Medkänsla, Omsorg och Respekt över generationsväxlingarna

Initiativ MOR innebär Medkänsla, Omsorg och Respekt över generationerna.

Mormödrar lever längre med värdighet, än karriärkvinnor som bränner ut sig i förtid
genom att försöka bevisa allt i ett enda hektiskt liv, här och nu?

Den verkliga livskonstnären fördelar sina olika insatser över livet och bortom.

Är det därför som Jesus  gjorde sin Uppstigning till ett högre Kristusmedvetande som en förebild för ca två tusen år sedan, men som Jesus/Sananda sparade han Moder Jords Uppstigning/Ascension till år 2014? Med Internet och sociala medier som hjälpmedel, kan Själen Sananda nu administrera den unika kosmiska händelsen av en höjning av medvetandet:  samtidigt för både Moder Jord och alla hennes medmänniskor.
Den som lever får se.

Initiativ MOR kan uppfattas som ett politiskt enfråge-Parti.
Men det kan också ses som början på den Gyllene Tidsåldern.
Det hänger på om det är fakta från en förståndig analyserande vetenskapsman,
eller insikter från en  erfaren MorMor som delar med sig av sin livsvisdom.

Filosofen väger sen samman insikter från många människors liv
till ett mönster för skeendet för samhällets olika individer och grupper
och speglar historiens lärorika läxor i framtidens scenarion och vision,
på ett sådant poetiskt sätt, att hän inte sårar samtiden
utan ger oss jämlikar, en glimt av Guds Eviga NU!

 

Det här inlägget postades i Framtid, Människa, MOR, Tro, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Medkänsla, Omsorg och Respekt över generationsväxlingarna

 1. Anna skriver:

  Medkänsla, kan man googla på det? Förslagsvis utbyta det mot t.ex. RFSL/FI mm propaganda för barn i skolan. Jag är numera upplyst om hur lite jag visste. Ju mera jag tänker efter, kanske ska jag fråga efter queer-”damrummet” – då lär jag bli 50´lax rikare. I morgon är nog en bättre dag… Missförstå inte, helt ok, i Vitryssland kanske jag också kunnat vara med i en Pridefestival, men i detta land är det en ickefråga. Gillar både Mark o Jonas. Men måttlighet, inte frosseri i ickeproblem.

 2. Morfar skriver:

  Jag har full förståelse för att MOR lägger fokus på riksdagsvalet, men nog skulle det vara intressant med representation i åtminstone någon kommun. Föreställ er situationen med ett antal MORsor representerade i socialnämnden.

 3. Ove Svidén skriver:

  Bästa Morfar! Du är fri att använda MOR-beteckningen i din egen kommun, Ja, gör det!
  Eftersom vi inte har registrerat namnet under en styrelse, så är det fritt fram för lokala initiativ. Lycka till.
  Det är vad jag även sagt till familjen av Johansson på Gotland. Lycka till!

  • Morfar skriver:

   Tack Ove! för erbjudandet, men jag tror inte att mitt eget kontaktnät är tillräckligt omfattande för att nå framgång på det lokala planet. Men jag kommer givetvis att göra vad jag kan för att stötta MOR i riksdagsvalet.

 4. Zarah skriver:

  Hej allihopa:)

  Håller mej dej fullt ut Morfar, det hade varit något det ha med MOR i socialnämnden då hade nog min son vart hemma hos sin trygghet nu.

  Hälsningar

 5. Zarah skriver:

  Hej Anna

  Ja jag menar som Morfar skriver- föreställ er situationen med ett antal MORsor representerade i socialnämnden. Det är i nämnden de beslutar om de ska gå vidare med ett LVU, hade MOR då varit med där som representant så hade de nog fått tänka om innan de sätter LVU på barn med lösa grunder, så som det är i mitt fall. Det jag menar då att MOR har ju insikt i hur staten utnyttjar barnen med LVU lagen, och socialtjänstens maktmissbruk och prestige över det hela. Nämndemännen hade kanske blivit avslöjade med deras fiffel redan där, då hade det inte blivit något LVU och min son hade nu varit hos mej och i trygghet, istället för att vara fast hos okända människor han inte känner.

  .

 6. Anna skriver:

  Hmm.
  Funderar. Är en snäll människa.

 7. Zarah skriver:

  Förstod inte riktigt vad du menar?….

 8. Ove Svidén skriver:

  Anna, jag förstår inte heller din korthuggna Twitterstil med ofullständiga meningar som inte relateras till ovanstående kommentar. Jag tror bloggens kvalitet vinner på mer genomtänkta begrundanden innan de skickas.

 9. Zarah skriver:

  Tyvärr inte jag heller…hoppas allt bra Ove:)

  • Anna skriver:

   Allt bra. Alla behöver arbeta tillsammans i denna fråga. Det finns många ord, ibland kan jag tro de är förutsägbara. Man ska efter förmåga leva bra, med den intellektuella saklighet som ens förmåga erbjuder. Zarah, kan ha fel, riktigt fel. Men du är nog för bra för att vara sann. Du har min adress om du vill överbevisa mig.

 10. Zarah skriver:

  Hej Anna

  Du skriver i gåtor men tror jag förstår vad du menar:) Man får uttrycka sin åsikt inget fel i det, så länge det inte går över styr 🙂 Behöver nog inte överbevisa dej något, klarar nog inte det, du är skicklig på att skriva, det har jag sagt att jag tycker innan. Man får dock läsa ett antal gånger ibland för att förstå vad du menar.

 11. Anna skriver:

  Love peace and understanding. Bäst så. Kram! Umgås bara i gott sällskap. Hinner inte med så mkt mera. Allt sjukt med denna LVU/HVB – behöver förklaras, tydligt. Inte ens en tjuv kommer på tanken att bikta sig hos polisen, men socialtjänsten luras hela tiden för de icke invigda. Mera bling-bling där än i Katolska kyrkan… Dock är den förstnämnda nog inte lika farlig som socialtjänstens ramlag. Skriv gärna ngt namn på en MOR-sedel, det lär vara enda sättet att få tala ut. Det finns inte verklig yttrandefrihet i detta land, inte ens för de totalt 100% oskyldiga. Alla måste hjälpas åt. Jag är drabbad, men inte ngn kverulant. Du har adressen… /Livspraktikant men rätt vaggad

 12. Zarah skriver:

  Stor kram Anna, bra formulerat:) Du är inte ensam att ha med de att göra. Tycker verkligen inte om att vara så hatisk men man kan ju inget annat än vara det i sådan situation. Har ni någonsin hört socialtjänsten erkänna när de har gjort fel ? i mitt fall går de över lik hellre än att erkänna misstagen. Sätter upp krav, man uppfyller dem lik förbannat dyker det upp nya, det är som att de driver med en så att man blir psykiskt sjuk. De uttalar sej som de vore psykologer de har ju inte ens kompetens för att gör den bedömningen. Många säger att alla som jobbar på soc har utbildning men jag är mycket tveksam till det, då en del jobbar där på grund av att de ärvt från sina familjer generation efter generation. Inte så konstigt att de beter sej som de gör, skiter i vilket de har ju redan en hög position. Förstår bara inte varför man inte kan anmäla en myndighet de borde också straffas när de gör fel speciellt för omhänderataganden utan skäl. Som Ove säger ut i ljuset med dem fängelse och skadestånd till familjer det hade nog verkligen fått ordning på tjänstmanna ansvaret.

  Ha en bra sommardag

 13. Zarah skriver:

  Jo man kan anmäla till JO och IVO men vad gör det? får en tillsägelse och sedan rullar de på som vanligt…

 14. Zarah skriver:

  Ursäkta… blir bara så trött på detta. Saknar min son innerligt vill ha han hemma. Dagens samhälle…jo då ska man be och böna för att få vara med sitt barn…helt sjukt håller med dej Anna

 15. Morfar skriver:

  Kära vänner, tyvärr är det nog så att FRA är den enda myndighet som lyssnar på oss.

 16. Zarah skriver:

  Jaha vad är det för något då? Bra att veta.. Inte förvaltningsdomstolen va?

  • Morfar skriver:

   Förlåt Zarah, det var menat som ironi. FRA står för Försvarets Radio Anstalt. Deras uppgift är att bedriva signalspaning.

 17. Zarah skriver:

  Ha ha ha vad kul det borde jag väl ha förstått:) ingen fara Morfar:) det är jag som har för mycket med förvaltningar att göra.

 18. Zarah skriver:

  Finns det någon nr till FRA man kan ringa till el någon adress skicka posten till? ha ha de kanske lyssnar:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *