Krig och fred, då och nu

Krig och fred, blod och död: vad härligt det låter sa tolvåringen i sin begynnande pistolålder. När han skulle mönstra, var har förkyld, så prestationen räckte inte till för att komma in på det jägarförband hans drömmar längtade efter. Som vanlig infanterist blev han sen uttråkad av militärlivet.

När hans syster som  välsminkad tonåring skulle åka till Stockholm en helg ville hon låna sin mammas fuskpäls för att se snygg ut. Men accepterade trumpet pappas råd att ’pälsen’ skulle locka ivriga pojkar till alltför påträngande övergrepp. Krig och Fred i närmiljön.

Krig och fred (ryska: Война и мир, Vojna i mir) är en episk roman av Lev Tolstoj publicerad mellan 1865 och 1869 i tidskriften Russkij Vestnik. Den skildrar det ryska samhället under Napoleoneran.

Romanen handlar om flera aristokratiska ätter, familjerna Bezuchov, Bolkonskij och Rostov och deras inblandning i historien 1805-1813, särskilt under Napoleons invasion av Ryssland. Den ryska texten är indelad i fyra böcker (femton delar) och två epiloger. De första två tredjedelarna av romanen innehåller ren fiktion, medan de senare delarna och epilogerna innehåller högst kontroversiella delar om krig, politisk makt, historia och historiografi.

Donald Trump spetsar nu sin presidentvalskampanj med anklagelsen av att Barack Hussein Obama är den som skapat IS, Islamska Staten (via hantlangarna CIA och NATO), för att gagna de tretton finansfamiljernas potentiella vinster från ett Tredje Världskrig som startar i Europa! Tänk om Trump får rätt? Terrordåden i Bryssel i mars 2016 var kanske en del i samma plan? Som Gudskelov misslyckades för den Svarta Kabalen. Krig och Fred i Politiken.

När jag i filosoferade termer funderade på vem som var vinnare av WW II, kom jag fram till att de stora vinnarna var en liten förföljd folkspillra som hade fått ett eget land: Israel 1948. Då kunde jag inte ana att det resonemanget skulle skapa en förtalskampanj mot mig i SVT/Pravda i maj 2010: Jag blev utslängd från två politiska partier med argument att jag var antisemit, förintelseförnekare, och menade att inte två flygplan hade flugit in i WTC:s två skyskrapor i New York den 11 september 2001. (Nu femton år senare börjar säg hälften av det Amerikanska folket ana att deras egna Presidenter Bush och CIA låg bakom dådet.  se mer: NESARA: National Economic Security and Reformation Act
Posted on Peace Philosophers Blog  on   by Ove Svidén

In 1998 A 250 page document known as the National Economic Security and Reformation Act (NESARA) was authored (from 1993 – 1998) by then Members of Congress including: Barack Obama, Bernie Sanders, Barbara Boxer, Harry Reid, Charlie Rangel, Maxine Waters, Nancy … Continue reading )

År 2006 var jag aktiv i en valstuga vid Sergels Torg i Stockholm. Jag blir besökt av fem gymnasister från Judiska skolan. Efter de vanliga frågorna som de fått från samhällsläraren att öva sig på, frågar de artigt vad jag anser om det pågående kriget mellan Libanon och Israel? I en avsikt att vinna lite tid sade jag: Ja, som jag förstår Jehovah Gud, så har han gett de svåraste uppgifterna till sitt eget utvalda folk … Paus. … Svaret var totalt oväntat: Jag fick en spontan applåd från fem tonåringar som jag aldrig tidigare träffat. Hur ska man tolka det?

Hade jag visat att jag förstod något av det centrala i den Judiska tron? När en av eleverna mumlande sade för sig själv ”Torah säger att Israel skall vara i krig ända till Messias kommer.” Visar detta att Katolska Kyrkan hade lite för bråttom när de utnämnde bråkstaken Jesus till Kristendomens Messias?

När en annan elev sade att han kände till projektet ”New Rotterdam” som platsen för raffinaderier och utskeppningshamn vid Medelhavet för olja och gas från från Irak, via en av FN fredad neutral korridor genom Syrien? Vilken svensk gymnasist skulle förstå den kommersiella och politiska innebörden av denna sionistiska fördel av petroleum-projektet?

Jag anade, att jag nu kommit i närheten av de judiska insikter, som gjort att var fjärde Nobelpristagare under hundra år har haft en judisk bakgrund och dolda uppgiften att via Diasporan sprida ut sin överlägsna judiska kunskap, alltsedan Atlantis-epokens namnkunniga giganter, över hela planeten!

Vad har mitt aktiva filosoferande om krig och fred lett mig in i?

Är det de nyandliga kanaliserade texterna i dessa dagar om Jesus Sanandas återkomst, som leder mig in på dessa nya vägar? Kan vi vänta oss ett Nytt Kosmiskt Medvetande för hela Moder Jord och Alla Hennes Medskapande Medmänniskor som jag är kallad till att bevittna? Med mina två bloggar och som filosoferande medborgarvittne?

Månne det? Amen! Så får det väl bli då …

Det här inlägget postades i Energi, Framtid, Maktmissbruk, MOR, Pengar, politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *