importör av koppar. Som brudgåva öppnade Ryssland en av världens största kopparfyndigheter – strax norr om Kinas landgräns i nordost. Allt går så fort i öster. Inom några få år behöver inte Kina köpa koppar från väst.

Det bästa som någonsin inträffat för den ryska ekonomin är västs handelskrig. Ingen politisk ”medicinering” i historien har varit så enastående hälsosam för den ryska ekonomin. Putin har konstaterat detta märkliga mirakel många gånger. Aldrig någonsin har Ryssland fått en så effektiv hjälp – av västvärlden!

INGEN FATTAR HUR FORT DET GÅR.

”China is definitely a very strategic partner for Russia and we have the best relationship in the history of Russia and China right now,” – (Fritt översatt till svenska: ”Den strategiska alliansen mellan Kina och Ryssland har aldrig i historien nått så enastående nivåer).”.
 
 
DETTA FAKTUM MANIFESTERAS I HANDELN.
  • I år 2017 passerar handeln mellan Ryssland och Kina 66 miljarder dollar.
  • 2018 passerar denna handel garanterat 80 miljarder dollar.
  • Två år senare 2020 passerar handeln 200 miljarder dollar.

De två ”strategiska” parterna Ryssland och Kina smälter samman i rekordfart. Skeendet är helt unikt i mänsklighetens historia. Aldrig någonsin har något så stort inträffat.

 
BRON ÖVER AMURFLODEN I FJÄRRAN ÖSTERN.
Massor av betong och stål – gigantiska mängder – är på väg att skapa den jättebro som snart binder samman brudparet i öster. Denna nya handelsåder är avgörande för handeln mellan länderna. Stora mängder rysk kopparmalm kommer inom några få år att passera över bron. Många miljoner människor kommer att förenas. Alla sådana projekt bidrar till världsfreden.
HÖGT UPP I ATMOSFÄREN HÄNDER OCKSÅ EN HEL DEL.
Gemensamma avfyrningsramper för uppskjutning av satelliter förbereds. Gemensam dockningsteknik är på väg.  Ett fristående ”triangulerings- system” är också på väg. USA ska inte längre kunna sabotera eller störa det kinesiska eller det ryska rymdprogrammet. De ständiga sabotagen från CIA ”avskärmas” snart effektivt. Det är en mycket lång historia som få känner till. När sanningen kommer fram kommer vi alla att chockas. Det kinesiska rymdprogrammet med Chang´e farkosterna har fått brottas med svåra störningar. CIA:s terror pågår även i rymden.

RYSSLAND BYGGER NU UT INTERNET I NORDKOREA.

Koreas huvudstad får snart ”60 procents större bandbredd” och en andra förbindelse till omvärlden. Byggnaden av det nya nätet beslutades så sent som den 27:e september i år – när CIA:s agentnät var utslaget i Nordkorea. Beslutet fattades av Nordkoreas och Rysslands utrikesministrar i Moskva.

EN ENORM MEGAHÄNDELSE SKAKAR SNART OM DEN SJUKA VÄSTVÄRLDEN.

All guldhandel tas snart över av BRICS-länderna. I denna gruppering sker redan idag den enda handeln av verkligt guld i världen. Den perversa guldhandeln med guldpapper i västvärlden styr inte längre priset på guld. Väst handlade med guldderivat – spekulationer om framtida guldpriser. Detta sjuka system styrde länge priset på verkligt guld – men nu är denna tid snart över.

BRICS-länderna är nämligen både världens största producenter och konsumenter av verkligt guld. CIA:s försök att styra guldpriset med förgyllda papper har misslyckats. Detta skakar om USA i sina grundvalar. Dollarn har fått en strypsnara runt halsen. I framtiden styr utbud och efterfrågan priset på guld. Den förljugna världens ekonomer bävar. Framtidsutsikterna för Londons OTC och New Yorks COMEX  är synnerligen dystra.

I ARKTIS HÄNDER DET OCKSÅ STORA GREJER.

Den nya sidenvägen skapar många nya strategiska landförbindelser och nya viktiga trafikvägar till havs. ”The Ice Silk Road” längs norra Sibiriens kust är en enorm satsning där Ryssland och Kina samarbetar. Den nya handelsleden kallas även ”The Arctic Road”. Jättelika ryska atomdrivna isbrytare plöjer ofattbara 3 meter tjock is vid behov. Sydkorea bygger ytterligare en sådan superisbrytare åt Ryssland. Massor av nya hamnar med serviceindustrier växer fram i Arktis. Leden kommer att avsevärt minska transportkostnaderna för Asiens handel med både Nord- och Sydamerika.

I Nicaragua fortsätter det kinesiska jättebolaget Wang Jing´s Company med bygget av den nya kanal som blir tre gånger längre och dubbelt så bred som flaskhalsen ”Panama-kanalen”. Nikaraguas president Daniel Ortega undertecknade kontraktet med kineserna 2013. I affären ingick en ”långtidsförsäkring” – en 50-årig ”concession”. Den kinesiska handeln med Sydamerikas östkust förenklas avsevärt – under mycket lång tid – genom tillkomsten av denna nya handelsled.

VAD HÄNDER I AFRIKA?

I nästan varje land i hela världen närmar sig ”det amerikanska århundradet” sitt slut. CIA:s globala terror har fått härja tillräckligt länge på jordens yta. Land efter land har öppnat armarna österut. Kenya och Kina har länge samarbetat i stora infrastrukturprojekt. Den nya järnvägen mellan Nairobi och Mombasa har nyss invigts. Det är Kina som finansierat detta jätteprojekt. Närmare 8 000 kineser jobbar idag med olika projekt i Kenya.

Även i Zimbabwe har Kina investerat stort. Cirka 1 000 kineser jobbar idag i Zimbabwe – i första hand inom gruvindustrin. Zimbabwes export till Kina år 2015 motsvarade 766 miljoner dollar medan Kinas export till Zimbabwe uppgick till 546 miljoner dollar. Kinas import består inte bara av mineraler och metaller. Tobak och bomull är två viktiga importprodukter. Detta har skapat massor av arbetstillfällen i Zimbabwe.

Både Zimbabwe och Kenya har välkomnat den nya sidenvägens afrikanska gren.

Att Mugabes fru ”Gucci Grace” avlägsnades från makten var mycket viktigt för Kina. (Kuppen handlade inte i första hand om att bli kvitt Mugabe – det var Mugabes fru och hans två söner som det handlade om). Den ”gulliga militärkuppen” var ingen egentlig kupp. CIA:s försök att ta över landet efter Mugabe misslyckades. Det är den nakna sanningen.

Zimbabwes nyvalda president Mnangagwa har fått sin militära skolning i Kina. Zimbabwes folk har terroriserats under väldigt många år av CIA. Det är IMF som organiserat USA:s och Storbritanniens ekonomiska krigföring mot landet. Västs förhoppningar om Wimbabwe är faktiskt sjuka.

IMF:s fasansfulla framfart i Afrika är snart över. De tragiska konferenserna där afrikanska ledare tvingades sälja sitt land till multinationella amerikanska företag är snart ett minne blott. Alla gruppfoton där afrikanska ledare fotograferades hand i hand med IMF:s företrädare kommer att gömmas undan. Dessa foton är smärtsamma. En ny afrikansk epok är på väg. Win-win uppgörelser ersätter kolonial utplundring. Vi har bara sett början av skeendet.

Att USA kollapsar oroar många i väst, men denna händelse glädjer väldigt många människor i både öst och i syd. En överväldigande stor andel av världens befolkning kommer att gråta av lycka när ondskans rike går under. Det är alliansen mellan den ryska björnen och den kinesiska draken som befriar oss från krigens fasa i världen och från Mordors rikes terror.

God Jul och Gott Nytt År

Önskar Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Brage, BRI nya sidenvägen, CIA, Energi, Europa, Maktmissbruk, Putin, Trump. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *