Trump har en god känsla för idéerna i tiden, men Fort Nix har förskingrat allt guldet

Brage Norin skriver:

DEN FÖRSTA AKTEN I ”DET AMERIKANSKA DRAMAT” VAR UNDERHÅLLANDE.
Trump vann med nästan 20 miljoner röster – en enorm historisk händelse. I alla amerikanska storstäder köade folk i timmar. De pratade med varandra. De häpnade – nästan bara Trump. Alla förstod att Trump skulle vinna ”landslide”. En storsegern för Trump var uppenbar. Men så hände någonting intressant.

USA MÅSTE LUGNAS NER.
När The New York Times på självaste valdagen meddelade att Trump skulle vinna valet stort men att Hillary skulle vinna ”popular votes” studsade alla. Artikeln var naturligtvis ett beslut av de styrande. Trump skulle få sin seger, men Hillarylägret måste få tröst. Artikeln i NYT väckte stor uppmärksamhet och förvirring. Hur kunde NYT skriva en så udda artikel? Svaret är uppenbart. NYT fick helt enkelt information om vad som skulle hända. NYT förstod att detta redan var beslutat. Den märkliga artikeln var ett beställningsverk. Sanningen om Trumps enorma röstseger måste tystas ner.

BESLUTET FATTADES FEM DAGAR FÖRE VALDAGEN,
Valresultatet blev en tröst för alla. Trump vann sin jordskredsseger. Han vann ”landslide” i antalet elektorsröster. Både senat och representanthus blev republikanskt. Men Hillarylägret fick plåster på såren. De fick vinna ”The Popular Votes”.

Makten hade motvilligt tvingats acceptera Trump som president. Hans seger kunde inte ifrågasättas. Makten tvingades att acceptera verkligheten – det blev omöjligt att förklara Hillary som president. Obama uppmanades att be henne att acceptera förlusten. Uppmaningen kom helt öppet från flera höjdare inom CIA:s nätverk! Något liknande har aldrig hänt i USA.

Alla säkerhetstjänster i landet var i uppror. Avskyn mot ”The Clintons” kokade inom FBI. De som bestämmer tvingades överge sin kandidat i sista stund. Hillary fick en chock. USA:s mest korrupta kvinna övergavs av makten.

TRUMP VISSTE DET.
Trump är enormt framgångsrik. Han är äkta. Han talar direkt från sitt hjärta – och folk känner det. Trump har lyckats återuppväcka drömmen om att göra Amerika ”Great again”. Denna slogan träffade mitt i hjärtat. USA:s befolkning vill inte längre leva i en bananrepublik – dränkta av skulder och utrikespolitiska misslyckanden. Trumps budskap gick hem.

TRUMP VAKTAR IBLAND INTE SIN TUNGA.
Han pratar ibland alltför spontant. Hans yttrande ”Ställ in valet – jag har redan vunnit” var ett ”klavertrump”. Men han visste hur det skulle sluta. Han hade nämligen redan förhandlat.

ALLMÄNHETEN LIGGER ALLTID EFTER POLITIKERNA.
De ledande politikerna ligger ett helt kapitel före allmänheten. När Trump talar om att stöda Israel vet han att Israel redan har accepterat en ny värld – en multipolär värld. Israel söker nu en ny identitet. De har fattat att en ny sheriff styr i Mellanöstern. Den gamla sheriffen USA har gjort ”ett förtida uttag” och avgått. Trumps ord om Israel betyder inte vad folk tror. Folk hänger helt enkelt inte med. Världen är redan förändrad för gott. Trump måste formulera budskap som går hem. Han måste naturligtvis göra detta om han ska verka inom politiken.

DEN ANDRA AKTEN I DET AMERIKANSKA DRAMAT SLUTAR ILLA FÖR VÄST.
Sannolikt vet Xi Jinping och Putin och många andra politiska genier hur dramat kommer att sluta. Dollarn kommer att krascha. USA kommer att krascha. EU kommer att krascha. Världens sista militära supermakt USA är på väg i graven – cirka 25 år efter Sovjetunionens kollaps.

DET FINNS INGA PENGAR I BANKERNA.
Värst är det i USA. Den minsta lilla oro utlöser en katastrof. Det var ytterst nära att detta inträffade 2008. USA lever på tryckta papper som bara har ett värde så länge som dollarn har förtroende i marknaden. Men hur går det när supermakten försvagas och närmar sig sitt slut? Det går käpprätt åt helvetet – och det går blixtsnabbt.

VÄST SITTER I FÄLLAN NÄR THE FISCAL CLIFF SLÅR SÖNDER USA.
Guld och silver och Swiss Frank rusar när dollarn sviktar. Så blir det även denna gång – fast nu kommer den kinesiska valutan Yuan att vara attraktiv. Sorgligt nog för USA blir denna valuta avstängd för spekulationer när krisen exploderar. Värdelösa amerikanska dollar, obligationer och s k derivat kommer att avstängas från hela öst – Kina, Indien, Ryssland, Iran, Turkiet, Filippinerna o s v. Samma sak kommer att hända i Afrika och Sydamerika. Hela EU sitter i fällan. Värst är läget i Tyskland. Landet är dränkt av amerikanska dasspapper.

Tro mig – den finansiella lavinen startar i EU. Strunta i hur detta går till. Bara ett par veckor efter den europeiska bankkollapsen är det dollarns tur. God Natt USA. I am sorry – så slutar den andra akten i det amerikanska dramat.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *