Olof Palmes nio misstag

Boken SVERIGE: SLUTEN ANSTALT, av Ulf Nilsson, är en bok som förklarar – för den som vågar läsa – varför Sverige ligger illa till inför 2000-talet . (http://www.gluefox.com/min/slutenanstalt.pdf)

Har vi censur i Sverige?

Nej, det har vi inte, formellt sett. Däremot har vi en stark benägenhet att tiga ihjäl all kritik som inte är välkammad, system-anpassad och därför egentligen inte kritisk alls. Den här boken är ett exempel på detta. Manuskriptet har erbjudits alla ledande förlag – och flera inte så ledande. Alla har sagt nej. Tyvärr vet jag mycket väl varför. Förläggarna är fega, från Bonniers via Norstedts, Timbro, Ekerlid , DN:s Förlag och många andra. Man skyller på marknaden men menar i allmänhet något helt annat. Som:
– Vi vill inte stöta oss med familjen Wallenberg ( genom att publicera sanningen om affärerna under kriget ). Så sa en förläggare rentut, sak samma vem.

Författaren pekar i kapitel elva ut en enda person som ansvarig dagens politiska formsvacka: Statsminister Olof Palme
Kapitel 11: Olof Palmes Nio Misstag, kan sammanfattas så här:

Palmes största misstag: JÄMLIKHETEN
Palmes andra misstag: DEVALVERINGARNA
Palmes tredje misstag: LÖNTAGARFONDER
Palmes fjärde misstag: DEN OFFENTLIGA SEKTORN OCH SKATTERNA
Palmes sjätte misstag: FACKET TAR MAKTEN
Palmes sjunde misstag: SKOLAN
Palmes åttonde misstag: NEJ TILL EUROPA..
Palmes nionde misstag: MEN JA TILL FIDEL CASTRO!

Ulf Nilson har i sin raka bok, SVERIGE: SLUTEN ANSTALT, följande brutala slutmeningar:

Om unga människor från länder i eller utanför Europa lockas att flytta till Sverige ökar behoven av hus, lägenheter, TV-apparater, språklärare, etc,etc. Invandring är, förutsatt att invandrarna får chansen att bidra till produktionen, en tillväxtmotor av stora mått – beviset finner vi mellan New York och Los Angeles! Alltså måste Sverige snart nog anpassa sig till den nya verkligheten och ragga produktiva invandrare oavsett vilket land de råkar vara födda i. Stilleståndets och de gamla, invanda lösningarnas tid är förbi.

Även den som fortsätter att bo i Sverige måste bli världsmedborgare. Det är en livsnödvändighet. Någon blågul framtid existerar nämligen inte.

Läs hela boken: http://www.gluefox.com/min/slutenanstalt.pdf.
Den finns gratis på nätet och är lämplig bredvidläsning till Wikipedias och mitt tidigare inlägg på Filosofens blogg den 18 oktober om:
Svensk Socialdemokrati, en framgångssaga.

Det här inlägget postades i Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *