Petrodollarn: Imperiets dagar är räknade.

POLITISKA MEGAHÄNDELSER SKAKAR DET AMERIKANSKA IMPERIET I SINA GRUNDVALAR.

Hur startade helvetet i Syrien? 

I mars månad 2009 ägde det historiska mötet rum. Qatars shejk Hamad Bin Khalifa träffade Syriens president al-Assad. Förslaget om en naturgasledning från Qatar som skulle passera den syriska provinsen Aleppo och vidare in i Turkiet för att nå ut till den väldiga europeiska marknaden – togs upp vid mötet. (Den tiden betraktades al-Assad som en vän till Qatar).

USA och alla imperiets ”allierade”  var fast beslutade. 

Europa får inte bindas samman med Rysslands väldiga naturgastillgångar. Qatar skulle bli EU:s leverantör av naturgas. Världens största kända naturgasfält bryr sig inte om några gränser. Den enorma gasfyndigheten sträcker sig både över territorialvattnen i Qatar och i Iran. Fältet kallas ”South Pars” i Iran och ”North Dome” i Qatar.

Två år senare – i juli månad 2011 – föreslogs en annan naturgasledning ”The Friendship Pipeline”. En 150 mil lång naturgasledning från Irans South Pars skulle byggas genom Irak och Syrien. Ryssland, Iran och Syrien hade utarbetat denna alternativa plan. Även denna naturgas skulle via Turkiet nå den europeiska marknaden. Al Assad utsågs  nästan omedelbart till västvärldens största djävul.  Det var då helvetet brakade lös i Syrien.

Al Assad måste störtas. 

Den största legoarmé som skapats i modern historia skapades för syftet att störta den syriska presidenten. USA, Saudiarabien, Israel, Qatar och många andra länder i Mellanöstern hjälpte till att bygga upp terrornätverken i Syrien. Även Turkiet ställde upp. Turkiet var helt och hållet i CIA:s händer. Det syriska folket utsattes för en fasansfull terror. Flera massgravar med unga syriska soldaters kroppar som tömts på värdefulla organ grävdes upp. Den ryska utrikesministern Lavrov tog upp de fruktansvärda anklagelserna och bevisen lades fram. Väst iakttog kompakt tystnad. Syftet var uppenbart – det syriska folket skulle skrämmas från vettet.

RYSSLAND INGREP TILL FÖRSVAR AV DET SYRISKA FOLKET.

När Putin snällt och vänligt meddelade i FN att även Ryssland skulle bekämpa terroristerna i Syrien tystnade den förljugna västvärlden.

Putin menade allvar – han bombade ISIS på riktigt. Efter några månader var ISIS hela infrastruktur i Syrien i spillror. Kriget ändrade karaktär. ISIS började trängas tillbaka i stad efter stad och i provins efter provins.  Total förvirring utbröt i ”den fria demokratiska västvärlden”. Putin fick hjältestatus i hela den sanna världen.  Folk efter folk över hela jordens yta började äntligen förstå vad som hände i Syrien. Den genomfalska västvärlden stod med byxorna neddragna.

CIA:s PLANERADE MILITÄRKUPP I TURKIET FICK DRAMATISKA FÖLJDER.

Om det är något enskilt misstag som CIA begått som utgör det största misstaget – så är det den misslyckade kuppen i Turkiet. På en enda historisk sekund förlorade NATO sin viktigast allierade i Mellanöstern. Hela landets CIA-femtekolonn spärrades in och avsattes från alla viktiga poster i statsapparaten. Detta var i sanning en megakatastrof för den amerikanska politiken i Mellanöstern.

Precis allt gick åt helvetet för USA.

Turkiet öppnade famnen för den ryska naturgasen in i södra EU. Detta var en ”strategiskt” katastrof för USA. Även Egypten och Libyen sträcker nu sina armar österut. Ryska marina enheter övar tillsammans med egyptiska flottstyrkor. Khalifa Haftar i Libyen håller på att krossa alla de terrorgrupper som CIA och Mossad och många stater i Mellanöstern byggt upp och finansierat. Även Qatar har länge ställt upp och finansierat flera av dessa grupper. Men någonting har hänt – någonting mycket stort som förändrar världsläget dramatiskt.

Qatar har vaknat upp i verkligheten.

Världens största leverantör av flytande naturgas (LNG) – Qatar – börjar tjäna enorma pengar på sin gas. Handeln med Kina är omfattande och gasen betalas i kinesiska valuta – inte dollar. Det är på samma sätt med Irans olja. Den handlas inte heller i dollar. ”Petro-dollarns” ställning eroderar i Mellanöstern. Efter att i åratal ställt upp i CIA:s strategi att isolera och hota Iran har Qatar svängt. En ny geopolitisk situation i världen får massor av länder att sätta sin egen nationella agenda i första rummet. CIA styr inte längre världen.

Land efter land efter land bryter sig nu lös från det onda imperiet i väst. Utvecklingen är densamma även inom EU. Hör och häpna – Tysklands förbundskansler talar öppet om att relationerna med USA måste ses över. Nu har även Frankrikes nyvalda president Macron börjar tala i samma tongångar. EU måste utforma sin egen framtid. Samarbetet med Ryssland är på väg. CIA:s försök att avskärma EU från öst har misslyckats definitivt. Macron deklarerar nu öppet att kravet på att al-Assad måste gå inte längre är viktigt. Både Merkels ordval och Macrons ordval är försiktiga – men verkligheten talar klarspråk. Europa binds långsamt men säkert samman med öst. Det ”Eurasiatiska århundradet” är här.

ÅTER TILL QATAR.

ISIS och hundratals olika terrorgrupper i Syrien är på väg att besegras. Det är samma utveckling på gång även i Irak. Det är bara att ta till sig kalla fakta. Drömmen om en den qatariska naturgasledningen är död och begraven. Qatar har valt väg – storsatsningen på flytande naturgas är redan ett faktum. Iran och Qatar måste samarbeta – det finns inget alternativ. Naturgasfälten är gemensamma och kan inte exploateras utan ett fredligt samarbete.

SAUDIARABIEN BLIR HELGALEN.

Drömmen om att bli Mellanösterns stormakt håller på att grusas. Men de saudiska prinsarna har gott om pengar – mycket gott om pengar. Många länder i Mellanöstern tvingas agera ytterst försiktigt för att inte störa relationerna med Saudiarabien. Även USA tvingas gå försiktigt fram med landet. Saudierna sitter på bergskedjor av amerikanska statsobligationer och börjar de sälja ut dessa ”bonds” faller dollarn. Att anklaga saudierna för att ligga bakom elfte-september-dådet i New York 2001 har lagts i malpåse. Nu har CIA i stället lanserat idén om ett arabiskt NATO med Saudiarabien som chef. Detta tilltalar de saudiska prinsarna i allra högsta grad. CIA:s sjuka plan kanaliserar det saudiska kungadömets storhetsvansinne, men en galnare idé är svår att komma på. Ett arabiskt NATO är helt och hållet ”ur led med tiden”. De saudiska prinsarna kommer snart också att tvingas vakna upp i verkligheten.

Nu byggs den andra nordgasledningen till Tyskland. Sydgasledningen är snart framme i Turkiet. Qatar kommer att rida ut stormen. USA:s världsherravälde är över. EU måste snarast se över sina relationer med det fallande imperiet i väst. Imperiets dagar är nämligen räknade.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

Det här inlägget postades i Brage, CIA, Energi, Maktmissbruk, NATO, Trump, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *