En nyttig tankeställare för socialsekreterare och poliser

Jag var med om ett falskflaggat möte på Socialtjänsten i måndags:

En invandrad familj med fyra barn från Afrika fick sin då sexåriga dotter LVU-tvångsomhändertagen, mycket kort tid efter familjens bosättning i januari 2012.
Efter att inte ha träffat sin dotter under 24 månader (!) får mamman Sarima följande brev, som hon uppfattar som ett dolt hot. Hon blir rädd och frågar om jag kan hjälpa till som medborgarvittne för att se till att socialen sköter sig, och för att i efterhand tolka skeendet under det utlovade mötet på två timmar, anordnat i en angränsande kommun:

’Umgänget som är planerat 15 juni är anpassat till Faridas behov. Farida är mycket orolig inför mötet med sin mamma. Vår ambition är att ge Farida möjlighet att träffa mamma och samtidigt känna sig så trygg som möjligt. Farida har själv önskemål om att Tove Trygg och Agneta Wahlstedt ska vara med på umgänget. Det viktigaste med detta umgänge är att det blir en stunds samvaro i lugn och ro. Om allt fungerar bra är tanken att det ska bli fler umgängen framöver.

För Faridas del är det bäst om det är så få personer som möjligt som är med när hon träffar sin mamma. Det är därför vi valt att inte boka en tolk. En tolk blir mer ett hinder i deras kontakt med varandra. Det räcker bra med som kan sägas utan tolk. Att få träffas.

Vi har förståelse för om Sarima känner en oro inför mötet, främst utifrån att det ska vara tjänstmän med, som hon saknar förtroende för. Sarima har möjligheter att ta med en person som stöd. Den personen kommer inte att få vara med i rummet under umgänget. Det är inte möjligt för Adamo att vara med.

Umgänget kommer att vara i Söderstöds lokaler på Tingsvägen 17, 5 tr i Sollentuna. det ligger nära tågstationen. Varken Agneta eller Tove har haft något tidigare samarbete med Söderstöd, som är ett företag som bla arbetar med familjerådgivning.

Med vänlig hälsning

Enhetschef Marie-Anne Karlsson
Utredningsenheten barn och ungdom
Upplands Väsby kommun’

(Ja, som ni förstår har jag annonymiserat alla namnen i brevet ovan.  Det ska även nämnas att modern på goda grunder ställer upp på kravet till socialen att jag ska få medverka som tyst vittne under hela mötet, eftersom hon inte får ha med sin man. Hela upplägget visar på socialens vanliga metod att söndra en fungerande familj.)

Min omedelbara observation är hur en glad och uppspelt dotter kramar om sin mamma och glatt samtalar på obruten svenska och livligt kroppsspråk samt hur glad hon är för den klänning hon just fått i present.

 

Sen går allt i baklås: Mammans villkor att jag skall vara med som vittne är ju inte förenligt med socialens lismande tal om att de vill sköta samtalet utan vittne.

Det leder till att jag blir stående med en fot i korridoren och den andra i mötesrummet för att hindra att dörren stängs och jag utestängs. Där blir jag stående ca 20-30 minuter till att de tillkallade tre poliserna anländer.

I lugn ton diskuterar jag hur jag ska anmäla socialens övergrepp för Europarådet som nu inlett den systematiska granskningen av Sveriges märkliga LVU/HVB-System för sin Lönsamma Kommunala Människohandel.  Agneta Wahlstedt säger att hon inte bryr sig om att jag kommer att anmäla socialen när jag får vittna i Bryssel. Hon är tydligen trygg i vetskapen hur väl tvångsomhändertagningar med LVU har kunnat genomföras under femtio år av socialdemokratiskt styre i landet och förfinat av åtta års modetatstyre vid makten. (DecemberÖverenskommelsen garanterar dessutom sju års obruten fortsättning)

Jag ser i dörrglipan hur mor och dotter umgås glatt med samtal och ideliga förstärkande mor-dotter kroppskontakter. Jag förbereder modern på att jag kommer att följa de inkallade polisens instruktioner när de väl kommer. Dessutom råder jag Mor och dotter att ta vara på umgänget så länge som möjligt av de utlovade två timmarna. Jag tom såg hur Farida lockade ut sin mamma i korridoren för att visa hon lärt sig att ’hjula’. Både jag och mamma skrattar hjärtligt beundrande, medan Socialens tjänstemän buttert sammanknipet inväntar Polisens försenade ankomst.

Fem à tio minuter kan jag sen lugnt samtala med polisen om hur jag nu får uppleva hur Polisens Transportjänst utnyttjas för att föra över tvångsomhändertagna barn till de väntande familjehemmen eller HVB-anläggningarna (ofta med de garvade socialsekreterarna med tjänstebil som delägare i den lönsamma ’vården’ ) Jag lämnade över mitt visitkort med uppgift om hur de kan hitta boken Lönsam Kommunal Människohandel på adlibris.com  som E-bok för 22 kr att läsas diskret på tjänsterummet. (Notera även hur Polisen fixat sin ’bonus’ av underåriga för sexuella lekar med ADHD-drogade offer)

Polismannen och de två poliskvinnorna sköte sig väl hela tiden till att de ledsagade mig till hissen, så att jag kunde lämna ’mötet’ som en fri man och ett befriat medborgarvittne. Jag hade gjort så gott jag kunde under den tid jag fick ha initiativet.

En timme  senare talade jag med Faridas mamma och pappa och fick då höra att tio minuter efter det att jag hade blivit avvisad från socialens gömställe, så slets Farida från sin moders kram och överlämnades gråtande till socialen medan Mamman blev avvisad med poliseskort från det möte som socialen falskeligen anordnade med orden: ’Vår ambition är att ge Farida möjlighet att träffa mamma och samtidigt känna sig så trygg som möjligt.’

Dvs Söndra och Härska:  Vi Socialen Har Rätten Att Slita ett desperat klängande barn  från sin moders famn, för vi har fullt stöd av kommunens ekonomer, sexmissbrukare och pedofiler i Kommunledningen att göra så med Förvaltningsdomstolarnas stöd.

Ja, så fungerar det i den brutala Svenska Modellen.  Europeiska Rådet har nu tröttnat rejält på det primitiva ociviliserade Landet Lagom.   Men ha tålamod.  De flagranta övertramp som gjorts i Sverige kommer att ta tid att utreda.

Och det kan komma att leda till att antalet invandrare minskar, när ryktet om verkligheten bakom vad landets myndigheter i verkligheten gör mot familjerna under FN Barnkommissions credo: Att göra det som är bäst för barnen.

Se upp: landets listiga ambition att skapa en ny underklass/ slavarbetare av lågavlönade, utan skydd av fackföreningar,  och andra mänskliga rättigheter kan komma att hindras, när vi igen blir nesligt fällda av Europeiska Rådets oavsättliga domare.

 

Det här inlägget postades i LVU, Maktmissbruk, Människa, MOR, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En nyttig tankeställare för socialsekreterare och poliser

 1. Tack medborgarvittne, Ove Svidén, för din redogörelse över ditt uppdrag för den afrikanska familjen i Upplands Väsby.

  För övrigt kan jag påpeka att det här fallet är endast ytterligare ett fall bland de 35 000 fall per år där socialen – med välvilligt bistånd av den politiska nämnden och förvaltningsdomstolarna – förtrycker, förnedrar och förföljer helt normala familjer genom att tvångsomhänderta och tvångsplacera deras barn hos vilt främmande människor.
  Den 24 månader långa isoleringen av flickan från sina föräldrar är avsedd att bryta familjebanden, och att uppfylla socialen syften.

  Socialen i Upplands Väsby har tydligen misslyckats åter igen. Flickan är fortfarande varmt fästad med sin mor, något som de trodde de hade avvant henne ifrån!

 2. Socialnämnden besatta av galningar skriver:

  Men kanske socialen har som uppgift att minska antalet medborgare i landet, eftersom de blivit för många. Vad för uppgifter socialerna har- det vet ju ingen, inte vanliga människor i alla fall. Samma sak gäller skolor och annan kommunal verksamhet. För de kommunanställda tycks ju tillåtas göra vilka omänskliga elakheter som helst.

 3. Morfar skriver:

  Tack Ove för din redogörelse, jag kan inte se varför modern inte skulle kunna ha med sig en stödperson. Du kom väl i håg att fråga med vilket lagstöd du avvisades.

 4. Ove Svidén skriver:

  Ruby Harrold-Claesson ringde mig på SKYPE från sin semsester i Frankrike för att påminna mig att Socialen håller på att göra bort sig rejält utan någor lagstöd alls för sitt vinstintresse av att tvångsomhänderta immigranters barn.

 5. Mirza Ramic skriver:

  Socialtjänsten plockar pengar ur en aldrig sinande brunn till att terrorisera familjer… en armé av socialtjänstemän, politiker i socialnämnden, domstolsförhandlingar med motsatt bevisbörda, köpta advokater, konsulter, utredningshem, köpta psykologer och läkare… familjehem, institutioner (läs barnfängelser), ännu mer konsulter om föräldrarna envisas med att vilja ha tillbaka sina barn… detta under tiden som föräldrarna får sina egna liv raserade och inte heller har samma kassa att tömma ur, för att kunna stå emot och försvara sig mot socialtjänstens maktmissbruk… maktobalansen är enorm… och detta kallar man för ”barnens bästa”…

 6. Ove Svidén skriver:

  Varför anordnade socialsekreteraren mötet mellan mor och dotter i en tillfällig lokal i en angränsande kommun? Varför dröjde det så länge innan polisen kom till platsen? Varför var den äldre socialsekreteraren så märkligt oroad av att jag satte ned foten i dörrspringan? Varför såg den yngre socialassistenten så aningslöst förvånad ut?

  Var det kanske så att den äldre garvade socialtanten var delägare i den fosterfamilj eller HVB-hem där hon och den invigda polisen också hade ekonomiska intressen? Ingen av dem ville kanske visa upp sina fula sidoikomster inför kollegorna på den egna arbetsplatsen? Och förstår vi av den nyanställdes förvånade ansikte att hon för första gången var med om något brottsligt, från de chefer och handledare som hon hittills trott på?

  Ja, så kan det nog vara, i den korrupta totalitära demokratin bakom den vackra fasaden.

 7. Ove Svidén skriver:

  Hur länge ska detta lönsamma kommunala falskspel få fortsätta?

  Jo, så länge som politiker och tjänstemän är befriade från ansvar!
  Varför bry sig om en underhuggare kan ta få ett avgångsunderlag i miljonklassen, och få en ny tjänst tilldelad i en annan kommun, för att fortsätta den lönsamma kommunala människohandeln, utan risk?

  Medias tystnad är kompakt. Tystnaden är köpt av dolda nätverk i svenska samhällspyramidens topp: rika politiker, pedofiler, sexmissbrukare, adoptionsbyråer, organhandlare, läkemedelsindustrin för tvivelaktiga läkemedelsexperiment, mm som har de 35 tusen tvångsomhändertagna per år att tacka för sina ’sidoinkomster’.

  Ja, en företagsam dubbelutbildad socionom/ekonom kan tom se till att LVU-barn hamnar i ’Semesteranäggningen på Malta’ tex, för att där skörda vinsterna från sextörstande präster, biskopar och Kardinaler som längtar efter att leka sex med underåriga barn. (För ett år sedan måste Påven Franciskus erkänna att 8 000 pedofiler gömde sig i Katolska Kyrkan)

 8. Kommunala vårdnadshavare ska bestraffa eller inte? skriver:

  Vi läser om ett LVU-at barn sökt av kommunala ”vårdnadshavare”- polis och socialnämnden. Undrar nu hur kommunal ”familj” ska upfostra och modertligt uppvisa sin kärlek till upphittat pojke- ska golva ner barnet, gallskrika på honom och sätta på handfängsel för avvikande från ”hemmet” , så som de brukar göra eller inte?

  Polisen söker efter försvunnen pojke
  Polisen söker på söndagsmorgonen efter en försvunnen pojke i Kungälv.
  Pojken, som är nio år, ska ha avvikit från sitt hem under lördagskvällen.
  – Pojken är cirka 150 centimeter lång, har svart hår som är kort på sidorna och längre uppepå, skriver polisens pressinformatör Jenny Widén på polisens hemsida.
  Vid försvinnandet ska pojken ha haft på sig en svart Adidasjacka med blått märke, samt svarta byxor av samma märke med limegröna revärer. Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig och kontakta polisen på 114 14 och man har sett något som kan hjälpa dem hitta pojken.
  Han ska vara född 2006 och misstänks ha försvunnit från ett ungdomshem i kommunen under lördagskvällen.
  – Orsaken till att vi går ut med efterlysningen är hans ålder, pojken är mycket ung och det är viktigt att han hittas så fort som möjligt. Så om någon har sett honom i området där eller om någon har information om var han befinner sig så är polisen mycket angelägna om att få in den informationen till 114 14, säger Jenny Widén.
  Av Christer El-Mochantaf
  Publicerad 28 jun 2015 10:47

 9. Katharina Samuelsson skriver:

  Jag håller med om att det är ett sjukt system i Sverige, och det har verkligen gått över styr och är dåliga på att utreda. Barnen har fått makten och vi vuxna står ingen stanns och socialtjänsten märker inte eller ser inte när vissa ungar drar sina valser och köper vad de säger och tar inte reda på vad som stämmer eller inte, utan drar en slutsats över vad som sägs. Utredarna tror säg att känna barnen men i själva verket så gör de inte det. De tror sig veta saker o ting. Befolkningen kommer att minska på grund av såna personer som har visa yrken som har med barn och ungdomar att göra men inte har någon tillit vad gäller socialtjänsten. Allt går på lösa grunder och så vidare …

 10. Mirza Ramic skriver:

  OM regeringen sätter ut sina egna BARN till försäljning runt om i världen så -BLIR det den BÄSTA DEMOKRATIN.
  Prova IDÉN MED dem att ta deras egna barn? Det skulle skulle ha orsakat ett tredje världskrig: 100% garanterat.

 11. Kommunanställda använder Ostap Benders metoder skriver:

  Det finns en underbar gammal sovjetisk komedi ”12 Stolar”(12 chairs”),1971. Huvudperson är en skurk heter Ostap Bender från Odessa, i Sovjetunionen år 1927. Jag kollade på filmen i original språket (Rysska) nyligen och orkade inte från skratt, inte bara att filmsujet är oerhört rolig och samhälletskritisk, men också pga. skurken Ostap bender talar i Sveriges socialtjänsternas och svenska kommunanställdas språkstilen, för att lura folket på pengar och för att dölja sina brott. Ostap Bender beter sig och jobbar precis likadant som Sveriges socialsekreterare eller någon politiker som gör allt för att stjäla från naiva folket. Ostap Benders metoder : förnedra opponenten, intala dem att de har fel, ta deras pengar ”för högre syften”, belägga allt med ”sekretess”, därefter hota att ”han återkommer” och tar ännu mer pengar snart, om opponenter inte håller tyst och antyda korruptionen (ungefär som s.k. kommunalsamarbete): ”vi från regeringen är många överallt och våra armarna är långa”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *