VÄRLDSFRED i stället för Europas Förenta Stater

VILKET OFANTLIGT FIASKO VI FÅR BEVITTNA.

Nästan hela Östeuropa fick vänta utanför EU. De har kvar sina egna valutor.

 • Ungern valuta – Forint
 • Polens valuta – Zloty
 • Tjeckiens valuta – Krona
 • Kroatiens valuta – Kuna
 • Bulgariens valuta – Lev
 • Rumäniens valuta – Leu
 • Moldaviens valuta – Moldavisk Leu
 • Turkiets valuta – Turkisk Lira
 • Ukrainas valuta – Hryvnia
 • Serbiens valuta  – Dinar
 • Makedoniens valuta – Denar
 • Bosnien och Hercegovinas valuta –  Konvertibla Marka
På nolltid har opinionen svängt. Nästan ingen vill längre ha valutan Euro.
Motståndet mot Europrojektet har formligen exploderat i hela Centraleuropa.
 
Nästan hela Norden väntar också utanför EU.
 • Sveriges valuta – Svenska kronan
 • Norges valuta – Norska kronan
 • Danmarks valuta – Danska kronan
 • Islands valuta – Isländsk krona
Finland ångrar sig bittert – men sitter redan fast i Euro-fällan.
Ingen av de övriga nordiska länderna vill idag överge sina egna valutor.
Storbritannien var aldrig med på riktigt.
 • Storbritanniens valuta – Brittiska Pund.
Nu bryter Storbritannien med hela EU-projektet – ett dråpslag mot EU. Utträdet skakar unionen i grunden.
Hela södra EU – Västeuropas ”Latinos” – håller på att krascha.
Grekland, Spanien och Portugal har skadats svårt. Grekland är krossat. Portugal är på knä. Spaniens ekonomi störtdyker. Underskottet i handelsbalansen skenar. Spanien ”katalonska skilsmässa” är en total katastrof. Folket har splittrats utan återvändo. Det finns ingen väg tillbaka.  Spanien är de facto lamslaget vad som än sker.
HUR GICK DET MED DET FANTASTISKA PROJEKTET – EUROPAS FÖRENTA STATER?
Det misslyckades katastrofalt. Misslyckandet är fullständigt och totalt – ett monumentalt fiasko. CIA-iden med en allians mellan Europas Förenta Stater och USA har gått upp i rök.
VAD HÄNDER I CENTRALEUROPA (i östra EU)?
Hela Centraleuropa går med i det kinesiska mega-projektet ”One Belt One Road” – den nya sidenvägen. Famnen har öppnats mot öster. Det nya Kina och det nya Ryssland omfamnas av nästan hela Centraleuropa. Ett fredligt samarbete med öst har vuxit fram på nolltid.  En historisk vändpunkt är vad vi bevittnar. Det gamla Ryssland finns inte längre. Icke heller det gamla Kina. De gamla kommuniststaterna har förändrats i grunden. Därför har dörren öppnats till ett nytt århundrade – det ”eur-asiatiska” århundradet.
VAD HÄNDER I SÖDRA EUROPA?
Hör och häpna- Frankrike kommer att bryta sig ur unionen. Tyskland är på väg att bana väg för ett ”two speed” EU – med Tyskland, Frankrike och Italien som nyckelstater i ”high-speed EU”. Problemet är att ”low-speed EU” innebär en oändlig förnedring av länderna i Centraleuropa och i södra Europa. Projektet med ett nytt EU med två olika ”speed” är helt ur led med tiden. Ett nytt politiskt stormfiasko på gång. Tyskland är redan fast besluten att bli kvitt de konkursande EU-länderna både i söder och i öster. Unionens problembarn drar ner hela EU-projektet i avgrunden. Men den nakna sanningen är att hela iden med EU var galen redan från start.
Historien har bäddat för en brytning mellan de två nyckelspelarna i EU – Tyskland och Frankrike. 
Tyskland knyter nu sina band österut. Allt går så snabbt. Det har hänt något dramatiskt i Tyskland. Landet är på väg att bryta banden med krigarimperiet i väst. Ett historiskt uppvaknande är ett faktum. Landet håller på att forma sin egen politiska agenda. Landet har vaknat. CIA:s grepp över landet har lossnat. Tack vare Trump har skeendet gått på nolltid.
Det är i detta skeende som Frankrike inte har något val. Frankrike kommer att bryta sig ur EU-unionen. Detta låter överraskande – men alla revolutioner kommer som en tjuv på natten. Frankrikes folk har gång på gång skakat om i historien. Det jäser i Frankrike. Förhoppningarna om Macrons frälsarpolitik har redan grusats. En nationell känslo-depression är ett faktum. Folket är på väg att förlora framtidsdrömmarna. En historisk explosion är oundviklig.
SPILLRORNA AV DET STOLTA PROJEKTET – EUROPAS FÖRENTA STATER – ÄR TYDLIGA.
 • Ett Centraleuropa som ännu en gång integreras med öst.
 • Ett Sydeuropa som havererar ekonomiskt och återgår till sina tidigare valutor.
 • Ett high-speed EU som är ”dödfött” – redan från start.
Tanken med att tillhöra ett ”low-speed EU” är fullständigt befängd. Även om Frankrike inledningsvis kommer att lockas med i ”high-speed EU” – är det bara en tidsfråga innan projektet spricker. Alla borde förstå detta.
BÅDE USA OCH EU SPLITTRAS I SINA GRUNDVALAR.
EU:s splittring inleder kollapsen som kommer att drabba hela den förljugna världen. Det blir ett bankhaveri i hela  USA:s imperium – en lavin som startar i södra Europa. Den serie av bankkonkurser som snart drar igång leder nästan omedelbart till att både Deutsche Bank och Commerzbank kollapsar. Förtroendet för alla former av amerikanska ”bonds” är nämligen på väg att rasa. De två tyska storbankerna är nedlusade av amerikanska finansiella dasspapper. Bara några veckor senare kollapsar dollarn. Det andra amerikanska inbördeskriget är oundvikligt. Krigarimperiet som nästan lade hela världen under sig går nu under.
Solen går ner i väst. Det blir mörkt ett tag – men en ny värld är på väg. Vi kommer att få världsfred. Den värld som väntar är ett historiskt genombrott för Homo Sapiens. Vi har lärt oss att sluta kriga. Detta är oändligt stort och vackert.
Brage Norin – Skogså Tankesmedja.
Det här inlägget postades i Brage, CIA, Europa, Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik, Trump, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *