Kalla Kriget; Syfte och Resultat enligt filosofen Brage

Kanske Hitler var rätt person att skapa ett rike som kunde knäcka Sovjetunionen.

Den rika bankeliten i väst gjorde till slut valet – att satsa allt på Hitler.
Målen:
1): Upprätta fascistiska diktaturer i Europa
2): Krossa Sovjetunionen

Allt gick vägen – från början.
Fascistiska regimer tog över många länder i Europa. I norr tillsattes marionettregimer på kort tid både i Norge och Danmark. I söder var Spanien och Italien redan under fascistiskt styre. Frankrike kunde inte stå emot länge. En marionettregim var redan klar att ta över makten. Miljoner fransmän hyllade Vichyregimen. Den politiska kartan i Europa ändrades på nolltid. Nästan hela Europa samarbetade villigt med Hitlertyskland.

Så var det dags för det avgörande slaget – operationen Barbarossa.
Över tre fjärdedelar av alla tyska divisioner sattes in i sin huvuduppgift – att krossa Sovjetunionen. Men snart fastnade general von Paulus med hela sjätte armen i Stalingrad. Krigsläget var på väg att vända. Sovjetunionen hotade att krossa hela den tyska armen. Detta förändrade det historiska pusslet på en gång.

USA gick med i kriget.
Goda råd var dyra. USA måste ta det historiska tillfället att bli en militär supermakt – eljest tar Sovjetunionen över hela Europa. Militära bedömningar visade att Röda armen förmodligen skulle knäcka den tyska armen. Stalingrad blev en vändpunkt i det andra världskriget. USA drogs in i kriget. Det fanns inget val. Nazityskland måste nu i stället krossas. Genom att driva ut tyskarna från länderna i Västeuropa skulle Europa läggas under amerikanskt herravälde. Detta var den enda möjliga politiska väg att vandra för USA. USA skulle bli Västeuropas ”befriare”.

DET KALLA KRIGET.
Europa delades i mitten och kriget mot Sovjetunionen gick över i en kall fas – det kalla kriget. Propagandakriget varade i månader och år. Det fortsatte i flera årtionden – men till slut inträffade en historisk överraskning.

Sovjetunionen krossades inte militärt, utan av Coca-Cola och rockmusik.
Segern överraskade fullständigt de militära tänkarna i Pentagon. Det dröjde inte länge innan oligarkerna tog makten i Ryssland – de rövare som skulle dela Rysslands oändliga tillgångar med de stora amerikanska bolagen. Det firades stort på Wall Street. Men precis som så många gånger förr i historien togs segern ut i förskott.

Putin kastade tärningarna där väst inte kunde se dem – någonting dramatiskt inträffade.
Plötsligt reste sig den ryska björnen och det begärliga bytet – det största i USA:s historia – försvann ur greppet mitt framför ögonen på Wall Streets bankirer. USA chockades. En djävulsk hatkampanj drogs igång av CIA och alla allierade stater. Putin blev den stora djävulen. Massmedia i hela den så kallade ”fria världen” gick till stormangrepp mot Putin.

En ny krigsplan växer fram.
1): Skär av Västeuropa från Rysslands naturgas – först i söder därefter i norr.
2): Flytta fram de militära positionerna. Ukraina blir en nyckelsatsning.
3): Störta Syriens regim och tillsätta en amerikansk marionettregim.
4): Led fram gasen från Qatar genom Irak och Syrien till södra Europa.
5): Förse Tyskland med gas från söder. Lägg ner Nordgasledningen.

PRECIS ALLT HAR GÅTT ÅT HELVETET FÖR USA.
* Tyskland och Frankrike gjorde upp om fred i Ukraina med Ryssland. USA ställdes helt enkelt åt sidan.
* Putin lovade snällt i FN att hjälpa väst med att bekämpa ISIS. Hela den förljugna Västvärlden chockades.
* Syrien befriades snabbt från tiotusentals ISIS-legosoldater av den syriska armen med ryskt flygunderstöd.
* En gigantisk historisk lögn avslöjades. USA:s enorma satsning på ISIS avslöjades inför hela världen.
* USA:s anseende störtdyker i nästan hela världen. Den förljugna västvärlden fortsätter att ljuga.
* USA:s allierade Turkiet, Israel och Saudiarabien sattes i skamvrån.
* Putin blev hela världens hjälte – en rysk triumf utan like.
* Iran slapp så småningom ut ur CIA:s mördande grepp.
* Israel, Turkiet och Saudiarabien börjar gå sina egna vägar.

Det går inte att tänka sig ett större amerikanskt utrikespolitiskt fiasko. Precis allt har gått fel. Men att händelser skulle inträffa som för alltid skulle förändra världen var helt oväntat. Den värsta av alla tänkbara mardrömmar för USA blev verklighet. Öst sluter sig samman.

ALLIANSEN KINA, RYSSLAND OCH INDIEN.
Närmare tre miljarder människor i öst börjar dra åt samma håll. Ingen kraft i världen kan stoppa skeendet. Återigen måste CIA lägga om sitt pussel. Drömmarna om att behärska hela världen kom av sig. En ny strategi växer långsamt fram. Västeuropa måste till varje pris knytas samman med USA politiskt, ekonomiskt och militärt. Om Västeuropa och USA inte sluter sig samman faller den amerikanska supermakten i graven. Det är bara att konstatera att Donald Trump har rätt – ”det är två sheriffer i stan”. USA kan inte besegra öst. USA måste acceptera detta. Slaget om Västeuropa får nu högsta prioritet. Nu måste Sverige och Finland med i NATO – det är bråttom.

ETT FULLSTÄNDIGT KAOS BRYTER UT
Ärkefienden Iran attackeras inte av USA. Total desperation griper Israel och Saudiarabien. Saudiarabien öppnar oljekranarna på vid gavel. Nu djävlar ska Ryssland och Iran knäckas ekonomiskt. Turkiets nationella agenda tar över. Ett kalifat under turkiskt styre hägrar. Flera års enorma CIA-ansträngningar att ta över Syrien och norra Irak – för att bereda marken för gastransporterna från Qatar till södra Europa slås i spillror. USA:s, Israels, Saudiarabiens, Qatars och Turkiets storsatsning på ISIS grusas på nolltid. Värden för flera hundra miljarder dollar bombas till smulor. Hela den gigantiska organisationen för att stjäla oljan från Syrien och Irak bombas sönder och samman. ISIS tiotusentals legosoldaterna flyr åt alla håll. Syrien får snart fred. Flyktingarna kan börja återvända.

TOTALT KAOS UTBRYTER ÄVEN I USA
Donald Trump vräker ur sig beskyllningar mot alla håll och kanter. Alla anklagar varandra för att indirekt stödja ISIS. Ingen törs säga sanningen att ISIS var USA:s största satsning i modern amerikansk historia. Idén med Kalifatet var genial – men Putin förstörde allt. Wall Streets vampyrer stormhatar Putin. Problemet är att Putin har blivit så respekterad i nästan hela världen, att det inte längre är politiskt gångbart att hetsa mot honom. Till och med i det förljugna Sverige avtar hatkampanjen i massmedia. Förvirring utbryter. Finns det några framkomliga vägar?

EN SUNNITISK STATSBILDNING I NORRA IRAK – EVENTUELLT ÄVEN EN KURDISK STATSBILDNING.
Men då faller stödet från Turkiet. En kurdiskt statsbildning som gränsar mot Turkiet är värre än att gränsa till helvetet för en majoritet av turkiets politiker. Erdogan är rasande. Netanyahu är rasande. Det saudiska kungahuset är rasande. Fullständigt kaos utbryter.

Oljekriget börjar skapa statskollapser runt om i världen. Venezuela och Nigeria står inför en akut statskonkurs. Hela det ekonomiska systemet som styrs av USA hotas. Oljekriget som skulle knäcka ryggen på både Ryssland och ärkefienden Iran – får andra effekter än som avsågs. När blockaden mot Iran hävdes började oljeinkomster strömma in i Iran. Kina och Ryssland och Indien stärker nu mycket snabbt banden till Iran. Iran omfamnas även av europeisk business. Västeuropa tecknar massor av nya affärsförbindelser med Iran. Historiens vingslag sker snabbt.

USA TAPPAR GREPPET OM VÄSTEUROPA.
Flyktingströmmarna från USA:s slaktplatser i Libyen, Irak, Syrien och Afghanistan paralyserar hela EU. Europa börjar splittras. Hela södra EU går mot kaos. Välfärdssystemen bryter samman. Bostadsbubblorna briserar i land efter land. Euron hotas av kollaps. Italien och Spanien och Storbritannien hotas av nationell splittring. Englands ställning i EU ifrågasätts. Hela EU-projektet är i gungning. De antiamerikanska stämningarna i Europa exploderar i flera länder. EU är politiskt lamslaget.

Samtidigt dras många fler länder i Asien in i det gigantiska projektet – ”den nya sidenvägen”. Mänsklighetens största industriella satsning genom hela historien kraftsamlar nu nästan hela Asien. Allt sker så fruktansvärt snabbt. Man måste skåda skeendet ”von oben” för att kunna hänga med i de historiska svängarna.

Europa har absolut inget val.
Antingen dras hela EU med i avgrunden tillsammans med USA – eller så bryter Västeuropa med USA. Det finns inga mellanalternativ. Det militärindustriella komplexet som tog över makten i USA – efter att ha mördat tre tusen amerikaner i New York den elfte september 2001 – har plundrat hela det amerikanska folket färdigt. Wall Streets likmaskar säker desperat ett nytt värdträd – EU. Men precis allt pekar åt samma håll – Europa kommer att vända sig österut. Försöket att isolera Ryssland från Västeuropa håller på att misslyckas. Det av USA beordrade handelskriget mot Ryssland är på väg att avbrytas. Denna helt avgörande händelse inträffar senare i år.

I år 2016 – kommer den stund som alla hela varma människor längtat efter.
Ondskans krafter börjar bli rädda. De som stödde nazisterna flydde över på ”rätt sida” när de förstod vad som skulle hända. Nu strax upprepas samma skeende igen. De i väst som stödde den amerikanska militarismen känner rädsla. De är rädda för ”visselblåsare”. Hur mycket känslig elektronisk kommunikation har de kommit över? Kan jag finnas med på CIA:s lönelista? Kan jag verkligen lita på att ingen pinsam information kommer ut?

Den stenrika eliten i USA som stal allt och lämnade folket att svälta ihjäl har börjar lida av psykisk ohälsa. Bill Gates verkar ha drabbats av rena paranoian. De som börjar förstå att dollarn faller lider av svår ångest. Fler och fler fattar att ett storskaligt inbördeskrig i USA är oundvikligt. Paniken sprider sig bland USA:s politiker.

De grövsta angreppen mot politiska motståndare får journalister att jubla – vilka säljande nyheter för allmänheten. När Hillary Clinton blev kvar på toaletten en minut för länge och inte hann infinna sig i tid för den fortsatta debatten, konstaterade Trump att han visste var hon var. ”Det är äckligt” upprepade han två gånger. Journalisterna skrattade hysteriskt. En normal människa som ser vanvettet blir förskräckt. Hur galna kan människor bli?

Stöd våra landsförrädare i Sverige. Rösta för svensk NATO-anslutning. Fortsätt att kriga för flickskolor i Afghanistan. Ställ upp och bomba med NATO som vi gjorde i Libyen. Kämpa för demokratin även i andra länder i Mellanöstern. Fy fan vilket sjukt land vi lever i. Ondskans hjärntvätt har förvandlat oss till hönor utan förstånd. Stackars alla människor som mist det politiska förståndet.

I år 2016 faller jordens sista militära supermakt USA. Mycket snart får vi jubla. Jag har skrivit detta många gånger tidigare. Det är min inre kristallkula som gång på gång berättat det för mig. Tro mig – min kristallkula misstar sig aldrig. En sanningens ängel kommer att stöta i sin basun. En miljon elektroniska dokument, som avslöjar vad som hände i New York den elfte september 2001, kommer att släppas. Men detta sker först i samband med att inbördeskriget i USA bryter ut.

Människan är inte bara kropp. Vår viktigaste identitet är vår livsande. Vi bör nog tänka lite mera på det enda som betyder någonting – vår ”själ”. I själva verket betyder själen allt. Det finns inget viktigare motto att leva efter än ”Vägen, sanningen och livet”. Sluta leva i rädsla för ondskan. Välj sanningens väg. Var rädd om er själva.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Det här inlägget postades i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *