Att skapa i tiden, i Skaparens Eviga Nu!

Att skapa är utforma idéer om framtiden, i nuet, med de minnen och erfarenheter vi medskapapande människor har med oss som lärdomar från den tid som passerat.

Vetenskapen om detta återkopplade system av vilja, tanke och känsla i vår själ, kallas Cybernetik. Om du klickar fram ”Om” i ramen ovan under min porträttbild, hittar Du en beskrivning hur jag använder min tid, för att filosofera mig fri.

här nedan hittar du en mer poetisk beskrivning av Viktor Rydberg, samt en tänkvärd framtidsvision av min vän Brage:

Ett ovärderligt svenskt kulturarv.

Viktor Rydbergs dikt Tomten
Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.

 Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

 
Det var en lugn och fridfull tid. I den varma stugan kunde gårdens folk sova lugnt. Tomten hade koll på allt även under den bistra vinternatten. Han hade gott om tid att tänka. Den tiden var det inte så bullrigt och stressigt. Tomten kunde tänka länge och ostört. Men tidens ström var en svår gåta.
 
Tänk om vi hade kunnat berätta för tomten om Big Bang – den stora expansionen för nästan 14 miljarder år sedan. Det var då dimensioner som längd, massa och tid skapades. Vi vet när och var skapelseakten ägde rum – så där på ett ungefär. Det var då tidens ström kom igång. Nästa gång jag träffar tomten (det är bara några dagar kvar till julafton) ska jag berätta vad jag vet om tidens ström – ”var källan må vara”. Jag går alltid ut till hönsen sent på julafton och serverar tomten gröt. Vi älskar att filosofera tillsammans i hönsboden.
 

I fjol berättade han om att nyårsnattens dikt snart kommer att bli verklighet på jorden:

 

Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike!
 
Vad vi ska diskutera nu på julaftonsnatten vet jag inte. Men jag tror att tomten vill att vi ska sluta kriga. När ska människan förstå att krig är människoslakt organiserade av stater? Han ställde denna fråga i fjol. Nu tror jag mig förstå att tomten kommer att få rätt. Nyårsnattens budskap kommer att förverkligas. När den sista militära supermakten på jorden faller inleds det tusenåriga fredens rike. Jag VET att detta är tomtens viktigaste budskap till oss människor.
 
Jag hade så gärna velat berätta för tomten mera om tiden och besvara frågan om ”varthän den skall fara”. Men trots att jag tänkt hemma i Skogså i hela 36 år har jag fortfarande inget svar på frågan. Jag har tusentals gånger frågat min inre kristallkula om vart tiden är på väg. Inte ens andevärlden har en aning. Den mystiska kraft som vi kallar ”Gud” är outgrundlig. Men personligen har jag ingenting emot att inte veta allt. Jag har börjat slappna av. Jag ska bli lika avslappnad som tomten.
 
Brage Norin – Skogså Tankesmedja. 
 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Framtid, Människa, Sagan om en bättre värld, Tro, UFO, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att skapa i tiden, i Skaparens Eviga Nu!

 1. J-O skriver:

  Att stimulera intellektet kan säkert göras genom att man inte får allt serverat på ett silverfat. MSM är expert på att berätta vad som är fel och rätt. Men fråga vem är det som håller i pennan och i kameran -mikrofonen
  Vad vill man ? Är det information – desinformation- opinion ? Vad är syftet, vem säger vad?

  ”Viktor Rydbergs dikt Tomten
  Tyst är skogen och nejden all,
  livet där ute är fruset,
  blott från fjärran av forsens fall
  höres helt sakta bruset.

  Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
  tycker sig höra tidens ström,
  undrar, varthän den skall fara,
  undrar, var källan må vara.”

  Mystiken har en uppgift att just stimulera till association och anknytning till tankar och hur viktigt är inte det i en värld där likriktningen ökar och alla människor skall framstå som perfekta osårbara och självständiga så in till den grad att samhällsutvecklingen och istället taget flera kliv bakåt.

  Får jag rekommendera en fantastisk bok skriven av :
  Sederholm o Bjuvgård med titeln
  Kollision
  http://www.kollision.humancreations.se/video.html

  Boken Kollision dominerar vårt liv och kommer fortsätta att göra det en lång tid framöver. Det finns flera anledningar till detta.

  – Den innehåller vad vi tror på och vad vi vill verka för just nu. Den beskriver och ger en djupare bild av såväl vårt samhälle som oss själva än någonting annat som i någon form publicerats av oss tidigare.
  – Marknadsföringen av den kräver mycket energi och vi lever med den.
  – Den engelska upplagan som släpps i början på 2016 .

  Boken ruvar på en rad olika ämnesområden som vi kommer att skriva om och debattera framöver.

  På boksidan finns det nu ett index och tidpunkt för olika ämnen vi tar upp i videointervjun.

  – Samhällsnormernas makt och den kultur som bestämmer ordningen i samhället

  – Sysslar media med information eller opinionsbildning?

  – Vi definierar i boken något vi kallar för den mekaniska världsbilden som är en av de normer som samhället följer. Det handlar om hur vi prioriterar en splittrad samhällsordning. En bild av verkligheten som handlar om såväl separation mellan människor som vår förkärlek för vetenskapen reduktionistiska tro och en mekanisk syn på vår tillvaro.

  – Vi lägger ner många sidor i boken på hur barn, via barnomsorgen tidigt får lära sig att anknytning och närhet till sina närmaste inte är något man ska räkna med i livet. Allt för att vuxna ska få delta i arbetslinjen och den enfaldiga tron på att barn måste offras för vuxnas jämlikhets skull.

  – Självklart skriver vi om övervakningen men vi går längre än att enbart klaga på kameror. För i övervakningens spår så skapas det också en annan kultur där människor får lära sig att integritet och värdighet inte längre räknas.

  – Vi berättar också om de ”mänskliga klimatproblemen” om den ”ohållbara människan” som vi anser är en större katastrof än de miljömässiga. En människa som utarmas av en ständig ekonomisk tillväxt kommer aldrig att vilja bekymra sig över de stora frågorna som exempelvis miljöproblem.

  – En av boken 2 tyngdpunkter är delvis En ny världskultur, en legering av makt mellan etablissemangens olika instanser som banker, politik, stater och media. Den andra tyngdpunkten är de rekord i protester och uppvaknanden som nu pågått sedan 2010.

  De här trenderna är egentligen Kollisionen som pågår i världen.

  Vi har hunnit diskutera boken med flera vänner och en av de saker vi funnit är det totala ovetande om hur människor i världen protesterar eller hur människor som deltog i Occupy egentligen organiserade sig och vilka mirakel de skapade. Medias återgivning är i det här fallet fullständigt katastrofal och människors tro på en annan värld förblir därför också utan hopp.

  Magasinet Adbusters som startade Occupy har just idag en annons i New York Times sär man gör reklam för globala protester mot världsledare nästa söndag den 19:e. Det händer massor så sträck er bortom den flåsdebatt som tar över allting i media och som vill få dig att uppfatta världen som fullständigt oförändrad och status quo. Eller den idoti som säger att alla protester är styrda av eliten för att lura dig. Makten arbetar på alla nivåer! Vakna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *