’För Barnens Bästa’ är målet för FN:s Barnkonvention!

För Barnens Bästa! 

Tänk om Sverige skulle ta FN:s Barnkonvention på allvar och anordna en Social Service i Kommunerna, inrättad så att barnens naturliga, medfödda förmåga att locka fram moderskärleken, omvårdnaden och det maskulina ansvaret ur sina föräldrar?

Skulle detta även kunna locka fram en god familjepolitik, kreativ skola, ett rikare arbetsliv och mer sann VärldsGemenskap under en Ny Enad Kosmisk Andlighet för hela Moder Jord? Menade Moder Gud och Fader Gud att familjen skulle vara den övningsplats för fredlig samvaro i liten skala, som den Gyllene Tidsålderns tusenåriga fred utmålar?

Eller är det resterna av det Globala NWO, New World Order, med sin kabal av finansfamiljer, korrupta banker och tvivelaktiga finansiella system, som är den materialistiska giriga grunden till de politiska skamgreppen för i Sveriges nya storindustri:
En Lönsam Kommunal Människohandel? Omsättning: storleksordningen en procent av BNP, eller trettio – fyrtio miljarder kr per år?

Vårt smarta nationella LVU/HVB-System kräver och kränker nu mer än trettio tusen tvångsomhändertaganden per år, mer än sex gånger mer omfattande per capita än i vårt germanska grannland Tyskland! Tidskriften Der Spiegel beskrev det brutala Sverige 1983, som ett Kindergulag in Sozial-Staat Schweden. Är detta månne den slutliga Svenska Modellen: Ungdomsfängelser med Sovjets arbetsläger i Sibirien som förebild?

Eller kan Sverige mogna upp till kraven på ett civiliserat samhälle genom att införa FN:s Barnkonvention som lag? Räcker det? Eller behövs det något mer, tex att myndigheternas tjänstemannaansvar återinförs? Krävs det förbud för att socialtjänstemän kan få bli delägare i lönsamma HVB-hem där LVU-drabbade barn säljs som sexslavar till pedofiler, som aningslösa barn för adoption, läkemedelsförsök, eller organtransplantation?

Kan Sverige bibehålla sitt unika system med förvaltningsdomstolar med mutbara advokater, nämndemän och stängda dörrar för att inte falskspelet ska läcka ut, utanför de invigdas krets?

FN:s Barnkonvention skall bli lag även i Sverige, enligt en motion till Statsrådet Åsa Regnér. Socialtjänstlagen (SOL) och lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om Vård av unga (LVU), påverkas av detta. Myndigheter såsom Kommunala Socialtjänster, Polis, Åklagare, Domare, Förvaltningsdomstolar, Advokater och politiskt tillsatta nämndemän har missbrukat den lagen för egen vinning, i många decennier. Många har vittnat om det, även internationellt i EU-Parlamentet i Bryssel samt av FN i New York och Généve.

Många familjer i Sverige har förlorat sina barn helt, till familjehem eller Hem för Vård och Boende, HVB, där barnen blivit sexuellt missbrukade. Hundratals drabbade föräldrar och barn har i förtvivlan tagit sina liv, andra har tagit fel väg för att söka lycka genom att missbruka narkotika, bli kriminella, osv. Många ser att barnmisshandeln från sociala myndigheter har ökat. Tusentals barn per år fastnar numera för gott i det smarta LVU/HVB-Systemet. Knappt fem procent kommer tillbaks till sina familjer, trots att detta är vad FN:s Barnkonvention säger med sitt motto: att göra det som är bäst för barnet!

Vad kan, vill och behöver BarnetsBästa*Org: www.barnensbasta.org, göra för att förbättra de LVU-utsatta familjernas situation?

 

Det här inlägget postades i LVU, Maktmissbruk, MOR, Pengar, politik, Tro. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till ’För Barnens Bästa’ är målet för FN:s Barnkonvention!

 1. Avskaffa LVU av barn, nu! skriver:

  Barnen i samhällets vård har det förfärligt, särskild i Skandinavien, därför LVU -tvångsomhändertagande av barn måste stoppas nu. För att rädda åtminstone de barnen som har föräldrar. Olika socialernas hem måste användas till flyktingar.

  Hon hölls som sexslav under uppväxten
  Publicerad 5 jun 2016 kl 20.38

  Berättelsen om Jeanet Pedersen, 27, har i veckan skakat om de danska TV3-tittarna, tidningsläsare och väcker reaktioner från politikerna.
  Hon har i två dokumentärer berättat att hon utnyttjades och hölls som sexslav under hela sin uppväxt.
  – Oavsett hur och varför så är det här en tragedi på alla sätt och vis, säger Thomas Adelskov, borgmästare i Odsherred, Jeanets hemkommun.
  Ända sedan hon var en liten flicka utnyttjades hon sexuellt och hölls som sexslav, säger hon.
  Nu 27-åriga Jeanet Pedersen har den senaste veckan berättat för tidningen Ekstrabladet och i TV 3-dokumentären Jakten om de fruktansvärda åren som hon har bakom sig.

  Äldre, främmande män – fler och fler, ju äldre hon blev – erbjöds att köpa sexuella tjänster från Jeanet. Pengarna som de betalade fick hon själv inte se röken av.
  Hon berättar att övergreppen, våldtäkterna och tortyren var hennes vardag så länge hon kan minnas och de som utnyttjade henne och senare sålde henne som en slav var några närstående män.

  Tre män greps
  Åtminstone från att hon var fem år kommer hon ihåg att ”det var liksom så det var”.
  Först 2008, när Jeanet hade fyllt 20, upphörde tortyren. Då grep polisen tre män, som senare släpptes i brist på bevis.
  – Det är outhärdligt. En hemsk historia, oavsett hur och varför så är det här en tragedi på alla sätt och vis, säger borgmästaren i Odsherred, Thomas Adelskov, till Ekstrabladet.

  I den andra delen av dokumentären Jakten, i avsnittet som heter Det försvunna spädbarnet, berättar Jeanet om händelsen som – sju år senare – är svårast att förtränga, som har naglat sig fast i hennes medvetande.
  När Jeanet var tonåring blev hon gravid. Och hon födde ett barn. Ett barn som sedan spårlöst försvann.
  – Vi kan slå fast att Jeanet har varit gravid och hon har fött ett barn. Och det finns inget barn, vilket betyder att ett barn saknas, säger Gitte Løvgren, socialchef i Jeanets i Odsherred till Ekstrabladet.

  Hon är självkritisk. De sociala myndigheterna i kommunen gjorde långt i från tillräckligt under Jeanets uppväxt. Trots att hon flera gånger ropade på hjälp – både till läkare, lärare och till kommunen.
  – Det råder inga tvivel om att det finns många misslyckanden i det här fallet. Det är mycket beklagligt, ja, det är mer än så. Det går nästan inte att sätta ord på det, säger Gitte Løvgren.

  Såldes som en slav
  I dokumentären säger Jeanet att männen som höll henne som utnyttjade och våldtog henne, som torterade och sålde henne som en slav, också dödade hennes barn, att de bröt nacken av den mörkhåriga dottern direkt efter födseln.
  2011 anhöll polisen två män som misstänktes för mord, men de släpptes efter några veckor och polisen lade ner utredningen.
  – Jag är mycket förvånad över att utredningen avstannade och att det inte kommer fram någon förklaring till vad som skett, säger socialchefen Gitte Løvgren.
  Thomas Adelskov, borgmästaren i Odsherreds kommun, säger till Ekstrabladet att det är en tragedi.
  – Polisutredningen visar ju hjärtskärande nog att ett barn har fötts i Odsherred kommun. Vi saknar ett personnummer, vi saknar ett barn, säger Adelskov som har polisanmält hanteringen av utredningen som han kallar ”otänkbar och obegriplig”.
  Jens DahlkvistJens Dahlkvist
  jens.dahlkvist@expressen.se

 2. Mirza Ramic skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=JzY66zC0tXI

  What is common factor shared between the Social Services (social workers), Social Services Committee, and the Administrative Court? – What is The systems error? The Swedish System is the error! Let us explain. 5 min

 3. Mirza Ramic skriver:

  Förvaltningsdomstolen existerar bara i Sverige =parasit på Svenskt rättssystem som jobbar för barnindustri =SKAM FÖR SVERIGE

  • Ove Svidén skriver:

   Ja, det är därför som Europeiska Rådet (European Council under President Donald Tusk, and his five exprerienced judges since four years back, plan to make an investigation on the odd things happening behind and beyond the Profitable Municipal Kidnapping in Sweden)

 4. Avskaffa LVU- och andra sorters barnhandel i Sverige! skriver:

  Det är bra illustration av barnhandel som sker även i Sverige: Skillnaden mellan socialernas utvald främmande till barnet adoptivmamma och riktig barnets mamma. Samma sak gäller ”fosterfamiljer” som inte ens har någon kontakt med sina ”fosterbarnen”som tvångskördes till dem under ”LVU”, när de inte längre betalda för att ha kontakt…. Samma sak gäller en annan barnhandels form: surrogatmödrarskap, där mest Sveriges hbtq folket köper barnen( olagligt )och bara tar emot friska barn, ofta från utländska mödrar.Vad som händer med ”deras” sjuka barn, det ska vi få aldrig veta….

  Adoptivmamman flydde sjukhuset när hon fick se sitt barn
  Från början var det meningen att fem månader gamla Abigail skulle adopteras bort. Men när adoptivmamman fick se henne flydde hon sjukhuset, skriver Daily Mail.
  Fem månader Abigail Lynn föddes med den väldigt sällsynta sjukdomen Treacher Collins. Sjukdomen innebär att hon har underutvecklade ben och vävnader i ansiktet, speciellt drabbas kindben, käke och haka.
  Lämnade sjukhuset gråtandes
  Innan hon hade fötts var tanken att hon skulle adopteras bort. Men när hennes adoptivmamma fick se henne flydde hon sjukhuset, och menade att Abigail inte var barnet hon hoppats på.
  ”När hon föddes så lämnade adoptivmamman sjukhuset gråtandes och sa att hon var deformerad. Och sedan hörde man aldrig från henne igen. Det var då jag förstod att det var meningen att hon skulle vara min” skriver den biologiska mamman Christina Fisher på sin GoFundMe-sida.
  Kan inte se livet utan henne
  Från början ville Christina adoptera bort Abigail då hon kände att hon inte hade möjligheten att uppfostra ett barn till – hon hade redan en 18-årig dotter och hennes boende var en husvagn.
  ”Jag var inte förbered på henne men nu kan jag inte se mitt liv utan någon av mina döttrar”.
  Hon kan inte jobba heltid just nu och för att ha råd att vara hemma med Abigail har hon startart insamling på GoFundMe. Än så länge har hon fått in cirka 75 000 kronor.
  ”Pengarna kommer att gå till bebiskläder, blöjor och våtservetter. All hjälp du kan ge skulle vara väldigt uppskattat”, skriver hon.

 5. Aftonbladets feminister förtalar barnen offentligt skriver:

  vi aldrig varken hört talas om , såg eller hört om saker som Aftonbladets feministiska mänhatande journalist skriver om offentligt i tidning Aftonbladet i dag. Och nämligen, journalist förolämpar och förtalar grovt en samhälletsgrupp offentligt: skolbarnen. Det är naturligtvist en lögn, förtal och en stor förolämpning mot skolbarnen-pojkarna som grupp. Det gör pojkarna på skolorna och dagisar verkligen inte, vad hon skriver om här om som om det skulle tillhöra till vardagen. Denna journalist verkar hetsar mot en kön och det är lättast att angripa oskyldiga, små och försvarslösa barnen, pojkarna som är redan förtryckat och diskriminerade på skolorna och dagisar. Journalist skriver däremot inte om saker gällande sex, skällsord och könsorgan som förmedlas av skolanställda varje dag till barnen i flera år, hela skolgången, med stöd av Skolverket i samarbete med RFSU och som verkligen hör till vardagen, så att de där sakerna blev naturligt inslag i svenska skolor förmedlade av kommunanställda till skolbarnen.

  Flickor sextrakasseras – redan i lågstadiet
  Flickor får höra: ”Du vet hur pojkar är”

  I skolan får flickor lära sig att acceptera beteendet. Kränkningarna har normaliserats, säger Katja Gillander-Gådin
  I skolan får flickor lära sig att acceptera beteendet. Kränkningarna har normaliserats, säger Katja Gillander-Gådin Minst var fjärde flicka i gymnasiet har blivit tafsad på det senaste halvåret, visar forskning.
  Men trakasserierna börjar ofta långt tidigare – i lågstadiet:
  – Det förekommer att småpojkar går omkring och tar flickor mellan bena, säger professor Katja Gillander-Gådin.

  FAKTA
  Sexuella kränkningar i skolan
  Enligt Diskrimineringsombudsmannen, DO, nämns sexuella trakasserier sällan i skolors likabehandlingsplaner. I en granskning som DO gjorde 2014 (då 250 skolor undersöktes) hade bara 32 procent av skolorna en särskild policy mot sexuella trakasserier.
  Enligt lag ska skolor redovisa hur åtgärder mot diskriminering har genomförts men i 54 procent av ärendena ansåg DO att kraven inte var uppfyllda, på grund av att redovisning saknades eller att för att samtliga åtgärder inte hade följts upp.
  Till skillnad från mobbning är sexuella trakasserier i skolan ett lågprioriterat forskningsområde. Konsekvenserna av beteendet är desto allvarligare. Amerikansk forskning har kunnat koppla ätstörningar, låg självkänsla och destruktiva livsval till upplevelser av sexuella kränkningar – ändå görs väldigt lite för att lyfta problematiken.
  Professor Katja Gillander-Gådin har skrivit flera rapporter i ämnet och ägnat 15 år åt att studera skolelevers upplevelser av sexuella kränkningar.
  Hon är trött på att problematiken sällan uppmärksammas och att väldigt lite görs för att komma till rätta med, framför allt, pojkars beteende mot flickor.
  – Forskning visar att det nästan alltid är pojkar som kränker. Pojkar utsätts verbalt och kallas ”bög” medan flickor blir kränkta på alla möjliga fronter, både verbalt, fysiskt och visuellt, det vill säga att de blir ”tittade på”, på ett ovälkommet sexuellt sätt.
  Men i skolan har sexuella trakasserier normaliserats – och flickor får ofta höra sina lärare säga: ”du vet hur pojkar är, han menar inget illa” eller ”han kanske är kär i dig.”
  Så drabbas de av beteendet
  Katja Gillander-Gådins forskning visar att flickor som drabbas känner sig långt ifrån smickrade av pojkarnas beteende och att lärarnas sätt att hantera situationen ofta leder till sämre självkänsla hos flickorna. Dessutom visar studier att unga flickor anpassar sin klädsel för att slippa bli kallad ”hora” och att de går omvägar för att inte behöva stöta ihop med killar som kränker.
  Och framför allt: De tystnar.
  – Om en vilt främmande man skulle tvångskyssa en kvinna på en buss skulle hans beteende ses som ett brott, sexuellt ofredande, men i skolan får flickor lära sig att acceptera beteendet. Kränkningarna har normaliserats, säger Katja Gillander-Gådin.
  I en av skolorna som Katja Gillander-Gådin studerat, Jämtlands gymnasium, uppgav dubbelt så många flickor som pojkar att någon försökt dra av dem kläderna, kyssa dem eller tafsat på dem – det senaste halvåret. Fler än dubbelt så många flickor uppgav dessutom att en jämnårig kommenterat deras utseende, kropp eller privatliv på ett sexuellt sätt.
  Risken att drabbas ökar
  Bland yngre elever är skillnaden mellan pojkar och flickor inte lika stor. Risken att utsättas för sexuella trakasserier ökar alltså för flickorna, ju äldre de blir. Samtidigt som de också riskerar att utsättas på fler sätt än pojkar.
  – Nu när det finns mobiler och datorer har ytterligare kanaler tillkommit. Det är inte så att flickor antingen utsätts för verbala kränkningar eller fysiska trakasserier. De utsätts för flera olika former. Dessutom får sexuella rykten helt andra konsekvenser för flickor än för pojkar. Killar kallas för ”kung” medan tjejer stämplas som ”hora”.
  Enligt Katja Gillander-Gådin handlar killarnas beteende om maskulinitet och könsmaktsordning.
  Och det börjar tidigt:
  – Småpojkar lär sig av äldre killar, och eftersom beteendet uppmuntras som någonting positivt inom gruppen kan det fortsätta och spridas nedåt i åldrarna.
  – Vi anklagar ofta andra kulturer för att kontrollera flickor. Men även här, i ett av världens mest demokratiska och jämställda länder, ses flickor som objekt som är till för den manliga blicken.
  LÄS OCKSÅ
  ”Någonting inom mig gick sönder”
  Förödande konsekvenser
  Katja Gillander-Gådin menar att frågan om sexuella kränkningar måste tas på allvar – eftersom konsekvenserna är förödande, ur ett jämställdhetsperspektiv.
  – Om inga gränser sätts för pojkars beteende i tidig ålder, hur ska då flickor lära sig var gränsen går för vad som är sunt i framtida parrelationer? Om man blir tvångskysst i skolan och det uppmuntras och normaliseras är sannolikheten stor att man fortsätter att anpassa sig och acceptera den typen av beteende även som vuxen. Det blir som en ond cirkel utan slut.

 6. Avskaffa JO och DO skriver:

  Det finns massor av olika slags myndigheter i Sverige, som kämpar mot enskilda medborgarna som är i tvist med olika slags myndigheter och kommunanställda. Några få enskilda personer från hundratals tusen och kanske miljoner drabbade vanliga medborgarna med förstörda liv pga. offentliga anställdas maktmissbruk får rättvisan skipat och livet lagat.

  Lång kamp för rättvisa
  BROTT. Det blev en känslosam stund för Fred Taikon när tingsrättens dom lästes upp. I tre år har han kämpat för att ställa någon till svars för att han, som aldrig begått något brott, skulle vara registrerad hos Polisen.
  – Att den vanliga enskilde romen vinner mot staten, är den största segern någonsin för oss romer, säger en tårögd Fred Taikon.
  Enligt rätten gjorde sig staten skyldig till etnisk diskriminering när Skånepolisen samlade uppgifter om honom och tusentals andra romer i ett särskilt register. Han och de övriga 10 som stämt staten ska nu ersättas med 30 000 kronor vardera.
  Ett erkännande
  Domen ser han som ett erkännande om att någon gjort fel och just därför blir tårarna även sorgetårar, förklarar han.
  – Vem kommer egentligen att få bära ansvaret? Det här är visserligen ett straff men ett kollektivt sådant, och inte mot de poliser som upprättat registret och som hanterat det.
  Under vägen har riksåklagaren konstaterat att ingen enskild polis kan åtalas för brott, enligt en statlig nämnd har det inte handlat om registrering på etniska grunder och enligt Diskrimineringsombudsmannen fanns inte stöd i lagen att åtala någon enskild för diskriminering.
  ”Det har varit en kamp”
  I efterhand är han tacksam över att han drev saken vidare.
  – Vi hade inte gehör hos någon. Det var den lilla människan mot den stora draken. Jag kände att vi måste gå den juridiska vägen, annars snackar de bara bort oss, varenda en.

  • LegeNet skriver:

   Att det inte går att ställa enskilda till ansvar för övergrepp de begår som del av mobbarsällskap som har legitimerats av lagstiftare som legitimerats genom allmänna val, trots att det är filosofiskt omöjligt att en rätt som enskilda inte har att mobba andra skulle kunnat skapas genom att rösta på lagstiftare, gör att omoraliska orderföljare (det är alltid omoraliskt att följa order istället för att följa sin egen rättskänsla efter egen noggrann undersökning) inte får någon yttre anledning att inte begå övergrepp.

   Det som behövs är människorättstribunaler som kan ställa omoraliska orderföljare till enskilt ansvar.

 7. Socialens barnupfostran: inlåsning i isoleringscell skriver:

  Så ser socialisternas svensk välfärd ut och barnets bästa enligt Förvaltningsrätten, svenska domstolar, advokater, kommunala socialtjänster och enligt alla de kommunanställda, skolanställda och övriga ondskefulla personer som anmäler ”oro om barnen” till socialen i syftet för att köra ut barnen hemifrån och skada familjer samt tjäna pengar på barnen.

  Barn inlåsta i isoleringsceller
  SAMHÄLLE. Allt yngre barn isoleras på sina ungdomshem. Förra året låstes en nioårig pojke och en tioårig flicka in, enligt en granskning från Sveriges Radios Ekot. Barnombudsmannen riktar kritik mot förfarandet.
  Isoleringscellerna är små kala rum med bara en galonmadrass på golvet där barn kan låsas in i upp till 24 timmar.
  Enligt lagen ska cellerna bara användas i ”extrema situationer”, men användes under förra året 787 gånger.
  Tidigare har barn från tolv år och uppåt tagits omhand på ungdomshemmen men sedan förra året har Statens institutionsstyrelse skrivit in barn yngre än tolv år.
  – Det är något som vi måste anpassa oss till. Vi har inte någon större erfarenhet att jobba med så små barn, säger Jan-Eric Josefsson, som är verksamhetsdirektör på Sis för södra Sverige, till Ekot.
  Barnombudsmannen Fredrik Malmberg är kritisk till att så små barn har tagits in på behandlingshemmen.
  – Det är klart att det är väldigt upprörande att så små barn kan bli isolerade på det sättet. Jag tycker att isolering absolut inte ska förekomma i barn- och ungdomsvården, men jag blir orolig när de här institutionerna vidgas och det är fler och fler barn som kan placeras, säger han till Ekot.

 8. Socialernas familjehemsbarn görs till mest utsatta i Sverige skriver:

  Socialen med sina anställda värnar för att de barnen som de tvångsomhändertar enligt LVU bli de mest utsatta barnen i Sverige. Därutöver de förtalar grovt barnens riktiga föräldrar och kallar dem för ”missbrukarna, psykiskt sjuka och dåliga föräldrar”.Men faktum är att hos sina föräldrar de flesta LVU-tvångsomhändertagna banen levde mycke bättre, var friska, gick på skolorna, aktiviteter och levde ett normalt liv och föräldrar var friska och normala människor, före innan socialen trängde in sig i deras hem och började trakassera samt förtala och misshandla på olika möjliga sätt.

  Ungdomar utan biologiska föräldrar stärker varandra

  FRÅN SKANDIA
  Omkring 20 000 barn och ungdomar bor i familjehem – det som förr kallades fosterhem.
  I Kumla har de en mötesplats där barn som inte kan leva med sina biologiska föräldrar kan stötta varandra – såväl ensamkommande som barn uppvuxna i Sverige.
  I östra Närke finns över 100 ensamkommande barn och ungdomar och närmare 20 svenska ungdomar bor i familjehem.

  Petra Klawitsch har startat föreningen Familjehemsmöten i Kumla – en mötesplats där ungdomarna kan lära känna andra som inte lever med sina biologiska föräldrar.
  Föreningen bidrar till en smidigare integration där nyanlända snabbare lär sig svenska och får nya vänner – samtidigt som ungdomarna kan ge stöd och hjälpa varandra.
  – De bygger något otroligt fint – ett nätverk för framtiden som de kan luta sig mot, säger Petra Klawitsch.
  – De kommer att finnas för och hjälpa varandra, och därför behöver de inte hamna i utanförskap.
  Petra växte själv upp utan sina biologiska föräldrar.
  – När jag föddes lämnades jag till ett svenskt barnhem. Jag skulle adopteras bort. Men så fick jag växa upp i sju olika hem.
  Föreningen Familjehemsmöten fyller sex år i år, och fick förra året nya lokaler i Kumla. Hit kan barnen och ungdomarna – och även deras familjer – komma och gå som de vill. Bland verksamheterna finns ett barn- och ungdomskafé, tjejsnack, fredagsmys, vårfest, dagläger på sommaren. Man kan spela teater, fotboll och gå på bio ihop. Via en telefonapp sänder medlemmarna programmet #Jiddrahem med olika teman – som hur det är att växa upp i ett familjehem.

  Familjehemsmöten har vuxit sedan starten och lokalavdelningar har startat i Uppsala, Lindesberg, Karlskoga, Västerås, Skövde, Örebro och Eskilstuna. Föreningen arbetar utifrån Barnkonventionen och har en samverkan med Raoul Wallenberg Academy.

  Av Skandias stiftelse Idéer för livet har Familjehemsmöten fått ett stipendium för att kunna utveckla verksamheten.
  – Barn som växer upp utan sina biologiska föräldrar tillhör ofta de mest utsatta barnen. Familjehemsmöten lyckas kombinera integration med stöd till de här barnen, och ser barnen för vad de är: resurser. Familjehemsmöten skapar en plattform och en gemenskap där de unga kan träffa varandra men också få stöd och hjälp av engagerade vuxna. Det kan vara avgörande för en ung människas utveckling och också framtida möjlighet att ta sig in i samhället och stå på egna ben. Därför har Idéer för livet valt att stötta deras verksamhet, säger Christina Wahlström, hållbarhetsstrateg, Skandias stiftelsen Idéer för livet.

  Vad är ett familjehem?
  • I ett familjehem – kallades tidigare fosterhem – bor barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo hos sina biologiska föräldrar. Det kan till exempel vara ensamkommande barn från andra länder eller barn vars föräldrar lider av någon sjukdom eller har missbruksproblem.
  • Boende i ett familjehem kan handla om en kortare tid eller flera år. Ibland till och med hela uppväxten.
  • Familjehemmet samarbetar med socialtjänsten. Beslut om placering i familjehem görs av socialnämnden i respektive kommun. Omkring 20 000 barn och ungdomar bor i familjehem, enligt SKL, Sveriges kommuner och landsting.
  Var femte svensk positiv till att bli familjehemsförälder
  3 procent av Sveriges befolkning 18-80 år kan ”utan tvekan” tänka sig att ta emot ett barn eller en ung person i sitt hem – och ytterligare 19 procent kan tänka sig uppdraget ”under vissa förutsättningar”. Det visar en ny undersökning som Socialstyrelsen låtit ta fram.

 9. Mirza Ramic skriver:

  Socialen är terrorister med sina anställda när de värnar för att barnen som de tvångsomhändertar enligt LVU bli de mest utsatta barnen i Sverige. Därutöver de förtalar grovt barnens riktiga föräldrar och kallar dem för ”missbrukarna, psykiskt sjuka och dåliga föräldrar”.Men faktum är att hos sina föräldrar de flesta LVU-tvångsomhändertagna banen levde mycke bättre, var friska, gick på skolan, deltog i aktiviteter och levde ett normalt liv och föräldrar var friska och normala människor, före innan socialtjänst-terrorister trängde in sig i deras hem och började trakassera samt förtala och misshandla på olika möjliga sätt…

 10. Avskaffa LVU! LVU är till för att barfamiljer ska fara illa. skriver:

  Socialen med övriga kommunanställda väljer ut vilka barn som ska fara illa, för att bestraffa deras kritiska och obekväma föräldrar, precis så som SS gjorde förr i tiden. Om människor kritiserar brottsliga, främlingdfientliga, rasistiska svenska tjänstemän kommunantällda eller deras korrupta och brottsliga släktningar, då naturligtvsit bli medborgarna bestraffade av myndigheterna för det. Och bästa straffet för cyniska och omänskliga samt brottlsiga och korrupta Sveriges kommunanställda ser ut vara är att tillämpa LVU, för då det är garanterat att medborgarna och deras barn bli uppskrämda, mobbade, hotade, trakasserade och torterade resten av livet i generationer igenom alla myndigheter på socialernas order .
  Det bästa straffet de brottslingar vet att de ska tilldela är våldäkter och att förhindra bra framtid för barnen, genom att beröva skolgång och gymnasiediplom, samt att sätta dem på droger, ostabilitet, förnedra och förstöra deras föräldrar och tilldela psykiska dignoser. Det är det socialen och deras lakejer håller på med inom LVU kommunala verksamhet.
  De flesta barnen som blev sexuelt utnyttjade befinner sig inom kommunanställdas LVU barnhandel. De låter tortera barnen avsiktigt. Det handlar om hundratusentals barn i Sverige. Stoppa socialen och avskaffa LVU nu!

  Döms för 50 fall av barnpornografibrott
  SÖRMLAND
  Bland de barn som ska ha utsatts för övergreppen kommer flera från Sörmland.
  Nu har den 22-åring som varit misstänkt för en mängd sexualbrott via internet fått sin dom.
  Tre års fängelse. Det blev påföljden för den 22-åring från Stockholmstrakten efter tingsrättens dom. Dessutom får flertalet av de utsatta barnen skadestånd, totalt på nästan en miljon kronor. Tingsrätten gör bedömningen att mannen är skyldig till bland annat 13 fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, 50 fall av barnpornografibrott och 263 fall av sexuellt ofredande. Däremot döms han inte för våldtäkt mot barn.
  Tidningen har tidigare skrivit om sexualbrotten som är mycket omfattande, inte minst för att det är så många målsäganden inblandade. Totalt handlar det om 89 barn i Sverige, varav fem från Sörmland.
  Tidningen har tidigare skrivit om målet där 22-åringen tagit kontakt med barnen via chattkanaler på nätet. Det är Sveriges hittills största rättegång om sexuella övergrepp mot barn på nätet.

 11. Kommunal samarbete för sex med LVU-barn skriver:

  Hur har LVU-tvångsomhändertagna barn det, när korrupta och pedofiler inom offentliga sektor samarbetar i s.k. Kommunal samverkan. Kommunanställda med kommunens tjänstemän samarbetar för att fria Socialförvalningens pedofiler
  Kvinnliga chefen inte längre misstänkt för sexbrott

  SÖRMLAND
  Den kvinna som utretts för sexuellt utnyttjande av två flyktingpojkar är inte längre misstänkt för brott.
  – Jag har lagt ner förundersökningen, säger åklagare Anna Asklöf.

  Pojkarna: Vi har sagt sanningen
  Här har chefen för boendet sex med flyktingpojkar – ”hotade att få oss utvisade”

  Artikelserie
  GRANSKNING: PLACERING AV ENSAMKOMMANDE BARN
  Pojkarna: Vi har sagt sanningen
  2016-06-30
  Pojkarna som rymde kom hem – men hämtades sedan med tvång
  2016-06-21
  Flyktingpojkarna hördes om sexbrotten under måndagen
  2016-06-20
  Tidigare anställd: ”Företaget är inte seriöst”

  Det var för två veckor sedan som tidningen skrev om två ensamkommande flyktingpojkar i övre tonåren. För tidningen berättade pojkarna att de utnyttjats sexuellt av en kvinnlig chef för ett sörmländskt företag som placerar ensamkommande barn i familjehem och boenden.
  Det boende som pojkarna bodde på stängdes efter en oanmäld tillsyn från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) i januari i år. Orsaken var att företaget saknade tillstånd för verksamheten.
  Pojkarna flyttades då till ett boende i hemkommunen, men enligt pojkarna upphörde inte kontakten med den kvinnliga chefen. För tidningen har de berättat att kvinnan kontaktat dem och att hon sedan tvingat dem att ha sex med henne vid flera tillfällen – sexmöten som ett par gånger filmades. Enligt pojkarna hotade hon med att gå till Migrationsverket och få dem utvisade om de inte gjorde som hon sa.

  En förundersökning inleddes och kvinnan blev misstänkt för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Men under onsdagsförmiddagen berättade åklagaren Anna Asklöf att förundersökningen lagts ner.

  – Enligt min bedömning anser jag inte att det föreligger något brott, efter att de båda målsägandena har hörts, säger hon.

  Om något tvång har förekommit i samband med händelserna har däremot inte utretts eftersom rubriceringen inte handlat om detta utan om huruvida händelserna skett då pojkarna stått i beroendeställning till kvinnan.

  – Rubriceringen var sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och då handlar det inte om tvång alls, utan om utnyttjande av beroendeställning, förklarar Anna Asklöf.

  – Utifrån vad målsägandena har sagt anser jag att de inte befunnit sig i beroendeställning och att det har skett frivilligt.

  Att det ska ha skett frivilligt håller dock inte pojkarna med om. När vi kontaktar dem efter beslutet om att lägga ner förundersökningen säger de så här:

  – Vi står för allt vi har sagt. Det är sanningen, säger en av pojkarna.

  – Det var inte frivilligt. Hade det varit frivilligt hade vi inte berättat om det här, säger den andra pojken.
  Lars Franzell på enheten för grova brott hos polisen i Sörmland säger att ett tiotal personer har förhörts i utredningen.
  – Vi har gått igenom och förhört de som kan ha något att säga om det här. Sammantaget har åklagaren kommit fram till att det saknas anledning att anta att brott har förövats, säger han.
  – Det misstänks ingen brottslig verksamhet i samband med det här.

 12. Mirza Ramic skriver:

  Människor vet inte vilket korrupt land dom skickar sina barn till !
  Allt detta är för att tjäna pengar på människors olycka !
  Det handlar inte om att hjälpa utan penga och maktmissbruk !!
  Folk måste få upp ögonen !
  Allt handlar om pengar !!!
  Sverige gör inte detta för att vara snälla !!
  Sverige gör inget om dom inte tjänade på detta ! Sverige får miljarder i bidrag för att hjälpa människor från EU och FN !!!
  Människor tror att dom kommer hit och kostar pengar av staten och att svenskar bekostar detta !
  Nej !!!
  Dom får massa pengar utav EU och FN !!!!
  I ersättning …
  Som vid alla krig !

 13. Mirza Ramic skriver:

  Bertil Sandström
  9 min.
  Angående socionomers utbildningar så vill jag med bestämdhet hävda o den i sin tur INTE
  är uppbyggd av vetenskap o forskning samt beprövad erfarenhet..alltså långt i från den illusion socionomerna lever i.Deras utbildningar om b vi nu ser på alla fel dom letar efter det vill säga de allra lägsta behoven vi har,,,,fysiska behov…o det är dessa dom oftast angriper människan på..möjligen oxå andras sk svagheter /hinder eller som soc då bedömer som icke funktionella individer,,vilket det inte finns några kriterier för att dessa skulle vara sämre än andra människor..dessa detaljer dom ofta anser vara en fara för barnen är bara nonsens..O bygger snarare på egna fantasier än vetenskaplig grund..den psykologi som socionomer läser på högskolarna är egentligen rena hokus pokusen…den saknar även den vetenskaplig grund…likaså med psykiatrin,,den finns ej heller något vetenskapligt kring..utan bygger på 100 tals olika galningars teorier om det mänskliga psykets avigsidor o hur det hänger samman b vilket är jämställt med vilken amatör som helst säger något från luften..
  Sociologi = läran om människan i samhället o samverkan dessa emellan…hur ska dom kunna veta nåt kring detta ämne då både psykologi o psykiatri är myter lögner o påhitt…
  Alltså det som socionomer beskriver i sina utredningar saknar någon som helst vetenskaplig grund att detta skulle vara skadligt ..Det skadliga är när man separerar ett barn från dess föräldrar förälder..För där emellan sker så mycket omedvetet men som är viktigt för barnet att ta till sig..Så fort ett barn förlorar sina fäder,,så försvinner tilliten…den existerar inte längre så fort bandet är brutet…barnet tappar omedelbart sin identitet som det bygger upp via sina biologiska föräldrar..Den psykologiska tryggheten upphör,den andliga upphör och kärleken försvinner…Kärlek är inget ett jourhem kan stå för,den är falsk,,,det är omöjligt att spela sig kärleksfull,,barnet känner enbart en str falskhet detta är skadligt för ett bräckligt lättpåverkat barn..
  Soc försätter våra barn i mycket mycket sämre dager så fort dom tagit barnet..
  Min erfarenhet av LVU barn är att dom förr eller senare börja ta droger.bli kriminella..hamnar hos psykiatrin…allt detta är märkbart o synbart…Nästan samtliga av mina yngsta klienter har genom åren varit hos soc o fosterhemsplacerade…det blir effekten av soc ingrepp..glöm inte att ta upp detta om ni träffar soc..Tack för ordet..

 14. Mirza Ramic skriver:

  Bertil Sandström SER sanning och problematik i Svenskt socialtjänst system . Sverige saknar politiker som är nära Bertil Sandström kunskap .

 15. Bill skriver:

  What’s up, I read your blogs like every week. Your story-telling style is awesome, keep
  doing what you’re doing! http://Yahoo.net/

 16. Mirza Ramic skriver:

  Thanks Bill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *