Sverige, en framtida Kunglig Republik?

Sverige är världens fräckaste blandekonomi.

Landet Lagom kombinerar världens extremaste socialism, med en extrem privat kapitalism, dold och gömd under en skattebefriad stiftelse under det stora dugliga flockens enpartiväldiga dagar.

Hur klarade vi det konststycket? Jo Marcus Wallenberg senior brukade ta en kvällspromenad till Gunnar Strängs bakdörr på torsdagskvällarna,
så att finansministern var fullt uppdaterad om näringslivets planer och idéer, när han deltog i Kung Gustaf VI Adolfs fredagskonselj dagen efter…

Genom denna kortslutning mellan den fräckaste kapitalismen med sina smarta A- och B-aktier, så kunde en privat bankfamilj styra landet genom att verka utan att synas giriga inför en alltmer vänsterextrem socialdemokrati. Det fungerade så bra att vi tom slapp uppleva kommunismens oblodiga sammanbrott 1991. Sovjetväldet föll ju som ett korthus, saknad av ingen, eller ja, några få kanske. Men Sverige fortsatte målmedvetet, aningslöst åt vänster.

Genom en smart lönsam kommunal människohandel, allt sedan Gejeraffärens dagar, kan det statsbärande partiet tillfredsställa pedofilerna i samhällets topp med kidnappade barn för sexuella lekar med underåriga innan myndighetsåldern.

Genom att även tillåta invigda socialsekreterare att bli delägare i familjehem och HVB-företag, har dessa även rätten att med en enkel orosanmälan anlita Polisens Transporttjänst så att de drygt trettio tusen tvångsomhändertagna per år kan göras ’tillgängliga’ för sexmissbruk, polis-bonus, adoption, läkemedelsförsök, organtransplantation, mm, via LVU/HVB-Systemets förmedling, allt under skyddet av en aga-lag, sexköpslag och skenrättegångar under förvaltningsdomstolarnas sekretess.

Jo-jo, i den konstitutionella demokratin med en kung som inte får yttra sig i politiska frågor, blir det fritt fram för en toppstyrd totalitär parlamentariska demokrati av knapprtyckare som styrs uppifrån av en Partijunta kring Den Starke PartiLedaren till höger eller vänster ( Fürer, som det hette i vårt grannland för 60-70 år sedan). Och Så kan vi nu även förstå DÖ: Decemberöverenskommelsen där den forna svenska demokratin avblåstes i nio månader till förmån för idén om en åttaårig borgfred i två mandatperioder med ett riggat maktskifte i halvtid, samt full pension för alla förtroendevalda som tyst förmodades lyda signalerna uppifrån….

Vem var arkitekten bakom DÖ? Den väl utspridda gruppegoismen? Det dolda ansvarsbefriade kommunala maktmissbruket? Statsministern? Eller var det kanske hans dolda Husse på ett Torp i Södermanland, som med fast hand styrde de sina: generaldirektörer, domare, polischefer, kommunchefer och socialnämndsordförander med sin mobiltelefon efter ett drygt decennium vid den politiska utnämningsmakten. Där satt han, HSB: Han Som Bestämmer!

Oh, du sköna nya värld av materialistisk och ateistisk enfald som tillåter oss att agera utan medkänsla, empati eller samvete! Hur ska detta sluta?

Ett anarkistiskt inbördeskrig?

Eller kommer Drottning Victoria att vilja ha en kapabel folkvald President vid sin sida, i den framtida Kungliga Republiken Sverige?

Det här inlägget postades i Framtid, LVU, Maktmissbruk, MOR, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sverige, en framtida Kunglig Republik?

 1. Kritiserad kyrkopolitiker avgår skriver:

  Kritiserad kyrkopolitiker avgår
  RELIGION. Kyrkopolitikern Bruno Edgarsson (C) sade i en intervju med tidningen Smålänningen att han inte anser att kyrkan ska delta i Pride-evenemang. Kritiken lät inte vänta på sig och nu avgår Edgarsson som fullmäktigeordförande i Svenska kyrkans Växjöstift, rapporterar lokala medier.
  – Jag är definitivt motståndare till Pride. Jag tycker att det ska vara man och kvinna och jag kan inte förlika mig med hbtq, sade Edgarsson i intervjun.
  Centerpartiets stiftsfullmäktigegrupp hade ett möte under tisdagskvällen. Då hade Edgarsson redan lämnat in sin avsägelse, enligt Smålandsposten.
  – Vi är överens med Bruno Edgarsson om att han avsäger sig uppdraget. Situationen blev ohållbar efter förra veckans uttalande och det förstår Bruno, han har ju varit med så länge, säger Stig-Göran Fransson, gruppledare för Centerpartiet i stiftsfullmäktige, till Smålandsposten.

 2. Ove Svidén skriver:

  Turkiet, som förhandlat om medlemskap sedan 2005, har sedan dess förlorat alltmer av det som är grunden för medlemskap i EU, ett demokratiskt samhällsskick.

  Samtidigt som EU-kommissionen gullar med Turkiet ägnar man stora ansträngningar åt att lägga sig i ett av medlemsländernas inre angelägenheter. Polen har i fria val fått en ny regering som är mer EU-kritisk än den tidigare och som dessutom har genomfört en del förändringar i hur den polska författningsdomstolen fungerar och hur polsk statlig radio och TV ska styras. EU-kommissionen misstycker till ändringarna, trots att de på inget sätt underminerar de demokratiska grundprinciperna i Polen. Polen har varit medlem i EU sedan 2004. Igår åkte EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans till Warszawa för att läxa upp premiärminister Beata Szydlo.

  Enligt den så kallade subsidiaritetsprincipen ska de politiska besluten fattas på så låg nivå som möjligt, det vill säga så nära folket som möjligt. Kommuner i första hand, landsting, nationer och i sista hand EU i Bryssel. Nu förvandlas polsk inrikespolitik till en EU-fråga. Ändringar för författningsdomstolen i Polen blir plötsligt en europeisk fråga, eftersom dess eventuellt alltför regeringsvänliga inställning hindrar den EU-vänliga oppositionen att stoppa lagförslag. I Sverige, som har en EU-vänlig regering finns det inte ens någon författningsdomstol. Och mot det protesterar inte Bryssel det minsta.

  Subsidiaritetsprincipen tillämpas med betydande slagsida.

  Källa: VECKANS CONTRA
  Veckans Contra är gratis för den som så önskar. Att producera och distribuera ”Veckans Contra” är dock inte gratis. Vi uppskattar därför om prenumeranter på ”Veckans Contra” betalar 50 kronor per år som prenumerationsavgift till Contra på plusgiro 85 95 89-4. Skriv ”Veckans Contra” som meddelande till betalningsmottagaren!

 3. Sveriges barnmorskor måste utföra aborter skriver:

  Ellinor vägrar utföra aborter – planerar lämna landet

  Barnmorskan Ellinor Grimmark, 39, nekades jobb på svenska sjukhus när hon vägrade utföra aborter.
  Nu har hon och familjen långtgående planer på att lämna landet.
  – Om jag inte fått jobba i Norge hade jag fortfarande inte fått utföra yrket som jag drömt om och utbildat mig till, säger Ellinor Grimmark.
  Med anledning av sin kristna tro och livsåskådning vägrar barnmorskan Ellinor Grimmark att utföra aborter.
  Därför fick hon inget jobb när hon sökte sommarjobb på tre sjukhus på Jönköpings läns landsting. Sedan två år tillbaka arbetar hon i stället på ett norskt sjukhus utanför Oslo.
  – Jag ringde dem och berättade att jag inte kan utföra aborter. Det var inga problem. Vi är fem stycken på kliniken som skrivit på ett papper att vi inte behöver utföra aborter, men resten av de som jobbar där kan tänka sig det, säger Ellinor Grimmark.
  Hon upplever att kollegerna respekterar hennes hållning.
  – Man är lite mer jordnära i Norge och tar saker för vad det är. Det är inga problem för en barnmorska utan att utföra aborter, det finns så fruktansvärt mycket annat jobb, säger Ellinor Grimmark.
  Flyttar från Sverige
  Hon jobbar fyra nätter i sträck och är sedan ledig en längre period.
  Men det långa avståndet mellan hemmet i Tenhult utanför Jönköping och arbetsplatsen gör tillvaron slitsam för Ellinor Grimmark, hennes make och parets två barn. Varje vecka pendlar hon 75 mil tur och retur – något som hon menar inte är hållbart i längden.
  På grund av svårigheterna att få jobb i Sverige planerar nu Ellinor Grimmark och hennes familj att flytta från landet, vilket Jönköpings-Posten tidigare skrivit om.
  – Det är slitigt att hela tiden lämna min familj, det är det. Det blir uppbrott hela tiden. Så vi har planer på att flytta, säger hon.
  Är det långtgående planer?
  – Ja, de är rätt så långtgående. Vi är inte färdiga på om det blir till Norge, men det blir utomlands. Jag orkar inte och kan inte hålla på och pendla så här.
  Krävde skadestånd
  Ellinor Grimmark genomgår samtidigt en rättsprocess mot landstinget i Jönköpings län, som hon krävde på skadestånd för de uteblivna anställningarna. Tingsrätten gav landstinget rätt, men Ellinor Grimmark har överklagat och fallet ska tas upp i Arbetsdomstolen.
  Hemma på gården i Tenhult har hon hissat den norska flaggan. Ellinor Grimmark säger att hon är besviken på det svenska systemet.
  – Jag trodde att när den här frågan kommer upp i rätten så kommer man följa de lagar vi faktiskt har. I Sverige finns inget rättsskydd, du kommer som enskild mot ett stort statligt verk.

  Jonathan Berntsson

 4. Svenska kvinnor flyr Sverige skriver:

  Alltfler svenska kvinnor lämnar Sverige
  Publicerad 20 november 2015 kl 11.55
  INRIKES. Samtidigt som invandringen från tredje världen förra året slog nytt rekord så lämnade 24.000 kvinnor landet. Det är det högsta antalet någonsin i svensk historia. Och till skillnad från tidigare så är det nu framförallt unga och högutbildade kvinnor som emigrerar.
  Sverige byter folk
  SCB: Historiskt stor befolkningstillväxt väntar
  Fler män än kvinnor i Sverige
  Rekordmånga svenskar flydde Sverige under 2015
  Sanandaji: Svenskarna kan vara i minoritet redan 2025
  660.000 svenskar har lämnat Sverige
  Kring förra sekelskiftet lämnade många svenskar landet på grund av fattigdom. Men antalet emigranter sjönk kraftig under 1900-talets första hälft och var som lägst i samband med andra världskriget. Utvandringen ökade sedan kraftigt under det vänsterradikala 1970-talet – under de två första regeringarna med Olof Palme accelererade utvandringen snabbare än någon annan gång i efterkrigstid.
  Nästa stora utvandringsvåg inleddes i början av 1990-talet, i samband med en finanskris samt införandet av massinvandring. Och sedan dess har emigrationen bara fortsatt att öka. De senaste fyra åren har utvandringen från Sverige varit större än under Amerikautvandringens toppår 1887, rapporterar Statistiska centralbyrån.
  Förra året lämnade fler kvinnor Sverige än någon gång tidigare i svensk historia och de utgör en ny typ av utvandrare. Svenskarna som lämnade landet för hundra år sedan gjorde det på grund av fattigdom. Idag är det framförallt välutbildade, unga svenskar som emigrerar.
  De främsta destinationsländerna är, i storleksordning: Norge, Danmark, Storbritannien, USA, Finland och Tyskland. Av nämnda länder föredrar de svenska kvinnorna de anglosaxiska – USA och Storbritannien – medan männen i högre grad väljer de övriga, mer närliggande.
  Aftonbladet har intervjuat Chatarina Davidsson Brady, 42, som har flyttat till Australien.
  – I Perth blir det bara fler och fler svenskar, framför allt kvinnor. En del kommer hit på grund av kärlek, men många gillar också livsstilen här. Det är varmt och människor är glada.
  Den australiensiska staden Perth har, med 2,3 miljoner invånare, snudd på fördubblat sin befolkning sedan år 2000. Och det är nästan uteslutande västeuropéer samt vita sydafrikaner som flyttar hit.

 5. Kommunal kultur i Svenska kyrkan skriver:

  Svenska kyrkans miljonresor för dina pengar
  Medlemsavgiften i svenska kyrkan har gått till resor, middagar och fotbollsmatcher, visar Ekots granskning.
  Medlemsavgiften i svenska kyrkan har gått till resor, middagar och fotbollsmatcher, visar Ekots granskning.

  Resor för miljoner.
  Middagar, vin, shower och fotbollsmatcher.

  Svenska kyrkan har pin livat för din kyrkoavgift, visar en granskning som Ekot gjort.
  6,2 miljoner svenskar är medlemmar i Svenska kyrkan och betalar kyrkoavgiften som är 1,01 procent av inkomsten.
  På sin hemsida skriver Svenska kyrkan att avgiften går till dess öppna förskola, gemenskapsträffar för de äldre, arbete för människor i utsatta situationer, ett rikt musikliv och underhåll av kyrkobyggnader.
  Vad kyrkan glömmer att skriva är att medlemsavgiften också går till i vissa fall vidlyftiga resor med underhållning, middagar och alkohol till både lunch och middag.
  Fotbollsbiljetter
  Det är Sveriges Radios Ekot som granskat församlingars resor som kallas ”studieresor”, ”konferensresor, ”utbildningsresor” eller ”personalresor”.
  I många fall handlar det om resor för miljoner.
  En församling har betalat över 1 000 kronor styck för biljetter till en Premier League-match för att studera likheten mellan en gudstjänst och fotbollsmatch.
  I sitt reportage berättar Alexander Gagliano och Bo-Göran Bodin om en av de fattigaste församlingarna i Sverige, Botkyrka.
  Medlemmarna är få och andra delar av landet får skjuta till medel. Det har inte hindrat Botkyrka församling att resa upp nära 3 miljoner kronor sedan 2010.

  Rekognosering
  Förutom själva huvudresorna som både de beslutande politikerna och anställda deltagit i har man satsat tiotusentals kronor på två ”rekognoseringsresor” inför varje resmål.
  Enligt kyrkorådets ordförande Anna-Marie Carlsson har resorna till Israel och Sarajevo varit viktiga:
  – Man får ju mer förståelse för dem som kommer från de här miljöerna.
  Temat för resan var att ”bevara helheten och gemenskapen i vår församling i tider av neddragningar”.
  Reportaget sänds i P1 tisdag 31 maj klockan 16.00.

 6. KD ifrågasätter feministisk normbrytning skriver:

  Vi behöver återerövra de goda värderingarna

  Publicerad av Kristdemokraterna den 29 maj 2016 kl 12.13
  Många med mig känner en genuin oro för utvecklingen i vårt land. Det pågår nu en värderingskris där de värden som byggt vårt land utmanas, skriver Ebba Busch Thor (KD).
  Jag älskar Sverige. Inte för att det är perfekt eller för att vi är bättre än andra, utan för att det är mitt hem. Jag känner en stolthet och tacksamhet över det vi gemensamt har fått, över våra värderingar och över allt det vårt land har åstadkommit. För Kristdemokraterna har det alltid varit viktigt att värna de värden som bygger ett gott samhälle – friheten, medmänskligheten, jämställdheten och tron på alla människors lika värde.
  Många med mig känner en genuin oro för utvecklingen i vårt land. Min oro handlar inte främst om den ekonomiska utvecklingen utan om den etiska – om värderingar och om idéer. Det pågår en värderingskris där de värden som byggt vårt land utmanas.

  Men Stefan Löfven och hans regering tar inte problemen på allvar och förstår inte krisens orsaker. Deras kompass verkar snurra runt, runt och peka än hit och än dit. Det beror på att den arbetsmoral, pliktkänsla och de ideal om pålitlighet som präglade arbetarrörelsen under tidigt 1900-tal har inom socialdemokratin sedan länge ersatts av en relativism som i dag går under namn som mångkulturalism, identitetspolitik och normkritik.
  Vårt lands framgång byggde på en arbetsetik som var mänsklig, hade rakryggad och ibland också var krävande. Det handlade inte enbart om att kräva sin rätt utan också om att ta sitt ansvar, att göra sin plikt. Nu trängs arbetsetiken ofta undan av en offermentalitet där allt alltid är någon annans fel. Ska vi lyckas bygga Sverige starkare måste vi utgå från våra goda traditioner om tillit och hög arbetsmoral. Då kan vi inte ha trygghetssystem och skatter som missgynnar den som sliter för brödfödan.

  Sveriges framgång byggde också på ansvarstagande familjer och på levande folkrörelser och föreningar – ett levande civilsamhälle. Stefan Löfvens socialdemokrati inser inte detta utan omyndigförklarar föräldrarna och reglerar familjernas liv som så fort de får chansen.

  Frihet att välja barnomsorg och föräldraledighet efter eget huvud är i deras värld ett hot. I mitt Sverige är starka och självständiga familjer en ovärderlig tillgång som inte kan ersättas av någonting annat.
  En bank av tillit, sammanhållning och gemensamma värden har varit vårt lands stora dolda tillgångar. Det är tillgångar som inte kan dikteras fram genom politiska beslut, de växer fram och förvaltas i familjer, i möten mellan människor, i kyrkor och samfund, i idrottsföreningar, på arbetsplatser – ja, där människor möts och tillsammans arbetar för gemensamma mål.

  Nu utmanas detta. Kilar sprängs in i samhällsgemenskapen. Värdegemenskapen hotas och polariseringen ökar. Parallellsamhällen växer fram och tränger undan de värderingar vi vill att vårt land ska bygga på.
  Om man med mångkultur menar att människor med olika kulturell bakgrund lever tillsammans i Sverige så är det något Kristdemokraterna helhjärtat står bakom. Men vi kan aldrig acceptera att barnäktenskap, hederskultur, könsstympning och jihadism slår rot i vårt samhälle i mångkulturens namn. Olikheter ska komma till uttryck i Sverige, men det som bryter mot våra värderingar om frihet, demokrati och alla människors lika värde ska vi tacka bestämt nej till.

  Sverige är en gemenskap och vi ska bjuda in fler i denna gemenskap, här finns utrymme för det som är nytt. Men det är en gemenskap med gränser. Det finns sådant som vi inte kan acceptera.
  Det måste vi inte bara kunna diskutera, utan även ge tydligt besked om till människor som söker sig hit.
  Vänsterns relativistiska identitetspolitik ställer grupper mot varandra. Det ger ingen etisk grund att bygga en samhällsgemenskap på. Vi behöver i stället återerövra de goda värderingarna och normerna – som flit, ansvarstagande och strävsamhet. Bara genom en ständig kamp för de goda värdena kan vi säkra friheten, tilliten, jämställdheten och ett samhälle som hålls ihop i en känsla av gemenskap.
  Ebba Busch Thor
  Partiledare (KD)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *