Brage: Det finansiella stupet

De italienska bankerna utlöser en kedjereaktion – EU havererar och USA kollapsar.

Den ekonomiska mega-kraschen i väst inleds i Italien. Den nära förestående bank-kollapsen i Italien kommer att fungera som en katalysator. Brexit var ett fruktansvärt slag mot EU-drömmen, men EU-projektet kan leva vidare trots Storbritanniens utträde. Däremot kommer EU inte att överleva när de italienska bankerna kraschar.

Bakslag efter bakslag efter bakslag har drabbat EU. Greklands ruin kunde EU överleva. Brexit var betydligt värre. Brexit var nära på ett knockout-slag. Unionen vacklade. Men de italienska bankernas krasch blir slutet för EU. Försöket att bygga ett Europas Förenta Stater är på väg att misslyckas. Den gemensamma valutan Euron är och förblir en ”europeisk omöjlighet”. Så många länder med så olika förutsättningar kan inte ha en gemensam valuta. Det fungerar bara inte. Italien har i praktiken redan kraschat ekonomiskt. Korruptionen har förlamat hela nationen. Absolut ingenting kan förhindra de italienska bankernas konkurs.

Flyktingvågorna från Nordafrika och Mellanöstern påskyndar unionens sammanbrott. Den ungerska folkomröstningen om flyktingpolitiken i början av oktober kommer att ge ett extremt tydligt besked till Bryssel – Ungern har fått nog. Många andra länder vägrar att ställa in sig i EU-leden. Unionens politik accepteras inte. PRECIS ALLA VET att det är CIA/NATO-krigen i Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien som har utlöst de gigantiska flyktingströmmarna. Även om vi inte låtsas om denna sanning så vet vi innerst inne att så är fallet. Opinionen i Europa har vaknat. Vi dränks av flyktingar om NATO får fortsätta att kriga. Europa har inget val. Vi måste bryta med krigshetsarna i Pentagon.

Händelserna i Turkiet har spetsat till läget. Hela den turkiska krigsmakten har rensats från personer som tar order från Pentagon. Planen att få med Turkiet i EU har redan havererat. Befolkningen i Turkiet vill inte längre gå med i unionen. Opinionen i Turkiet har svängt våldsamt på grund av EU:s agerande efter det misslyckade kuppförsöket.  Det spelar ingen som helst roll om USA utlämnar Gulen eller ej. USA kan tänkas utlämna den åldrade och sjuka imamen, men inte yngre kuppmakare som sökt asyl i USA och gått under jorden. CIA:s mål att få med Turkiet i EU har definitivt havererat. EU-drömmen är på väg att förvandlas till en mardröm mitt framför ögonen.

Vad händer när den italienska bankkonkursen sker?

Då sätts lavinen igång. Endast en månad efter den italienska statskonkursen faller dollarn. Inbördeskriget i USA bryter ut i stor skala. Stupet är inte långt borta. Det handlar om månader – inte år. Så kommer det finansiella stupet att gå till. Processen startas i södra Europa – med stor säkerhet i Italien. En månad senare kollapsar ekonomin i väst. Detta skeende visar min inre kristallkula. Jag litar fullständigt på min inre ”intuition”.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *