Materialism och ateism, vad händer sen?

Redan Aristoteles studerade de hundratals stadsstäder runt omkring sig i den Grekiska ö-världen för att finna en bästa styrelseform, utan att finna den.

I sin visionära bok: År 2000, skriven år 1967 av Kahn och Wiener, beskrivs samhällsformerna som en successiv övergång i varandra i åtta steg:

1. Teokrati eller prästvälde, liksom i Iran nu
2. Aristokrati, 
3. Oligarki eller gruppvälde 
4. Demokrati
5. Anarki eller fastlåst dödläge
6. Tyranni eller Diktatur av stark ledare
7. Furstevälde
8. Kungadöme
9. Tillbaks till Teokrati där cykeln började, osv …

Bedfriad från fattigdom,  via  jämlikhet och nu ett övermått av materiell välfärd för de mest rika ovan på de utförsäkrade, drogade pensionärer och tvångsomhändertagna med LVU/HVB-Systemet?  Är detta en förvarning till en kollaps av Sverige som ett civiliserat land? 

 

Det här inlägget postades i politik, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Materialism och ateism, vad händer sen?

 1. Anna skriver:

  Är det ändå inte så att bakom de offentliga kulisserna döljer sig de verkligt stora kapitalen? G8. den hemliga ”Träffen i Dalarna, Blidesberg” med ledare. Vår stadsminister hade visst besök på Harpsund och missade till och med början av Almedagsveckan. Något pågår. Banker har rimligtvis mera makt än regeringar. De kan av girighet kollapsa mycket i ett land – se USA. Vad sker i sydeuropa?
  Sverige är inte civiliserat alls. Vi är ett av, om till och med kanske det mest extrema landet i värden. Räkna antal ensamhushåll, skilsmässor osv. Äldre utan besök,. Vi lär också vara de mest ensamma i världen, alla åldrar jämförda. Märkligt! Varför sker det i just detta land? Extremister börjar ta allt mera plats, oavsett vänster/höger. Bert Karlsson skrattar, men betalar alla fall skatt i Sverige till skilnad från andra riskkapitalbolag, hans senaste koncern heter Jokarjo. Med den köper han upp Herrgårdar och annat och sätter kommunallagar såsom samråd ur spel. Med andra ord en del små kommuner riskerar redan att gå i konkurs. Nej jag är inte SD, eller extremist, men undrar vad som pågår, och varför vissa frågor inte får diskuteras.
  Vi är mycket självgoda i detta land, men skulle nog behöva en dos av rannsakan och självständigt tänkande. Det senare försvann redan med paret Myrdal. Sovjet kollapsade till sist, så Sverige är nog på samma väg – tyvärr!

  • Ove Svidén skriver:

   Det är därför svensken inte mår bra bland all sina prylar och i all välfärd.
   Massproduktionens lönsamhet räknas av ekonomerna, medan mödrars gudagåva att ta hand om sina egna barn, räknas inte in i samhällsekonomin.

   När ska vi inse att mycket av arbetslösheten kan försvinna om samhället värderar uppfostran och socialiseringen i familjen som en meningsfull samhällsinsats med garanterad baslön till alla under hela livstiden?

   Can an zero interest rate base income, gradually be made into a financial mechanism, granted to all Planetary Citizen as a birthright?!

   As a philosophizing fellow human, I firmly believe that a set of new long term principles are needed to create a Peaceful New World Order!
   Ove Svidén

   ( See further my two year 2010 documents:
   A Scenario for a Peaceful New World Order: http://www.peace.se/?p=157
   A Scenario on a Future Family Economy: http://www.peace.se/?p=153 )

 2. När Gud ska hjälpa Svenska barnen skriver:

  EU kan kollapsa precis som UdSSR,om människoförryck fortsäter. I UdSSR var ju högt utvecklad feminism, regering var systemets marionetter, folket gick för att rösta varje gång på socialister, allt poängterades för ”barnets bästa”, barnen satt på dagisar från 1 års ålder från kl.07.30-18.00, skolor var politiserade, fröken hade obegränsad makt, och det praktiserades barnomhändertagande LVU för alla barnen vars föräldrar inte följde socialistiska rätta normer, t.ex, kritiserade fröken, inte skaffade sig nåt jobb, inte hade gymnasiebehörighet, var ”tsigenare”, var ensamstående utan släktningar (tex,f.d.barnhemsbarnen) eller nån annan ”konstig” person. Materialism och ateism praktiserades dock på ytan, medan under ytan de flesta av UdSSR invånare praktiserade alla de förbjudna religiösa fester och riter. Kyrkorna på ateisiska sovjettider var alltid fulla av människor, gamla som unga. Kanske Gud gav styrka och räddade sovjetfolket från kommunisternas/socialisternas förtryck. Hur annars människornas liberation ifrån UdSSR diktatur kunde ske, utan ens nåt krig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *