Sverige behöver någon som styr, också …

Ämne: SVERIGES REGERING i Samverkan med SVERIGES RIKSDAG har att taga ansvar mycket skyndsamt

Hur får vi styrfart i den Kungliga Republiken? Ett förslag till lösning:

 

En President och en Författningsdomstol i balans, med rätt att landsförvisa de värsta ansvarsbefriade rötäggen som har sina händer i kassakistan, och som tagit sig rätten att betala ut skattemedel i form av avgångsvederlag till lojala underhuggare, som väljer att ta emot ett par miljoner för att dölja sina chefers misstag?
Det här inlägget postades i Maktmissbruk, MOR, politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sverige behöver någon som styr, också …

 1. Ove Svidén skriver:

  Den grävande ryska journalisten Natalia, kom för nära sanningen i Putins krig mot ’terrorn’ i Tetjenien. UHCR-representanten i Kiev rekommenderade henne att söka skydd i Sverige, med sina snart tonåriga tvillingdöttrar.

  Väl etablerade i en flyktingbarack i Skärholmen, får Natalia uppleva fem dagar av ovisshet, när hennes barn blir brutalt LVU-ade från skolan av två socialsekreterare och två poliser. Jag frågar UNHCR flyktingkommissarie-representanten i Stockholm varför familjen inte får det utlovade skyddet från FN? Hans svar var att så fort en flykting fått asyl, så gäller svensk lag? (dvs kommunlagen innehåller ingenting om att de kommunala Socialförvaltningen även behöver inordna sig i internationella överenskommelser som Regeringen måste stå för)

  Efter arton månader fick Statsdelsdirektörnen Reidun Håkansson nog, skickade hem tvillingarna till sin mamma, och flyttade själv till Sandviken. Frågan är fick den smarta dubbelutbildade Civilekonomen och Socionomen även ett avgångsvederlag när hon flyttade från sin tidigare alltför ’heta ’ arbetsplats? Mina e-mail till f.d chefens tjugotal medarbetare blev besvarat med total tystnad.

  Så fungerar den totalitära demokratin. Hur länge till?

 2. Folkomröstning skriver:

  När var det sist i det så kallad demokratiska landet nån demonstration eller nån folkomröstning för vanliga medborgarnas problem? Även JO och olika inspektioner står ju inte på vanliga medborgarens sida utan brukar ge rätt till felande kommunanställda och andra tjänstemän i olika ärender. Enligt statistiken, så över 90 proc. av vinnarna är tjänstemän i ärender enskilda medborgare v/s tjänstemän, även om det är uppenbart att tjänstemän förstörde medborgarens liv eller dödade dem. Särskild uppenbart det är i LVU barnens tvångsomhändertagande ärenderna eller i IVO, DO, Skolverkets ärender. Följder av detta är psykiskt sjuka och outbildade barn och kriminalitet i vuxen ålder.

  • Ove Svidén skriver:

   Folkomröstning, vilken bra idé!
   Ja så ska det ju gå till, under de närmaste åren ska vi fråga väljarna om de vid sidan om alla de officiellt förtroendevalda, skulle vara betjänta av en förebild för en ansvarstagande ledare som väljs till: President vid sidan av valen till kommun, landsting och Sveriges Riksdag. Redan år 2018?

   Vilken fri svensk TV-kanal vill och kan skapa ett kreativt program av typen:
   Presidentens fredagskonselj med sina väljare? Redan i år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *