Att försvinna med ett lönsamt avgångsvederlag

Avgångsvederlag på en eller ett par miljoner är ett sätt att bli av med en hög chef  i Kommunen som inte sköter sig. Är det så det framställs i lokaltidningen?

Tänk då på att det kan vara en falskflaggad åtgärd av den mest korrupta personen och rötägget i Kommunledningens absolut mest dolda ToppJunta! Med sin position kan han lätt med insamlade skattemedel som lockbete, fråga om en medarbetare vill ta på sig obehaget att flytta till en ny tjänst i en annan Kommun, fixad av busen som gjort bort sig!

På detta svenska modellens sätt sitter de fulaste fiskarna kvar i den kommunledning, som skulle behövt förnyas. Detta är en liten sidoeffekt av landets starka kuppförsvar. Rucka inte den båt du sitter i! Med det stora partiets stöd sitter du tryggt när du utsett och belönat de falska syndabockarna med ett avgångsvederlag och en ny tjänst som tyst och smidigt anordnats under bordet.

Vill de svenska folket ha det så här i sin totalitära Demokrati?
Ett representativt kungadöme med en motvillig monark med munkavle?
Är vi nöjda med våra politiskt tillsatta rötägg utan personligt ansvar?

Det är kanske dags att den Lagom Lamslagna Landet Sverige
redan i de allmänna valen år 2018, erbjuds att:
vid sidan av valen till Riksdag, Landsting och Kommun,
medborgarna får pröva sitt omdöme i ett allmänt val till en
ansvarstagande President för en kommande Kunglig Republik?

 

Det här inlägget postades i LVU, Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att försvinna med ett lönsamt avgångsvederlag

 1. Ove Svidén skriver:

  Varför våra politiska ledare sviker

  Lars Bern har tidigare skrivit om hur de svenska politiska partierna förvandlats från folkrörelser till yrkesföreningar för en lågutbildad politisk adel som livnär sig på politik. En allvarlig aspekt på denna förvandling är att politiker oberoende av partitillhörighet har starkare gemensamma intressen med varandra än de har med sina väljare – med vanligt folk. Den förda politiken formas därför allt mer av politikerklassens egna intressen och lojaliteter än av den folkvilja som den borde avspegla. Globala strömningar och intressena bakom den nya världsordningen – NWO som jag skrivit om tidigare, har fångat upp politikerklassen i västvärlden och infiltrerat den. NWO manifesterar sig för vår del genom den forcerade omvandlingen av samhället med överföring av allt mer makt från nationella institutioner till överstatliga organ som EU.

  Läs mer av Lars Bern, regelbundet på hans blogg: Anthropocene.live

 2. Ove Svidén skriver:

  09.04.2016 19:44
  Regeringen Reinfeldts ministrar och statssekreterare har tagit emot 80 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar i avgångsvederlag.
  Detta trots att flera av dem driver egna företag med mångmiljonomsättning.
  Det visar en granskning från tidskriften Scoop.

  Arbetslinjen var det bärande ordet för Alliansen under deras åtta år vid makten.

  Men när tidskriften Scoop, som ges ut av Föreningen grävande journalister, granskar 109 av alliansregeringens tidigare ministrar och statssekreterare visar det sig att en stor majoritet har tagit emot bidrag från skattebetalarna.

  Efter valförlusten 2014 har 93 av 109 utnyttjat rätten till avgångsvederlag, även kallat omställningsbidrag.

  Det har kostat skattebetalarna 80 miljoner kronor, skriver Scoop.

  Detta trots att flera av dem driver egna företag med miljonomsättningar.

  Kryphålet: Inte ta ut lön
  Huvudregeln är att en tidigare minister har rätt till avgångsvederlag motsvarande inkomsten som regeringsmedlem under ett år. Statssekreterare har rätt till ersättning i två år.

  Om personen har en annan inkomst räknas den av från ersättningen – men det finns kryphål för den som har eget företag. Till exempel att låta bli att ta ut lön och låta intäkterna stanna kvar i bolaget.

  Maud Olofsson och Lars Leijonborg tog båda ut avgångsvederlag samtidigt som deras företag, under delvis samma period, omsatte över en miljon kronor, skriver Scoop.

  Men Lars Leijonborg slår tillbaka:

  – I mitt fall stämmer inte uppgiften. Jag bestämde mig tidigt för att vara mycket noga med detta. Jag startade bolag, ja, men under året med avgångsvederlag hade jag mycket små intäkter. Och de jag hade anmälde jag, så att ersättningen sänktes, säger han till Aftonbladet.

  Statssekreteraren Dan Ericsson (KD) tog emot 2 miljoner i avgångsvederlag mellan 2010 och 2012. Samtidigt hade hans lobbyföretag Opius AB en omsättning på 3 miljoner och ett överskott på 2,2 miljoner, enligt Scoop.

  Reinfeldts och Bildts fallskärmar
  Flera av bolagen – däribland Fredrik Reinfeldts och Carl Bildts – har ännu inte lämnat in någon årsredovisning, vilket innebär att det är svårt att veta hur stora intäkter deras företag har.

  Av momsredovisningen att döma har dock Fredrik Reinfeldts bolag – som bland annat erbjuder föreläsningar – intäkter på flera miljoner.

  – Ett företag kan inte fungera från dag ett om det inte får en viss möjlighet att byggas upp. Det kommer att vara det som är grund för min försörjning framåt, sa Fredrik Reinfeldt när frågan kom upp i höstas.

  Scoops granskning visar att Carl Bildt, som driver konsultbolaget Bildt Global, tog emot en miljon kronor i avgångsvederlag efter att hans företag registrerades för F-skatt. Enligt Dagens Nyheter hade han inte tagit ut någon lön från sitt företag i september 2015.

  Sebastian Hagberg
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22582363.ab

  Läs mer: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/notan-for-fallskarmar-80-miljoner-kronor/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *