David Rockefeller Död. EXXONs Rex Tillerson utrikesminister!

 

OBSERVERA!

AFTONBLADET publicerar denna artikel från TT Reuters!!!

CITAT:

Ryssland betalar Sovjets sista skuld

INRIKES  TT-Reuters 21/3 2017

RYSSLAND. Ryssland kommer att betala av forna Sovjetunionens sista utlandsskuld på 125 miljoner dollar, motsvarande 1 miljard kronor. Betalningen går till Bosnien. Lånet gavs av före detta Jugoslavien.

Efter överenskommelse mellan regeringarna i Moskva och Sarajevo, ska pengarna överföras inom de närmaste 45 dagarna, enligt Rysslands vice finansminister Sergei Storchak.

Efter att Sovjetunionen upplöstes 1991 åtog sig Ryssland att betala av alla utestående lån. Trots att Ryssland tvingades ställa in egna betalningar till långivare 1998, kunde landet börja betala av delar av Sovjetunionens utlandsskuld redan efter millennieskiftet i spåren av högre oljeintäkter.

(SLUT CITAT)


Brage:   VAD HAR HÄNT???

Jag hittade ingen hets mot Putin i dagens nätupplaga av Aftonbladet. Vad är det som har hänt? Inget rysshat av Wolfgang! Så enastående märkligt.

Artikeln ovan var  den första artikeln jag läst i Aftonbladets nätupplaga om Ryssland – som är helt sann. Artikeln är till och med hedrande för Ryssland.

Att  det är TT Reuters som kablat ut artikeln är ytterst märkligt. Det är ett tydligt tecken på att en ny amerikansk utrikespolitisk taktik har tagit form.

Har Trumps nya utrikespolitiska doktrin utformats?

Trumps utrikesminister Tillerson avbokar demonstrativt NATO-mötet 5 – 6 april i Bryssel. USA:s nya utrikesministers första träff med USA:s 28 allierade stater i NATO var naturligtvis något som alla såg fram emot. Frågan om USA:s hållning till NATO paralyserar organisationen. I stället väljer Tillerson att närvara vid mötet i Florida med Kinas president Xi Jinping. Tillerson aviserar även sina planer att besöka Ryssland senare i april månad.

EU-staterna är chockade. Knappast någon inser vad som hänt. Angela Merkel fick inte ens skaka hand med Trump efter deras senaste möte. Kroppsspråket visade mycket tydligt Trumps aversioner mot Merkel. Trumps kommentar om hur mycket pengar Tyskland var skyldigt NATO var ett hårresande angrepp mot USA:s viktigaste allierade i NATO. Tydligare kan ingenting bli.

Netanyahus senaste besök i Moskva bevisar också den ändrade amerikanska utrikespolitiska strategin – att avsluta konfrontationspolitiken mot Ryssland och Kina. USA har vaknat upp i dagens fysiska värld – i realiteten. Vi lever inte längre i en värld som terroriseras av en enda supermakt USA. Vi lever i en multipolär värld – en värld där CIA:s stridsyxa måste begravas fortast möjligt.

CIA:s långvariga strategi att bygga ett Europas Förenta Stater i allians med USA har misslyckats katastrofalt. EU bryts nu i stället sönder. Trump uppmuntrar Storbritanniens brytning med EU. Hela östra flanken av EU håller på att ångra sitt plötsliga kvantsprång från öst till väst. Hela södra flanken av EU går sin sotdöd till mötes. Den gemensamma valutan blev deras fall.  EU-projektet har redan misslyckats. Detta förstår alla ledande politiker som klarar av att tänka.

Trump babblar på om hotet från Nordkorea. Detta är naturligtvis en avledande manöver. Netanyahu babblar på om hotet från en annan stat – Iran. Denna fråga är känslig. Netanyahu saknar – med absolut säkerhet – amerikanskt stöd för sin uppfattning. Han är desperat och han är dessutom politiskt bakom flötet. Han tror att han kan få Ryssland att bryta sin ”strategiska allians” med Iran med en massa tomma löften. Netanyahu är nollställd – han är politiskt förbrukad.

Israels stormaktsdrömmar kan kastas i papperskorgen. Hizbollah i Libanon är tio gånger starkare och tio gånger bättre utrustade än 2006 – när Israel åkte på ett förödande nederlag i krigsanfallet mot södra Libanon. Jordanien har snart frigjort sig från Mossads grepp. Syrien är snart befriat från CIA/Mossads terror. Snart är även Irak befriat. Egypten erbjuder ryska militära baser i landet – precis som Libyen. Israels öppna stöd till terroristerna i Syrien har avslöjats inför hela den sanna världen. Snart är det bara EU som fortsätter att pumpa ut lögner om vilka länder som skapade ISIS i Irak och Syrien. Den förljugna västvärlden står med byxorna neddragna inför hela världen. Vilken moralisk megakatastrof.

Israel får inte med sig USA på en allvarligt menad konfrontationslinje mot Iran. Ordkrig som lugnar hemmaopinioner är möjliga – men inte verkliga krig. Att utmana Iran betyder att utmana både Kina och Ryssland samtidigt. Att utmåla Nordkorea som den stora faran för USA är betydligt lugnare – och smartare.

NU STÅR VI DÄR INFÖR EPILOGEN.

Den förljugna så kallade ”fria” världen är på väg att rasa samman. Det perversa EU-bygget är också på väg att rasa samman. NATO är på väg att rasa samman. Ekonomin i väst är på väg att krascha. Bankkonkursernas lavin kommer snart igång. De startar i södra Europa.

Sedan är det dags för den mest dramatiska händelsen i modern tid – det amerikanska imperiets kollaps. The Fiscal Cliff blir ättestupan – inte bara för USA utan för hela den förljugna västvärlden.

Det blir ett djävla mörker i väst allt medan solen går upp i öst. En ny värld i fred är på väg att födas. Utvecklingen är förutbestämd. Ingenting i universum kan förhindra det som nu sker. Mänskligheten har uppnått den mentala mognad som behövs för att skapa en värld i fred. Ett fredsrike på jorden är nära förestående.

Aftonhatets överraskande ryssvänliga artikel är bara ett av tusen tydliga ”tecken i tiden”. Nästan ingen förstår vad som sker förrän långt efteråt – om ens då. Men detta spelar ingen roll eftersom verkligheten är som den är. Men det kommer att bli smärtsamt att vakna upp och inse hur inni helvetet förljugen värld vi lyckats skapa i väst. Ett hårdhänt historiskt uppvaknande är på väg.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Brage, Energi, Maktmissbruk, Media, NATO, Pengar, politik, Trump. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *