Bonus åt invigda förvaltare

Alice Babs och hennes maktfullkomliga FÖRVALTARE?

Såg ni TV-programmet om Alice Babs, plus nittio år vital, som luras av sin förvaltare?
Hemskt eller hur? Förstår ni varför den egenmäktige förvaltaren anordnade ett besöksförbud för de vänner som ville uppvakta Alice på hennes födelsedag?

Jo, det ska jag berätta här: Ibland får en åldring, sjukling, LVU- eller LSS-patient en liten blankett att underteckna. Om det på den finns dolt i mittenfältet en liten ruta med texten ’förvalta egendom’ betyder undertecknandet att det är fritt fram för sjuksystern, socialsekreteraren eller den av Överförmyndaren bemyndigade förvaltaren, att med det undertecknade papperet i sin hand, ta sig rätten att gå till banken och med dess hjälp kunna länsa sin huvudmans banktillgodohavanden!

Så kan det gå till när det anonyma ansvarsbefriade, decentraliserade och byråkratiserade ’samhället’ listigt tagit över ansvaret från familj, släkt och vänner.

Förstår ni nu att det kan vara synnerligen lönsamt att maktfullkomligt anordna ett besöksförbud för vännerna till den gömda Alice, förflyttad till okänt nytt vårdhem? För henne eget bästa som förvaltaren så lömskt formulerade det: Alice behöver vila. Det har Jag bestämt (antagligen även med den signerade blanketten dold i handväskan)!

Det här inlägget postades i LVU, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bonus åt invigda förvaltare

  1. Korrupta parasiter skriver:

    Alla kommunanställda är korrupta parasiter och därför brukar de göra sådär!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *