Bibeln säger att: Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

När pingstdagen[a] hade kommit var de (lärjungarna) alla samlade. Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

Petrus pingstpredikan

14 Då trädde Petrus fram tillsammans med de elva och tog till orda och talade till dem: ”Ni judiska män och alla ni som bor i Jerusalem, detta bör ni veta, och lyssna nu på mina ord. 15 Det är inte som ni tror att dessa är berusade. Det är ju bara tredje timmen på dagen. 16 Nej, det är detta som är sagt genom profeten Joel:

17 
Och det skall ske i de sista dagarna, säger Gud:

Jag skall utgjuta av min Ande över allt kött.
Era söner och era döttrar skall profetera,
era unga män skall se syner, och era gamla män
skall ha drömmar.[d]

18 Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna
utgjuta av min Ande, och de skall profetera.

22 Israeliter, lyssna till dessa ord: Jesus från Nasaret var en man som Gud bekände sig till inför er genom kraftgärningar, under och tecken, som Gud genom honom utförde mitt ibland er, så som ni själva vet.

Vad upplevde du själv i helgen?

Vill du veta mer om vad Författaren till Samtal med Gud – böckerna upplevde?
Eller vad Kathryn E. May & Christine kanaliserade?

Gå till Peace Philosophers Blog, www.peace.se/blog för den 16 maj 2016,
så får du veta mer

Det här inlägget postades i Framtid, Sagan om en bättre värld, Tro, UFO, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *