Starship New Jerusalem

Söker du på Google om New Jerusalem kan du finna en mångtusenårig vision.
Dessutom kan du finna Starship New Jerusalem
(http://www.peace.se/blog/2015/07/26/ashtar-command-of-starship-new-jerusalem/). Rymdstaden har en viktig passagerare ombord: Jesus / Sananda, den mångtusenårige själ som skulle komma att inkarneras som människan Jesus för ca två tusen år sedan, enligt Bibelns förutsägelser i Gamla Testamentet. Dessutom beskrives hans liv kortfattat i de fyra Evangelierna, Apostlagärningarna och Johannes Uppenbarelse i Nya Testamentet. Men inte bara där:

Martinus Tredje Evangelium, A Course in Miracles, och många nyandliga källor med kanaliserad information på Internet talar under senaste decenniet, och ännu mer i år, om att något ännu märkligare kan komma att hända när den Galaktiska Federationens rymdskepp landar på Moder Jord och  visar upp våra kosmiska släktingar för att berätta om den medvetandehöjning, eller Kristus-Medvetande som förväntas. Detta har tidigare beskrivits som Kristi återkomst i de tre Abrahamitiska troslärorna för Judar, Kristna och Muslimer.

Anna Lindman (anna.lindman@svt.se), Du har kunnigt förberett svenska folket via dina intervjuer om andlighet på UR.se.  Du och kan snart behövas som vittne när UFO upphör att vara en myt, och landningarna visar sig verkliga. Behöver du någon som hjälper till med att filosofera oss fria från förut fattade meningar, så kontakta mig gärna: Ove Svidén (ove@peace.se, www.peace.se, samt www.peace.se/blogg/).

Fyra upplysande källhänvisningar:

Fred är vägen till fred

Fred är inte bara avsaknad av krig. En djupare form av fred är också närvaro av frid, äkta relationer och omsorg om varandra. K.G. Hammar, teolog och f.d. ärkebiskop, menar att det genom Jesu exempel är möjligt att låta en sådan fred bli såväl en personlig livshållning som en framkomlig väg i internationella konflikter. Vår största utmaning är därför att i alla relationer, i alla möten, välja fredsbyggandets och ickevåldets väg. Det går inte att bomba eller rusta sig till fred. För att skörda måste man först så. K.G Hammar intervjuas av Anna Lindman.
http://www.ur.se/Produkter/180702-En-bok-en-forfattare-Fred-ar-vagen-till-fred
Produktionsår:2015

Laga världen

Anton Geel är professor emeritus i religionsvetenskap. I ”Laga världen” presenteras nio verktyg som behövs för att laga vår tilltygade planet. Ickevåld och medkänsla är de två viktigaste. Forskning visar att dessa färdigheter går att öva upp. Vi lever i en globaliserad värld som hänger samman både politiskt och ekonomiskt. Hur kan varje människa hjälpa till med att laga vår planet? Vi får inspiration från världens visdomstraditioner, mystiken i världens religioner och från modern forskning i psykologi, neurovetenskap och evolutionsbiologi. Intervjuare: Anna Lindman.
http://www.ur.se/Produkter/185582-En-bok-en-forfattare-Laga-varlden

Bilden av profeten Muhammed

I  ”Bilden av profeten” tar Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi, upp de olika perspektiv av Muhammed som växer fram i koranens texter och i det muslimska berättandet. Bilden av Muhammed är inte bara kontroversiell i västerlandet; även inom islam finns det hundratals berättelser om profetens utseende och karaktär. Vilka funktioner har berättelserna haft? Hur fungerar de idag i den religiösa och politiska diskussionen? Jan Hjärpe intervjuas av Birger Schlaug.
http://www.ur.se/index.php/Produkter/162893-En-bok-en-forfattare-Jan-Hjarpe

Giv mig, min son, ditt hjärta

Eskil Franck växer upp i en familj där prästämbetet gått i arv i mer än två sekler. Själv vigs han till präst som mycket ung och blir framgångsrik inom Svenska kyrkan. Så framgångsrik att han kommer på förslagsplats som ärkebiskop. Men han kämpar mot tvivel och finner slutligen att han måste lämna sitt ämbete. I ”Giv mig, min son, ditt hjärta” skriver Eskil Franck om sin väg bort från tron och kyrkan och ut mot ovissheten. Eskil Franck intervjuas av Anna Lindman.
http://www.ur.se/Produkter/179693-En-bok-en-forfattare-Giv-mig-min-son-ditt-hjarta

Civilsamhället klämt mellan stat och kapital

Lars Trägårdh och hans medförfattare har analyserat centrala framtidsfrågor. I ”Civilsamhället klämt mellan stat och kapital” synas utmaningar, som när det homogena folkhemmet ska övergå till ett pluralistiskt medborgarsamhälle. Boken är resultatet av ett samarbete mellan Ersta Sköndal högskola, Virtuelt senter for forskning på civilsamfunn och frivillig sektor (Rokkan/ISF) samt Sektor3. Intervjuare: John Chrispinsson.
http://www.ur.se/index.php/Produkter/179694-En-bok-en-forfattare-Civilsamhallet-klamt-mellan-stat-och-kapital

Judar efter Charlie Hebdo

Den franske filosofen och författaren Bernard-Henri Lévy berättar här om sin syn på möten mellan olika minoriteter och personer med olika religiösa bakgrunder. Vad händer när man möter sin värsta fiende? Inspelat den 8 februari 2015 på Berns i Stockholm. Arrangör: Föreningen för judisk kultur i Sverige.

http://www.ur.se/Produkter/188175-UR-Samtiden-Judisk-var-relationen-mellan-judar-och-muslimer-Judar-efter-Charlie-Hebdo Judar efter Charlie Hebdo Produktionsår: 2015,  1 tim.

Det här inlägget postades i Framtid, Människa, Tro, UFO, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *