Brage: Syrien, om och när sanningen får tala

SYRIEN ÄR ETT ENKELT PUSSEL. DET ÄR INTE SÅ MÅNGA PUSSELBITAR ATT LÄGGA IHOP.

* Den största legoarmen i modern tid skapades för några år sedan – ISIS. Från hela världen strömmade legosoldater för att kriga för det nya kalifatet. Lönen betalades i dollar. Hypermodern oljeutvinningsteknik installerades i både Irak och Syrien. Detta gick på rekordtid. Extremt välavlönade oljeexperter från hela den fria demokratiska västvärlden såg till att ISIS oljehandel skulle komma igång. Transporten av den stulna oljan liknade karavaner utan slut.

Den väldiga satsningen på ISIS kostade astronomiska pengar. Legoarmen byggde träningsläger, underjordiska fort, fältsjukhus, vapenlager och ammunitionslager på hundratals platser i både Irak och Syrien. Logistiken var extremt komplicerad. Massor av experter hjälpte till.

USA bevakade hela tiden ISIS uppbyggnad. Bara på ett enda år gjordes närmare 40 000 flyguppdrag enligt officiella amerikanska rapporter. I den förljugna västvärlden visades dag ut och dag in USA:s desperata kamp mot ISIS. I själva verket jobbade CIA på alla tänkbara sätt för att se till att ISIS skulle störta Syriens regim och upprätta en amerikansk marionettregim i Damaskus. Detta var det primära målet. Därefter skulle Iran sättas på plats.

* Så meddelade Putin snällt i FN att även Ryssland ska ställa upp i kampen mot terrorgruppen ISIS. Den förljugna västvärlden tystnade – Ryssland menar allvar. Den fria demokratiska västvärlden stod snart med byxorna neddragna. ISIS stridskrafter i Syrien tillfogades fruktansvärda förluster. Militära installationer för hundratals miljarder dollar bombades i smulor. Hela den väldiga oljetrafiken stannade upp inom några månader. Efter 4 000 ryska flyguppdrag var ISIS i Syrien slagna i spillror. (Det ryska stridsflyget bombade ISIS i verkligheten!)

* De väldiga flyktinglägren inne i Turkiet blev en ny rekryteringsbas för CIALägren fylldes med miljoner flyktingar och flyende legosoldater. Nya träningslägren byggdes inne på turkisk mark. Tiotusentals nya krigare rekryterades till fronterna i Syrien. Flera tusen skickades in i miljonstaden Aleppo inte långt från den turkiska gränsen. CIA:s satsning på ISIS hade misslyckats – men ”moderata” muslimska krigare blev den nya storsatsningen.

* Den 15:e juli 2016 förändrades allt. CIA misslyckades att mörda Erdogan i en misslyckad militärkupp. Ryssland varnade Erdogan i grevens tid för den planerade kuppen. Det helt otroliga inträffade – varenda turkisk CIA-agent spärrades in bakom lås och bom. Hela armen och polisen och åklagarväsendet – rensades från landsförrädare. Det turkiska folkets vrede mot kuppmakarna formligen exploderade. Erdogan kunde rensa rent från CIA:s femtekolonn tack vare det massiva folkliga stödet. Detta förändrade Mellanöstern i ett enda slag.

RYSSLAND OCH TURKIET ENAS – STOPPA KRIGET I SYRIEN.

* CIA:s rekrytering av nya krigare stoppas inne i flyktinglägren. Det är över. Nu går det snabbt. Desperat amerikansk diplomati följer, men precis allt är förgäves. Nu finns ingen återvändsgränd längre för CIA. Säkerhetspolitiska experter i USA rekommenderar nu en ny strategi – bomba ryska styrkor och syriska militära anläggningar med amerikanskt stridsflyg. Men denna militära strategi är så galen att det inte ens vinner gehör inom CIA:s ledning. CIA och Pentagon grälar inför öppen ridå. Splittringen i USA är nu total. Ännu en amerikansk utrikespolitisk megakatastrof är ett faktum.

HUR SLUTAR DET I SYRIEN?

USA tvingades till slut att delta i fredsförhandlingar och besluta om fred – tillsammans med Ryssland. De hade inget val. Inga alternativ fanns kvar. USA tilläts komma undan med hedern i behåll – åtminstone delvis. Fy fabian så många miljoner människor i världen som har förstått vad som hänt. Det spelar ingen roll att hela den förljugna västvärldens massmedia fortsätter att trumpeta ut lögner i en strid ström – folk har vaknat i miljontal – även i den fria demokratiska västvärlden. USA:s anseende har störtdykt i hela världen.

TRO MIG

Inom en snar framtid bryter alla krigs moder USA samman – under mycket dramatiska former. Detta innebär att blodsdollarn kollapsar. Det är kört för väst! Denna stund är mycket nära. Vad som händer med den svenska kronan vet ingen. De svenska bankernas exponering mot amerikanska skuldväxlar blir avgörande. Gissar att vi ligger illa till. Det finns nästan ingenting att göra nu – det är för sent.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Energi, Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik, Sagan om en bättre värld. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Brage: Syrien, om och när sanningen får tala

  1. Ove Svidén skriver:

    USA kan inte längre skicka ut landets egna soldater att kriga i världen efter Vietnamkrigets fiasko. Supermakten måste till och med utbilda en fiende, för att ha någon att kriga emot.

    Afghanistans kunskapssökare ’Talibs’ utbildades till Talibaner i den ’Amerikanska basen’ i Pakistanska gränsbergen. De fick en riggad nyutgåva med en mer aggressiv Korantext att öva stridsmoralen på, så att President Georg W. Bush fick den promenadseger i Kabul som det amerikanska folket krävde.

    ISIS var det naturliga nästa steget, tills att hökarna i Pentagon och CIA nu i sommar insett att de skjutit sig själva i foten av en lurad legoarmé, utan bindning till andra, än de som betalar lönen i världsvalutan dollar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *