Att kidnappa ett oskyldigt barn för lönsamhetens skull

 

Varför vill inte de Brittiska Sociala Myndigheterna
tillåta allmänheten se den här filmen om 
den Lönsamma Kommunala Människohandeln?

https://www.youtube.com/watch?v=QRH1grAgvtc

Kanske är det av samma skäl, som de brutala tvångsplaceringarna
i svenska LVU/HVB-hem, är så lönsamma för ägarna?

Det här inlägget postades i LVU, Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Att kidnappa ett oskyldigt barn för lönsamhetens skull

 1. Ove Svidén skriver:

  P.S. Gå själv in på: adlibris.com
  med sökordet: ove svidén
  så hittar du tre intressanta böcker i LVU/HVB-ärendet
  E-boken kostar bara 22 kronor.
  Du kan läsa den i smyg på jobbet!
  Mer aktuellt hittar du här på Filosofens blogg:
  http://www.peace.se/blogg kategori LVU …

 2. Jan-Olof // SM3CUA skriver:

  Dessa barbariska metoder är i många fall ofattbara för många, eftersom det saknas insyn och insikt hur det går till. En familj består inte enbart av en mor eller far, så det finns i de flesta fall släktingar som kan stötta och vara ett gott substitut till de biologiska föräldrarna.
  Tyvärr ignorerar socialen och samhället detta och inriktar sig istället på att totalt bryta ner de omhändertagna barnens identitet genom att barnen inte får träffa varken släkt eller föräldrar. Tiden används till smutskastningskampanj och överaktivitet som avlednings – metoder mm för att barnen skall ”glömma” sina verkligt nära och kära. En metod som går ut på att isolera och skapa hjärntvätt…

  Föräldrar och släkt som kämpar för att få kontakt med barnen och som med glöd och stöd från vänner vittnar om sin kärlek för barnen förkastas av socialens monsterliknande metoder. Telefonkontakt med barnen som bor i fosterhem blir ofta till traumatiska upplevelser och förhindras av fosterfamiljen och socialen i denna isolerings-process…

  Säg mig de normala föräldrar som själv inte tar skada av denna process ? Utbrändhet, stress och depression blir förvirrade föräldrar med sömnlösa nätter och koncentrationssvårigheter.
  psykosomatiska sjukdomar till följd utav sorg och saknad, trauma.

  Oroande är att media mörkar vad som pågår i nuläget och även hur det blev för de barnen som skulle få upprättelse av t.ex. ersättningsnämnden där man skapar ytterligare trauma o svek.
  Visst är det fruktansvärt att de nuvarande metoderna med LVU liknande kidnappning pågår även utomlands. Är det en konsensus mellan vissa länder att ”titta på oss” vi har samma metoder så ni där hemma i landet lagom behöver inte oroa er ? ?

  Vad är det då som driver landet lagom att förstöra å krossa sönder så många familjer ? Är det lagstiftningen med en abstrakt rationalitet där verkligheten inte tål sin verklighet ?
  Är det en tystnadskultur bland lagstiftarna och de tjänstemän som utför de förkrossande handlingarna ? Är det i de politiska
  åsikts-korridorerna som man kastar ut dom som inte följer denna familje-förkrossande agenda att bryta ner barnfamiljer och deras identitet?

  Efter många år av studier på LVU-metodernas effekter och vad som genomsyrar tjänstemännens handlingar så visar sig ett skrämmande mönster av brist på följande egenskaper :
  Empati, Samvete , Skam, Ansvar, Sanning, Ytlighet.
  ***
  Men egenskaper som :
  Lyx o Prakt och att trycka på Knapparna för att Manipulera, Chocka , Överväldiga sina klienter som familjer för att tillfredsställa sina egna begär ( plånboken )

  Så sist, var någonstans är konsekvensanalysen av detta samhällshaveri, Vem, Vilka har ställt sig bakom dessa så enormt okänsliga psykopat-liknande metoder ?
  Jag tror inte dom lever i en normal värld, vad tror Du ?

  Jan-Olof / SM3CUA

 3. Sveriges rättsväsendet står på mobbarens sida skriver:

  Socialen är till för att mobba enskilda medborgare som är obekväma till kommunanställda, deras släktningar, kompisar , tjänstemän och övriga i deras djävulska korrupta och mutade nätverket. Det är de ”främmande” eller mobbade medborgarens barn utanför detta nätverket som fångas upp av skolanställda och likn. in i socialernas klorna. Inte andra barnen.

 4. Mobbarkulturen herskar bland kommunanställda skriver:

  Vi vet vilka som ska anställas på kommunerna, skolorna, dagisar, socialförvaltningar: lojala till korrupta och med mobbarmentalitet, som på det socialistiska språket kallas för social kompetens och självsäkerhet.

  Mobbning överklagas till HD
  ARBETSMILJÖ. Ett misstänkt arbetsmiljöbrott där två chefer åtalats för inte gjort tillräckligt för att stoppa mobbningen av en anställd, som senare tog sitt liv har nu överklagats till i Högsta domstolen.
  Cheferna, fick i tingsrätten villkorlig dom och böter för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död, men friades i hovrätten.
  Händelsen inträffade 2010. Mannen arbetade som socialsekreterare i Krokoms kommun och hade svårt att samarbeta med sin nya arbetsledare. När han berättade för sina chefer att han kände sig utsatt, fick han beskedet att han misskött sitt jobb och blev senare uppsagd.
  Riksåklagaren skriver i överklagandet att cheferna haft en skyldighet att förebygga ohälsa på arbetsplatsen, och att mannens försämrade hälsa och död sannolikt skulle ha uteblivit om de handlat i enlighet med regelverket.
  TT
  30 mars 2015 16:09

 5. Socialnämnden får 8-9 milj kr.extra efter att ha misskött sig skriver:

  Ett tjugotal av kommunanställda, de flesta anställda på Socialnämnden, tog hand om Yaras socialärende ungefär i ett år, och resultatet av detta var att Yara mördades under flera socialsekreterarens mfl. tillsyn. De flesta barnen under socialernas tillsyn far mkt. illa på flera olika sätt och bli gravt sjuka, missköts på alla sätt eller dör mkt.unga, före innan ha varit friska hemma hos föräldrar.

  Vi vet nu varför kommunanställda dödar , missköter och vanställer barnen: det är därför att för detta omänskligt hårda jobbet Socialnämnden får tillkott i miljonklass för dödade eller vanställda barn under socialernas tillsyn.
  Och ju fler som tar hand om ett ett barn, desto större sannolighet att alla befrias från ansvar.
  Ju fler socialtjänstemän man anställer, desto fler barn får de kidnappa. Business växer så att det knakar.

  Kritiserad socialtjänst nyanställer
  KOMMUNALT. Den efter Yara-mordet uppmärksammade socialtjänsten i Karlskrona, får nu åtta-nio miljoner kronor extra för att lösa socialtjänstens allt större arbetsbörda, rapporterar Blekingenytt.
  Förstärkningen innebär att 16 personer kommer att nyanställas.
  Det handlar bland annat om vakanta tjänster på familjestöd samt nya tjänster till förebyggande arbete.
  Tidigare i vintras befarade socialförvaltningen att den skulle behöva säga upp 32 personer för att få budgeten i balans men nu valde Karlskrona kommun i stället att skjuta till mer pengar.
  TT
  2 april 2015 06:36

 6. Sivan skriver:

  Hej Anne,

  Denna kvinna är en klar säkerhetsrisk: Cecilia Grefve, f.d. socialchef i Jönköping och Höör. Lite mer om henne kan du läsa i de bifogade dokumenten. Är du snäll och lägger ut den här länken på Facebook?

  tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/dokumentarer/article68038.ab

  Cecilia Grefve, numera nationell samordnare inom socialtjänsten, utsedd av Maria Larsson, är tidigare socialchef i Jönköping sedan 2012 – dessförinnan Höörs kommun från ca 2003 – där hon råkade i blåsväder pga att socialen hade anlitat hennes mans konsultföretag (Kurt Grefve Konsult AB) för arbete inom socialtjänsten. Idag är hon skriven i Malmö och mannen är skriven i Skellefteå.

  Denna kvinna har en grumlig historia och nu har hon fått f.d. regeringens mandat att få denna makt som nationell samordnare!

 7. Rätt person för politisk socialisternas uppdrag skriver:

  Just Cecilia G. är rätt person för att genomföra den social delen av politiska kommunisternas uppdrag. Just hon ju drev ju igenom metoden med tvångsomhändertagande, av tvångsisolering och tortyr av barn på kommunala institutioner. Det här beskrevs och berättades till samhället av journalisterna. Och Cecilia sitter säker nu på samordnares plats. Som socialisternas vakthund. Jag undrar varför italienska klassikers Gianni Rodari bok ” Cipolino” aldrig blev översatt till svenska språket? Det är en barnbok som granskar kritiskt alla sorts stora och små påvar som håller vanligt folk under förtryck. Så att om någon stackare grönsak (en vanlig medborgare) hamnar i fängelse eller bli isolerat av någon fet Herr Tomat(kommunchef) då ska den känna sig stolt för det, eftersom det ska betyda att den stackaren är en intelligent, modig , ärlig och god människa. Boken Cipolino (edition 1959) påminner starkt om svenska samhällets liv under de socialistiska politikernas förtryck.

 8. Ove Svidén skriver:

  Ja, den svenska våren 2015 kommer att bli uppvaknandets tid, från sextio års törnrosasömn under tillsyn av enpartiväldets Socialdemokratiserade ansvarbefriade tjänstemän. Sverige har ju småputsat på det perfekta systemet i flera decennier nu sen Grundlagsändringen 1974. Ministrar är befriade från ansvaret av enskilda ärenden. Handläggningen har skickligt överförts till de korrupta småpåvarna inom den Kommunala och den Landstings-kommunala sektorn som numera påstår att de inte heller behöver ägna sig åt enskilda ärenden. Alla har lärt sig ligga lågt, jämlikt! Och hålla tyst, i två mandatperioder för att få sin eftertraktade pension. Svenska Systemet har gått i baklås!

  Och kungen har politisk munkavle, på livstid, i den konstituella monarkin.

 9. Ove Svidén skriver:

  Så här tröstar man de kommunala småpåvarna:
  Man förstår varför man inte har råd att göra ordentliga utredningar innan man fattar avslagsbeslut.
  Är månne avslagsfabrikörerna delägare i dessa PR-företag?

  PR- och lobbybyråer tjänar i dag storkovan på myndigheter.

  Det handlar om över fem miljoner kronor varje månad som betalas för allt från medieträning av tjänstemän till debattartiklar och krishantering.

  – I den här branschen kan man ta mycket betalt för ett ganska mediokert arbete, säger en tidigare medarbetare på en känd pr-byrå.

  Skattebetalarna står för stora delar av pr- och lobbyföretagens vinster. Aftonbladet har begärt in fakturorna från de 24 största byråerna till myndigheter och kommuner sedan sommaren 2013.

  Totalt handlar det om 104 miljoner kronor som betalats för allt från medieträning av tjänstemän till debattartiklar och krishantering.

  För två år sedan gjorde vi en liknande undersökning, då med siffror från Ekonomistyrningsverket som visade att staten de senaste fem åren spenderat i genomsnitt 47,8 miljoner per år på pr och lobbybyråernas tjänster.
  Försäkringskassan betalar mest

  Nu visar Aftonbladets undersökning att det handlar om drygt 62 miljoner kronor per år, men då är även kommunernas kostnader inräknade.

  Försäkringskassan är i det här sammanhanget en myndighet som gör av med mest pengar. Det är en myndighet som har granskats hårt av medier och har bland annat satsat på att medieträna sina medarbetare. Under vår granskningsperiod har de köpt tjänster av pr-byrån Prime för över 27 miljoner kronor.

  En hel del av Skattebetalarnas pengar har gått till rena partsinlagor som har beställts av myndigheter och kommuner.

  Inte underligt att de anställer outbildade för att stjäla våra ersättningspengar. Hur skulle de annars få pengar till att sponsra sina kompisar i dessa oseriösa bolag?
  Myndigheter går PR-kurser för miljoner!

 10. även jag blev utnyttjad o hotad skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=UiX4TxovLj8

  Läs gärna kommentarerna till videon här:

  Hur det slutade för ett statens styvbarn, i Ersättningsnämnden.
  Lars Ahlström

  Published on May 27, 2014

  Här talar miljardären och Talmannen Pär Westerberg och hycklar rejält. Att bli utnyttjad för pengars skull, misshandlad och försummad, till den grad att man utlämnas till sig själv, utan släkt, utan vänner utan kontakt med någon människa mer än en gråtande socialsekreterare som kom på besök en gång, allt detta vid sjutton års ålder och finansiellt urvriden – med en enda tanke – att göra slut på sig själv och sitt lidande så snabbt det gick.
  Detta ansvar som hycklaren talar om skötte samhället i mitt fall – inte alls. Istället lämnades jag att dö, innan 18 års ålder. Med psykiskt sjukdom som härrörde från den försummelse jag fått leva med sedan ca 10-årsåldern i 7 år. Slagen, på rymmen, misshandlad med mattpiska och galge av fostermodern, som dolde ett spritförråd i källaren, varför jag ej fick terapi, De var rädda att avslöjas då pengarna de tjänade på mig oavkortat gick til bussresor i Östeuropa och till guld. Vitt, rött och vanlig guld, samt en massa sprit. Kanske detta hade kommit fram om jag fått den terapi som en psykolog ville ge mig vid 13 års ålder. Fostermamman hade utan min vetskap stoppat detta, vilket kom fram först efter att jag anskaffat journaler och anteckningar från PBU. Då förstod jag hur det låg till. När jag hittade full som en alika ute efter att jag stulit en kvarting och svept i ett drag som 14 åring, påstod de till Mariapol att jag ”sniffat”… Och Mariapol undersökte inte ens detta. Ett BARN hade kunnat kolla detta genom att känna på andedräkten!. Att jag också sniffade var klart. Allt jag kom över. Bensin, Thinner. Alcro eller Beckers. Stargas och Trikoloretylen. Jag sattes på kollo sedan 7årsålder fram till 14-årsåldern. Två månader varje sommar. Aldrig en sommar med mina riktiga lekkamrater. De första åren var ett h-e, med pennalism och skit. För att fostertanten skulel ha semester från det ”älskade barnet” som jag trodde att jag var fram till 11-12-års ålder. Jag gick knappt i skolan i åk 8. Jag hade snittbetyg 1,8 på fem-skalan. I 6;an hade jag 4 i snitt. Barnavårdsnämnden gjorde INTET!!!

  Nu skulle staten be om ursäkt, och dela ut 250 000:-
  Visst. Tror ni jag fick något??`?
  Inte en spänn. Men en jävla ångest av att röra om i allt detta.
  Från 2010 till januari 2014. Jag har redan hög grundångest, men nu blev den svår. Inte en spänn. Den perverse mannen som kallar sig Ewerlöv trodde inte ett ord på mig. Han ville höra om analsamlag, eller fantasifull sado-masoschistiskt vålds-sex på barn. Det syntes lång väg på den mannen vad han ville höra. Perversiteten rann ur de förväntansfulla ögonen, Allt annat är ”bagateller” för denne man. Den judiska Östermalms-damen fick läsa upp min psykologs rapport från PBU då jag inte klarade detta för gråten kom. Men hon grät så det droppade ner på papperet. Folkpartisten som var politiker från Lidingö, han sa inte ett ord. Han såg bara nedlåtande ut. Den skånska psykologen, sa inget heller. Båda dessa herrar satt med armarna i kors under hela Ewerlöfs ”förhör”, Den enda som sa något var den judiska kvinnan som försökte övertyga mig: ”-Vi TROR på dig…” och hennes snyftande uppläsning av den enda psykolog jag sett röken av i hela mitt liv.

  I beslutet om avslag stod det att de alla var eniga.

  Så här stod det:
  ”xxxx xxxxxxxx har inte rätt till ersättning enligt ersättningslagen.
  Sökandens berättelse innehåller bl.a. uppgifter om misshandel med tillhygge. Dessa uppgifter har varit diffusa. Nämnden (4 pers) anser att uppgifterna om misshandel inte ger tillräckligt underlag för att det ska kunna antas att han har utsatts för övergrepp av allvarlig art i detta hänseende. (Ewerlöf skulle få smaka på en mattpiskare med galen kärring bakom) Vad sökanden berättat i övrigt om förhållandena i fosterhemmet är inte av sådan allvarlig art (Jag var nära döden när jag fostrats klart pga. denna behandling. Allvarlig art?) att ersättning enligt ersättningslagen kan utgå. Sökanden har därför inte rätt till ersättning. Detta beslut får inte överklagas.

  Underteckning av ordf. Göran Ewerlöf.

  I beslutet har Göran Ewerlöf ordf., Carl-Anders Ifvarsson, Olof Risberg och Anita Werner deltagit.

  Jäkla rätt. De avslutar behandlingen med att ge mig svår ångest, och en adress till S:t Lukas för psykologisk hjälp…och stjäl mina 250 000:- som de lockat ut min historia med.
  Denna hjälp från S:t Lukas bestod av ett antal påringningar för att kolla om jag tagit livet av mig…

  Vem som fick mina 250 000:- kan man bara ana, i rättsrötans paradis, i den numera rejält korrupta svenska ”rättvisan”.

  Den första frågan minns jag.
  ”-Är du med i den här föreningen ”Samhällets Styvbarn”.
  ”-Nej.”

  My mistake, antagligen.

 11. Franz Kafkas "Processen" är Sveriges socialtjänstemannens Bruksanvisningar skriver:

  Sveriges kommunanställda och tjänstemän på myndigheterna jobbar enligt Franz Kafkas Buksanvisningar :”Slottet” och ”Processen”. Kanske de böckerna är korrupta nätverkets som anställde där varandra på kommunerna och på myndigheterna, nutidens ” Bibel” och” Nya Testamentet”,ungefär som Bruksanvisningar,om hur tjänstemän och kommunanställda ska göra, för att förstöra medborgarens liv?Sällan någon anställt på kommuner ,regeringen och myndigheterna och likn. tror ju på Gud och på helvetet som väntar på de alla som förstör och förpestar människornas liv.

 12. Olle skriver:

  ”Norrmännen mest inavlade i hela världen”
  Publicerad 2015-04-13 15:21

  De senaste månaderna har de norska myndigheterna fått sig en rejäl känga i litauiska medier.

  I tv-programmet ”Timmen med Ruta” på tv-kanalen LNK säger till exempel programledaren att litauiska barn är en ”efterfrågad vara” i Norge, där de tas från sina invandrade föräldrar. En tolk förklarar det hela med att Norge har lägst födslotal och störst inavel i hela världen. Hon säger också att landet har högst andel födslar av barn med Downs syndrom och andra funktionshinder.

  – Skulle du säga att det är speciellt lätt att ta invandrarnas barn från familjen för att tillfredsställa önskemålen hos en familj som själv inte har barn? Helt enkelt och cyniskt, som om det var en skobutik? frågar programledaren tolken Neringa Ozolina som bor i norska Ålesund.

  – Invandrarnas barn, ja! Men missförstå mig inte, det gäller också norska barn, svarar tolken.

  Tolken, som har haft ett stort inflytande på medierapporteringen, menar att Norge har behov av litauiska barn för att förbättra den genetiska arvsmassan.

  – När vi började forska på hur barnomsorgen fungerar fann vi – genom wordpress.com och Statistiska centralbyrån – att det finns ett sådant samband, säger Neringa Ozolina till NRK.

  Och politiker har reagerat på medierapporteringen.

  Den litauiska regeringen har visserligen uttryckt starkt stöd för norska myndigheter, men saken har blivit en het fråga bland oppositionen i parlamentet.

  Kritiken mot norska myndigheter har varit så omfattande att den norska ambassadören har varit belägrad av demonstranter och fått polisbeskydd.

  Ambassadör Dag M. Halvorsen säger att han måste nypa sig i armen när han läser nyheter om sitt hemland. Enligt ambassadören visar en färsk opinionsundersökning att 33 procent av litauerna inte litar på att norska myndigheter skyddar barns rättigheter. Nu har ambassaden hyrt in en pr-firma för att förbättra landets anseende.

  – Den här saken har varit den största nyhetshändelsen i Litauen i år, och har tagit merparten av vår tid de sista månaderna, säger Dag M. Halvorsen till NRK.

  Marit Sundberg
  marit.sundberg@dn.se

 13. Mirza Ramic skriver:

  Advokater
  polis
  åklagare
  domare
  ni måste tänka på de barn som är olagligt beslagtagna
  att hjälpa dem, barnen får inte vara ett vapen för att förstöra oskyldiga familjer?
  det skulle vara en grundläggande fundament för förtroendet för rättsväsendet.
  Polisen bör inte skydda korrupta regeringstjänstemän som är i intressekonflikt
  med medborgarna.

 14. Socialchefer stal 6 miljoner och förnekar skriver:

  Vi läser idag nu igen, om hur Socialnämnden stjäl och ljuger.

  Kommunchefer åtalas för bedrägeri
  BROTT. Två före detta chefer i Svenljunga kommun åtalas för grovt bedrägeri då de misstänks för att ha ändrat siffror som ligger till grund för det statliga bidrag som betalas ut för verksamhet inom LSS. Kommunen har därmed fått sex miljoner kronor för mycket av staten.
  Cheferna själva har inte haft egen vinning och båda förnekar brott.
  – Även om de själva inte gjort några ekonomiska vinster så är det allvarligt att man inte följer det regelverk som finns och i ambition att visa sig duktig inte sköter beräkning korrekt, säger vice chefsåklagare Ove Jäverfelt till P4 Sjuhärad.
  TT
  18 maj 2015 13:25

 15. Poliser grovt misshandlar barnet, handikappade och förnekar skriver:

  Vi läser idag om hur svensk polis misshandlar barnen, handikappade och på vilket sätt de förnekar det.
  Vi anar vad hela korrupta buntet,åklagarna, domstolar och socialnämnden ska besluta i det här fallet, eller hur?
  Christopher, 15, försökte hjälpa sin pappa – greps
  Christopher, 15, blev utsatt för ett polisingripande när han skulle hjälpa sin sjuka pappa.
  Nu är han misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
  En av poliserna ska, enligt åtalet, ha blivit sparkad på benet så att hon ramlade.
  – Det känns fruktansvärt jobbigt och helt fel, jag skulle bara hjälpa min pappa, säger Christopher som även han skadades vid ingripandet.
  Det var på valborgsmässoafton förra året som 15-åriga Christopher var ute med sina kompisar för att titta på majbålet.
  – Det blev lite tjafs med några tjejer men inget allvarligt alls. I samband med det ringde jag hem och sa var jag var någonstans, berättar Christopher.
  ”Bad att de skulle ringa ambulans”
  Hans föräldrar missuppfattade honom och trodde att det var något bråk. Därför åkte de för att hämta honom.
  – De kom dit och min pappa hälsade på mig som han alltid gör. Med en klapp bak på huvudet, säger Christopher.
  Någon på platsen såg hälsningen och missuppfattade det som om Christopher fick ett slag i bakhuvudet.
  Strax därpå anlände en polispatrull.
  – Min pappa lider av en panikrelaterad sjukdom och när polisen kom blev han dålig, fick kramper och sjönk ihop. Jag bad att de skulle ringa en ambulans medan jag höll min pappa i handen.
  Enligt ett läkarutlåtande i förundersökningen kallas pappans diagnos för ”svårt paniksyndrom”.
  – Medan vi väntade på ambulansen frågade en av poliserna om inte pappa kunde visa hur han brukar hälsa på mig. Pappa skulle då visa men eftersom han halvsatt ner och mådde dåligt träffade hans hand inte som den brukar utan i stället på kinden, som en lavett ungefär, säger Christopher och visar.
  Det ledde till att polisen tryckte ner Christophers pappa i backen.
  – Det blev helt fel. De uppfattade det som att han slog mig (alla misstankar om att pappan ska ha misshandlat Christopher las senare ner, reds, anm). Jag skrek åt dem att släppa honom. Att han var sjuk och kunde dö.
  JO-anmäler poliserna
  Poliserna lyssnade inte vilket ledde till att han började streta emot och försöka ta sig loss från greppet.
  – Det gjorde jätteont men jag var tvungen att komma loss. Jag var ju livrädd för pappas skull.
  I tumultet ramlade en av poliserna och slog sig. Enligt åtalet ska hon ha blivit sparkad av Christopher, något han själv inte hann uppfatta.
  Christopher, som enligt bilddokumentationen i åtalet blivit helt blåslagen, och hans mamma blev senare hemkörda. Ingen av dem kunde då tänka sig att händelsen senare skulle leda till ett åtal. Men ett halvår senare, i oktober, blev familjen kallade till förhör. Utredaren delgav Christopher misstanke om våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
  – Han ville själv lägga ner ärendet men sa att det var känsligt då det handlade om hans kollegor. I stället skickade han det vidare till en åklagare som han var trodde skulle lägga ner det, säger Christophers advokat Jens Högström.
  Men så blev det inte:
  – Det har nu gått hela vägen till åtal, säger Christophers advokat Jens Högström.
  Familjen har gjort en motanmälan samt skickat in en JO-anmälan mot poliserna.
  Rättegång i morgon
  ”Sonen, 15 år, blir misshandlad och verbalt hotad av polisen, när sonen vill hjälpa sin pappa som drabbats av akut sjukdomstillstånd. (…) Hela situationen skapades av polisens agerande.”, skriver Christophers mamma till JO.
  Åklagare Joachim Gyllencreutz säger att det aldrig rådde något tvivel att åtal skulle väckas. Bevisningen utgörs av vittnesmål från två av poliserna som var på platsen. Åklagaren tycker att det räcker.
  – Ja, det är inte orimligt att det är två poliser som hörs när det gäller våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, säger han.
  Men det var ju väldigt många andra där, skulle inte ett vittnesmål från en utomstående vara bra?
  – Den misstänkte har ju åberopat flera andra vittnen.
  Den polis som ramlade och slog sig under ingripandet vill, enligt åtalet, ha ett skadestånd på 7 500 kronor från Christopher. Men hennes skador finns inte dokumenterade i förundersökningen.
  – I det här fallet gör jag gällande att det tillfogats smärta och inte några skador. När det gäller våld mot tjänsteman så räcker det att man blir utsatt för våld, säger Joachim Gyllencreutz.
  Christophers föräldrar har godkänt att sonen berättar sin historia i Aftonbladet.
  Rättegången är planerad till onsdag.
  Oskar Forsberg

 16. Anställda på kommunen blivit galna- även lärarna skriver:

  Aldrig hört talas om sådan stor galenskap , utom om det gäller Sveriges kommunanställda , tjänstemän och lärarna. Socialisterna med sina socialtjänstelag och barntortyr som kommunanställda måste utöva, förstörde kommunanställdas och övriga offentligt anställdas psyket. De flesta av dem blivit brottslingar- korrupta eller intellektuellt & emotionellt handikappade. Man måste ju förvandlas till en psykopat, för att kunna participera i LVU barnhandel( barnens tvångsomhändertagande).
  Det finns ingen analog i världen, tror jag- lärare tar sig med yxan på rektor och kör på ungdomar med bil i syftet för att döda. Vi läste inte för länge sen att de barnhandels knähundar poliserna gjorde ungefär samma sak- åkte med bil i högt fart på en grupp ungdomar. Socialerna läste jag gav order till poliser, för att kasta chockgranat mot en bäbis. Med ett ord, barnhandlande kommunanställda och likn. bli alltmer galna. Det ser ut som att de ska börja döda varandra – det är inte långt tid kvar till kriminella kommunala barnhandlarnas uppgörelsen.

  INRIKES
  Lärare misshandlade rektor med yxa
  BROTT. En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök på en kvinna i Umeå. Kvinnan är rektor och var hemma hos mannen, som är lärare, i ett tjänsteärende när hon attackerades med en yxa.
  Flera vittnen såg hur mannen gick till attack mot kvinnan på en balkong i centrala Umeå och slog henne flera gånger med yxan. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hon har opererats och hålls nedsövd.
  – Tankarna går givetvis till vår kollega. Det viktigaste är att hon återhämtar sig och klarar sitt liv, säger Håkan Kemi, skoldirektör i Umeå.
  ”I chocktillstånd”
  Skolan där både mannen och kvinnan jobbar har under onsdagen arbetat med krishantering för elever och personal.
  – Det är svårt att ta till sig detta. Vissa av medarbetarna är ju i chocktillstånd, säger Håkan Kemi.
  Enligt honom var rektorn hemma hos läraren i ett tjänsteärende.
  – Hon är den personligheten som är omtänksam om sin personal.
  Polisen har en klar bild över hur händelsen har gått till men vill inte gå in på detaljer, enligt Malin Axroth, kommunikatör på Västerbottenspolisen.
  – Vi har en yxa som vi har tagit i beslag, säger hon.
  Det har hållits förhör med mannen, men polisen vill inte berätta hur han ställer sig till anklagelserna. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.
  Även mannens försvarare, advokaten Leif Silbersky, är förtegen.
  – Jag har varit i kontakt med honom men vill inte kommentera det i nuläget, säger han.
  Körde på ungdomar
  Mannen är även misstänkt för att i förra veckan rattfull ha kört på tre ungdomar i 15-årsåldern.
  – Det stämmer. Misstankarna där gäller grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada, säger Malin Axroth.
  Ungdomarna gick på en gångbana på Tegsbron i Umeå när mannen körde på dem. En av dem, en 15-årig pojke, fick allvarliga skador.
  TT
  20 maj 2015 20:42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *