Politik är konsten att ljuga på ett trovärdigt sätt

 

Som liten sattes Moses ut i en liten vassbåt, för att han skulle få en uppfostran i Faraos familj. Hur skulle han annars ha fått de insikter om ledarskap, som gjorde att han kunde föra sitt utvalda judiska folk ut ur Egyptens fångenskap?

Napoleon fick uppgiften att sända två falska meddelanden med brevduvor om utgången av slutstriden i Waterloo. Det gav bankmannen Rothschilds en dags försprång på börsen i London. Hur skulle han annars ha kunnat skapa sig världens största familjeförmögenhet?

Genom modern digital filmteknik kunde Hollywood sen skapa illusionen om två flygplan som flög in i tvillingtornen i New York. Med CIA-lögnen att en arab Usama Bin Laden var hjärnan bakom händelsen 9/11, så kunde terrrorbombningar och folkmord börja i Afghanistan och Irak. Det dolda syftet var att föra ut den värdefulla oljan och naturgasen i regionen säkert och tillförlitligt. Med ledningar till Indiska Oceanen via Pakistan och via New Rotterdam i norra Israel skulle marknaderna runt Medelhavet nås, utan att gå via Persiska Viken.

P.S.
Brevduveföretaget Reuters har moderniserat sin teknik för att förmedla sekundsnabb uppdatering av börsinformation till värdens alla Reuterskärmar. Nu kan ägaren Rothschilds göra sina finansiella klipp på bråkdelar av en sekund innan andra banker, allmänhet och lurade svenska pensionärer erbjuds göra sina förlustaffärer i tur och ordning.

Det här inlägget postades i Maktmissbruk, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *