Använd sociala media: samla er mot LVU!

Det finns nu en förening som är mot LVU ( nomore Crime ) och där flera redan svarat och vill vara med. Precis det jag och Emmeli förespråkar. Mot LVU. / allt gott / Susanne

 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1451568391778667&id=100007765591792

Det här inlägget postades i LVU, Maktmissbruk. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Använd sociala media: samla er mot LVU!

 1. När skriver:

  http://www.expressen.se/nyheter/polisen-ska-ha-stormat-kulturhus-i-hogdalen/
  Här är en nyhet från idag:polisen omhändertog och häktade en grupp av ungdomar som bara vistades på kommunal Högdalens Kulturhus.Sveriges ungdomar anses vara farliga för svenska kommunanställda , så för säkerhetsskull de ska skicka polisen på dem……

 2. När skriver:

  Idag vi läser igen om hur LVU tvångsomhändertagna och bortförda hemufrån barnen har det på kommunala hem. Och inget ändras för det. Staten bryr sig inte om att svenska barnen far illa pga.kommunanställda.DN granskar barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm
  Tre fall med allvarlig utgång

  Publicerad i dag 09:35

  Annons:

  Tvångsmatad får vätska i lungorna

  Barn under 15

  Sommaren 2014:

  Ett anorexisjukt barn tvångsmatas med sond. Barnet gör motstånd och hålls fast av personalen medan sonden förs in genom näsan. Först sprutas vatten in och därefter sondnäringen, men barnet kväljer upp sonden varpå personalen för ner den igen. Barnet klagar om att något känns fel, att det inte går att andas och ber dem sluta men personalen tolkar detta som ångest och säger till patienten att det är vanliga symtom i en stressad situation. Efteråt hostar och rosslar barnet samt kväljs upp en del av näringen. Dagen efter blir personalen som genomfört sondmatningen informerade om att barnet vårdas i respirator och har vätska i båda lungorna. Barnet har sedan dess återhämtat sig.

  Avvikelserapport görs en vecka senare. Där konstateras att utgången var ”katastrofal” och att ”då läget är ansträngt på avdelningen blir kontaktperson mer ensam i arbetet med patienten och föräldrar än vad som är vanligt i liknande situationer”. Enligt avvikelserapporten är en lex Maria-anmälan gjord. Detta stämmer dock inte.

  Avvikelserapport: Ja.

  Lex Maria: Nej.

  Gör rapport om transport – inte självmordsförsök

  Barn under 15

  Sommaren 2014:

  Ett barn skär sig så allvarligt att det håller på att förblöda. Händelsen inträffar mellan 22 och 01 på natten. En avvikelserapport görs dagen efter – den handlar dock inte om hur patienten kunde skada sig själv så allvarligt utan om en annan allvarlig utveckling, nämligen svårigheten att transportera patienten till akuten. När personalen kontaktade ambulansen fick de höra att ambulansen inte åker inom sjukhusområdet utan hänvisade till interntransporten på SöS. ”Dessa vägrar komma och hänvisar att de inte längre kommer till BUP, sedan en tid tillbaka”. Då ringer personalen 112 igen och samordnaren bestämmer för att göra ett undantag och skickar ambulans.

  Avvikelserapport: Nej. (En avvikelse­rapport gjordes, men den handlade inte om självmordsförsöket utan svårigheten att transportera patienten till akuten)

  Lex Maria: Nej.

  Nära förblöda – sys ihop av underläkare

  Barn under 15

  Hösten 2014:

  Barn skär sig och håller på att förblöda. Såret sys av avdelningens underläkare, enligt avvikelserapporten. Där anges också ”Skurit sig djupt, artärblödning. Risk för suicid”. Som förbättringsförslag anges att omplacering bör ske till en vårdinrättning som har de resurser som barnet behöver.

  Avvikelserapport: Ja, dagen efter.

  Lex Maria: Nej (lex Maria ska göras inom 8 veckor från händelsen).

  Marijana Dragic

  marijana.dragic@dn.se

 3. När skriver:

  Barnen tvångsomhändertas hemufrån, för att låsas in och torteras på kommunala hem ochlikn., för barnets bästa, som socialtjänstemän , fröken, kurator och övriga kommunanställda brukar säga.

  DN granskar barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm
  Chefen: Händelserna i sig är förfärliga

  Publicerad i dag 09:36

  Jag är jätteglad att du tar upp det här, hur sjukt det än låter. För jag måste få information.
  Vid minst tre tillfällen i år har barn inlagda på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Stockholm varit nära att dö. Men Bup-kliniken har inte gjort några lex Maria-anmälningar. Situationen på kliniken beskrivs som ”hemsk” i interna dokument som DN tagit del av: barnen vårdas inte – de förvaras, uppger personalen.

  Annons:

  DN har tidigare berättat om problemen inom barnpsykiatrin i Stockholm. Barn så unga som 12 år som tvångsvårdades på fel grunder, bältades och tvångsinjicerades. Larmet om missförhållanden kom inifrån kliniken och ledde så småningom till att ledningen sparkades. Ett kristeam och en ny ledning tillsattes för att få ordning på verksamheten.

  Men DN:s granskning visar att krisen är långt ifrån över. I dag, ett drygt halvt år senare, har kliniken upplevt sin värsta sommar någonsin, vittnar flera anställda om. I interna dokument från en arbetsplatsträff i september, som DN tagit del av, beskrivs att ”sommaren varit hemsk på avdelningarna, man har inte fått ut raster, varit extra mycket vak och för lite personal”.

  Något som resulterade i att man ”inte kunde ge någon bra vård, utan att det var mer en förvaring”, uppges vidare.

  – Många av oss kände stort förtroende för den nya ledningen under våren, dessvärre har flera händelser under sommarmånaderna gjort att vi börjat tvivla rejält på att det blir så mycket bättre vård på kliniken. Arbetsbelastningen och ångestnivån på avdelningarna är enormt hög, vilket gör att det begås misstag. Det har inträffat flera otäcka patienthändelser, säger en källa inom Bup.

  – Får inte ledningen inom den närmaste tiden någon ordning på vården är risken stor att en patient dör.

  Det har redan varit nära vid minst tre tillfällen visar DN:s granskning. Personalen har hittills i år anmält över 150 vårdavvikelser i sitt interna system.

  20 av dem handlar om barn som skadat sig själva inne på kliniken. 42 avvikelserapporter gäller bristande vård, bland annat en händelse där ett barn hamnade i respirator efter en tvångsmatning som gått fel.

  Men kliniken inte gjort en enda lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, trots att detta enligt SLSO:s (Stockholms läns sjukvårdsområde) riktlinjer ska göras inom åtta veckor efter att händelsen blivit känd.

  – Man försöker avsiktligt tysta ner allvarliga händelser för att det inte ska bli skriverier, säger en anställd på kliniken.

  Divisionschefen Paula Liljeberg har nu själv gått igenom händelserna och kommit fram till att handläggningen inte skötts korrekt. Men enligt henne beror det på kunskapsbrist.

  – Händelserna i sig är förfärliga. Det är en sak, hur man handlat och hur fel det blev. Sedan handlar det om vad man inte har gjort. Direkt när sådant händer ska man skicka en anmälan till Ivo och kontakta SLSO:s chefläkare. Kontaktat läkaren har man gjort, men inte skickat blanketten till Ivo, för man har trott att det räcker. Sedan har man satt i gång med sin egen händelseanalys och den har dragit ut på tiden, säger hon.

  Det råder ingen tvekan om att minst de tre händelserna som DN beskriver är så pass allvarliga att de kräver lex Maria-anmälan, enligt Paula Liljeberg. Hon har nu tillsatt en särskild grupp som ska gå igenom samtliga internt anmälda vårdavvikelser för att se om man missat att göra fler lex Maria-anmälningar.

  Anställda som jag har pratat med menar att detta inte är ett misstag att det inte anmälts utan ett sätt att sopa saker under mattan, vad säger du om det?
  – Jag blir ledsen med tanke på det jag försöker förmedla om öppenhet: vi vill höra så att vi kan förändra. Att man ändå inte väljer de vägarna är sorgligt. Vi har försökt göra om och göra rätt, men vi har inte hunnit hela vägen fram. Det är uppenbart, säger Paula Lilje­berg.

  – Det är tack vare dig detta har blivit upptäckt. Jag är jätteglad att du tar upp det här, hur sjukt det än låter. För jag måste få information – men helst inte från massmedia då förstås – om hur det fungerar. Hur ska man annars förändra verksamheten?

  Hur kan det komma sig att jag har mer information än du, som har ansvaret?
  – Det är skrämmande, tycker jag. Jättesorgligt. Jag försöker i alla fall vara öppen och tillgänglig men det kanske kommer att ta längre tid än de här månaderna för att känna tillit till en ny ledning, säger Paula Liljeberg.

  – Som chef undrar man vad det är mer jag inte vet, förstås.

  Hur ska du ta reda på det?
  – Ja, hur ska jag ta reda på det? ”Vad är det mer jag inte vet”, jag kan ju ställa den frågan, säger Paula Liljeberg.

  Marijana Dragic

  marijana.dragic@dn.se

  Fakta.
  Ansvarig – nu ska hon prata med barnen
  Professor: Får man göra så här mot människor?

 4. När skriver:

  Idag läser vi i tidningen om hur det går till för elevens skolgång,när kommunanställda på skolan tar tag i mobbningen, efter mobbade elevens klagomål till fröken och till rektor.

  Adrians studiedröm förstörd av mobbarna

  VILL INSPIRERA. Adrian berättar om den jobbiga tiden som mobbad för att andra ska finna styrkan att ta sig ur sin situation. Foto: Ulf Ryd
  Inför terminsstarten fick Adrian ett glädjande besked: han kom in på LBS-skolan han sökt till, med inriktning medier och dataspelskonstruktion.
  Efter en grundskoletid med mobbning kändes det skönt att börja gymnasiet i Kristianstad, långt från hemorten Eslöv. På skolan gällde nolltolerans mot mobbning.
  Här skulle Adrian trivas bra, lovade man.
  – I början trivdes jag. Men sedan satte det i gång igen, säger Adrian.
  Dela
  Tweeta
  Mejla
  Annons:

  Det dröjde bara några veckor innan det började komma kommentarer. Särskilt en elev var på Adrian med gliringar och trakasserier med sexuella anspelningar.
  – Det spreds ett rykte om att jag skulle vara homosexuell. Det är jag inte. Och senare spreds ett rykte om att jag var homofob. De var på mig helt enkelt, säger Adrian.
  ”Alla blängde på mig”
  Efter att Adrian berättat om trakasserierna för skolans rektor tilltog mobbningen. En elev startade en falsk Facebooksida om Adrian där han hånades. Sidan delades av flera elever.
  – Jag fick höra om sidan av en kompis. Då valde jag att gå till rektorn för att han skulle ta tag i problemet.
  Enligt Adrian och hans familj resulterade det samtalet i rektorn utan Adrians vetskap tog kontakt med de elever som han tyckte varit aktiva på sidan och deras föräldrar. Många vände Adrian ryggen. Och en ny sida kom strax upp igen.
  – Efter det blev även mina vänner mina ovänner. Alla blängde på mig dagen efter.
  Allteftersom hösten fortskred fortsatte trakasserierna. Främmande elever kom fram och frågade Adrian om hans sexuella läggning. Det skedde rent fysiskt och i sociala medier. I skolan och efter skoltid. Beskedet från skolledningen var att man skulle hantera problemet och att det var under kontroll. Samtidigt mådde Adrian allt sämre.
  – Jag mådde mycket dåligt. Jag började skära mig och kände att jag ville dö. Jag är en stark person men jag kände bara ”varför kan de inte låta mig vara?”.
  Panikartat telefonsamtal
  En dag, på väg hem från skolan, ringde Adrian sin mamma från tågstationen i Kristianstad.
  – När han frågade om det skulle göra ont om han hoppade framför tåget fick jag panik.
  När det var dags för jullov hade det gått allt längre mellan tillfällen då Adrian åkte till skolan. Han beskriver det själv som att ”studierna gick åt helvete”. I början av vårterminen inträffade ytterligare incidenter: Adrian fick ta emot trakasserier från elever utanför sin skola, och det visade sig att vänner hade spridigt rykten om honom. Strax efteråt hörde skolan av sig och kallade Adrian och hans mamma till ett möte.
  Men mötet handlade inte om mobbningen utan om Adrians skolresultat.
  – Efter det mötet sa jag att jag pallar inte, jag hoppar av.
  Adrian var deprimerad och sjukskrevs under hela våren. Han satt mest inne berättar han. Efter sommaren kunde han ta igen de förlorade studierna. I höstas började han på ett nytt program, i en ny skola.
  – Det fungerar bättre, ibland är det någon som håller på men jag bryr mig inte. Jag är en stark person. Men det går upp och ner så klart.
  ”Ingen tog tag i problemet”
  Adrian hade önskat att skolan i Kristianstad agerat mot de elever som var drivande i trakasserierna. Skolan måste varna elever som mobbar och stänga av dem om det inte upphör, agera hårdare och snabbare, menar han.
  – Jag fick till exempel veta efteråt att en lärare som jag verkligen litade på och anförtrodde mig åt inte visste något alls om hur jag hade det, ingen från skolledningen hade tagit tag i problemet ordentligt tycker jag.
  DO utreder fallet
  Nu har diskrimineringsombudsmannen, DO, studerat fallet och kommit fram till att skolan inte gjorde tillräckligt för att stoppa trakasserierna mot Adrian. Skolan har inte utrett händelserna tillräckligt och man har inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att trakasserierna ska upphöra, enligt DO. Därför förbereder nu DO en stämning mot skolan.
  Lotta Nordeng, kommunikationsansvarig för LBS Kreativa gymnasiet i Sverige, menar att de från skolans sida anser att de har gjort vad de har kunnat i fallet.
  – Såna här händelser är svåra att hantera för alla inblandade och vi tycker det är bra att saken blir granskad. Det är jätteolyckligt att det här har hänt men vi är av den uppfattningen att vi gjort vad vi har kunnat. Vi har på LBS tydliga rutiner för likabehandlings- och värdegrundsarbete. Men man kan alltid bli bättre, vi måste fortsätta arbetet med att förhindra och upptäcka sånt som utspelar sig på sociala medier, säger hon.
  För Adrian handlar anmälan om att få upprättelse.
  – Jag gör det här, och jag berättar min historia för att visa andra att man ska våga anmäla och våga stå på sig. Jag ser det här som ett kvitto på att jag inte gjort fel.
  Av Alexander Vickhoff
  Av Malin Forsberg
  Publicerad 02 okt 2014 14:46
  ADRIANS FAMILJS TIPS TILL ANHÖRIGA
  För mobbningsdagbok. Ta skärmdumpar från mobil och dator. Spara allt.
  Bokför vilka du pratar med under processens gång. Skriv ned telefonnummer.
  Låt skolan sköta kontakten med mobbarens föräldrar. Anklaga inte någon, man ska inte bli fiender.
  Kolla av med ditt barn när den kommer hem hur han eller hon mår och om något har hänt. De berättar inte alltid.
  Var beredd på att föra ditt barns talan, det är en lång kamp.

  • Ove Svidén skriver:

   Vetenskapen ser människan som ett djur. På DNA nivå är vi till 98% jämlika med chimpanserna. I ett materialistiskt/ateistiskt samhälle där föräldraansvar ersatts med social/socialistisk ingenjörskonst av jämlikade människor, beter sig skolbarnen som djur. De ser ut hackkycklingar som de starkaste i gruppen får ge sig på utan att lärarna får ingripa av jämlikhetsskäl!

   I en stockholmsförort var mobbingen så stark och grym, att rektor tvingades be den mobbade eleven att inte komma till skolan – I FEM ÅR!!!!

   Föreställ er att den drabbade flickan utan studentbetyg, försöker få högskolebehörighet? Hur kommer det att gå? Troligtvis galant. Eftersom hon utvecklat full datakompetens och nätverkar med hela världen utanför skolan.

   I ett socialistiskt samhälle som gått för långt, har inte skolan uppgiften att lära ut någonting utanför den obligatoriska indoktrineringen att bli en god partimedlem i det Stora Partiet när man blir myndig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *