Samlingsregering!

Samlingsregeringen förr och nu

Kung Gustav den femtes samlingsregering under andra världskriget var samtidens genidrag för att undvika att bli indraget i krigets nedbrytande krafter. Varje fredag kunde kungen dämpa motsättningarna mellan den politiska högern och vänstern i sina konseljer med regeringen. Själv kunde han som gay HBT person stå ovanför lagen och be bröderna Jacob och Marcus Wallenberg senior sköta landets diplomati i Berlin och London på ett väl avvägt sätt. Hitler drog samman trupper för att invadera Sverige tre gånger, men tvekade – och avbröt planerna, därför att vårt land var så förebildligt lydiga i sin vita renrasighet.

Det öppnade dörren för en en ny generation av Europeisk socialism i tre nyanser:
* Liberalism som en moderat, neddämpad social demokrati.
* Socialdemomokrati i allians med starkt korporativa fackföreningar
* Vänsterpartier som urvattnad kommunism

Hur ska vi då se den nuvarande svenska regeringsöverenskommelsen?
* Ett smart/ listigt grundlagsbrott mot Riksdagsordningen?
* Fritt fram för fullt inbördeskrig mellan individ och ansvarsbefriad myndighet?
* Gradvis förändring av den svenska modellen: från att alla tävlade ligger lågt, till en stark Kunglig Republik i ledning av en kvinnlig president med klurigt klös?

Vad kommer då att hända under den svenska vårens tre år?
Filosofen satsar på att sju falska partier tävlar om att komma närmast 4%-spärren, medan det åttonde söker att passera 50%-nivån genom att lyssna intensivt på vad de frustrerade väljarna försökt få de sk folkvalda att förstå under skendemokratins fem decennier.
Ove Svidén

Det här inlägget postades i Framtid, Maktmissbruk, Pengar, Sagan om en bättre värld, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Samlingsregering!

 1. Anna skriver:

  Tyvärr -eller? Din spåkula är nog tämligen träffsäker.
  Tror det behövs något som väcker det sovande folket.
  Det behövs i extremistlandet lagom.

  /Anna

 2. Morfar skriver:

  Under 40-talets samlingsregering fans det i Sverige något som kallades arbetskompanier där personer med oönskade politiska åsikter internerades utan någon som helst rättslig prövning, med andra ord Svenska koncentrations läger.
  Ett av dessa läger var beläget i Storsien en by i Norrbotten.

 3. Avskaffa svensk LVU lag om kommunal tvångsomhändertagande av barn/kommunal barnkidnappning skriver:

  Vad menar du med ”svenska våren”? Det bli ju ingen svensk vår. Svenskarna ska snarare förvandlas till zombier och sänker varandra för att få bättre plats i Titanic för sig själva, än att göra någon ”svensk pånyttfödelse”.

  • Ove Svidén skriver:

   Svenska våren, kommer liksom den arabiska nog att vara i tre år.
   Så lång tid kan det ta att vakna upp för det svenska folket.

   SVT/Pravda insåg inte förrän efter valet hur de skapat SD som en framgångssaga som kunde ha fått 30% av rösterna i ett extraval. Därför reträtten och kommandot till Statsministern om Decemberöverenskommelsen!

 4. Jan-Olof skriver:

  Att titta i spåkulan kan man göra, men att kika i bakspegeln är minst lika bra för att se hur det historiskt sett ut… Men i dagsläget verkar det ändå som vi redan har nått ett stadium utav partiell krigföring, socialt, ekonomiskt, politiskt, psykologiskt, informationsmässigt mm….

  Lokalt o partiellt syns sådana oroligheter i de större städerna att man kan kalla det för krig, men det märks en snabb spridningseffekt ut mot landsorten och mindre samhällen. Krig och våld som ingen egentligen vill ha men som det verkar eskalerar.

  Tilliten mellan människor är minimal och det tycks som ingen litar på någon / något alls. Troligen en effekt av politikernas söndrande av familjer och social olika konstellationer

  Lagar och samhällets struktur som förändras ideligen i en rationaliseringsprocess där vi inte känner igen oss längre, vi blir som främlingar och förstår inte avsikten i allt detta …

  Söndra för att härska är en känd metod, så den ytterst mest effektiva är att söndra samhällets minsta celler familjerna, där man tvångsomhändertar barnen och använder dom som vapen mot sina föräldrar och för att göra dom till fogliga medborgare eller motborgare.

  Paret Myrdal hade sina speciella idéer att statens institutioner skulle fostra barnen till fogliga medborgare, idag är det redan ett faktum när man ser de små telningarna, barnen lämnas in på förskolorna redan vid ett års ålder. Vilken familjekänsla råder då när föräldrarna kommer hem trötta o slitna från jobb och barnen trötta och splittrade från förskolorna ?

  Föräldrar jobbar hårt idag och kan ej heller ta in allt som händer i samhället, samtidigt som dom kanske saknar tid för analys. Familjen är då sårbar och blir lätt manövrerad till något dom tror är bra, men som det kan visa sig hota familjens totala existens.
  Ändå finns det familjer och medborgare som är vakna för vad som sker med samhället. Men samhällssystemet bombarderar med våld, sex, droger och ondska som avledning från vad som faktiskt sker.

  Kollisionen är då ett faktum ? Söndringen, de stora polära skillnaderna Vaken – Foglig. De upproriskt våldsamma – De fredliga – De tysta – De intellektuella mm… M.a.o. grupp mot grupp och en polismyndighet som centraliseras med ledningscentraler på ett fåtal platser t.ex. en ledningscentral i Umeå skall täcka halva Sverige…

  Välkommen till laglöst land !
  Ett perfekt läge för en statskupp,
  Eller politisk kupp
  Formidabelt bra för en diktator.
  Utmärkt läge för att totalt förnedra befolkningen
  Genom att förneka de Mänskliga Rättigheterna
  Utmärkt för en intervention av främmande makt

  Sover Politikerna ?
  Jag tror inte det !

  SM3CUA// Jan-Olof

  • Ove Svidén skriver:

   Nej politkerna sover inte. De är febrilt sysselsatta med att ligga lågt under två mandatperioder så att de kan få sin grandiosa pension, mellan det politiska uppdraget ock fram till 65 års ålder, utan att behöva anstränga sig mer i livet.

   Och att få sitta kvar så länge, innebär att det är viktigare att troget följa partiledaren och dennes inre partijunta, snarare än att slåss för någon förbättring väljarna önskar få från sina sk förtroendevalda.

   I det fastlåsta politiska dödläget jäser missnöjet utomparlamentariskt!

  • Mirza Ramic skriver:

   Cellerna är grunden för en kropp = familjen är grunden för en stat.
   sjuka celler är grunden för en sjuk kropp = familjer utan rättigheter är grunden för missnöje = start av cancer i en sund kropp som är svår att bota.
   Politikerna måste förstå, det får inte leka med familj. Tumörer kan tas bort, cancer som sprider sig till kroppen är inte längre till någon hjälp, eller hur???

   Alltför sjuka celler, kan vara farliga!!!

 5. Konungen är död , leve konungen! skriver:

  Vad tycker ni nästa socialistisk demokratisk diktator ska göra nu angående LVU? På gamla palmes tider på ett socialistiskt vis man skulle inte nämna person man talar om utan kamouflera till ordet ”Osten”. Osten som har gamla vänskapliga relationer just med Brasilien, där vapen såldes då och nyligen. Och i samband med detta så Osten besöker barnhemmet med små barn. Finns det någon völgörenhet från Ostens sida till just Brasiliens barn eller Osten besökte LVU tvångsomhöndertagna eller andra svenska barn på svenska barnhem, fosterhem eller vad det nu heter? Osten intrepreterar Barnkonventionen med kollektivistisk socialistisk anda och om förbättring av situation för socialsekreterarna, flera anställningar bl.annat. Vad kan ni spå nu i era kristallkulor?

  • Ove Svidén skriver:

   Ja , det är ganska tydligt att Statsministern nu fått många råd och erfarenheter från sin erfarne föregångare Göran HSB / Han Som Bestämmer/ under december ….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *