Socialförtjänsten söndrar, härskar och rättsrötan förhalar

Hej Ove!
Är i en liknande situation som du skriver om på nätet. Sedan fem år tillbaka har jag fått hela mitt liv slaget i spillror på grund av en felbedömning av socialtjänsten. Bakom ligger min ex-man som gör allt han kan, för att krossa mig för att slippa bodela efter vårt långa äktenskap. Han lyckas till och med att få myndigheterna att tro att jag är kriminell och jag har aldrig varit kriminell eller begått några brott. Allt för att slippa bodela. Han är förmögen och har nu gjort mig helt utblottad. Jag strider för mitt liv i motvind och ingen verkar bry sig. Jag har ett socialt nätverk som är mycket chockat.

Min ex-man har skickat tre anonyma brev för att jag skall förlora mitt arbete och därmed min försörjning. Jag har tvingats fly från mitt hem och arbetar på annan ort för att skydda mig från mängder av falska anklagelser. Allt är helt absurt och handlar inte om mig.  Hälsningar Maja

Tack min vän för dina erfarenheter.
Din kommentar ovan bekräftar mina värsta aningar och slutsatser: Socialtjänsten utnyttjas som mellanlänk i familjetvister. Stöder den ena parten och bryter ned den andre. Och tjänar pengar på att förhala ärendena så länge som möjligt med skenrättegångar i förvaltningsdomstolarna. Det korrupta systemet används för att förfölja politiska meningsmotståndare.  Välorganiserad Myndighetssadism!?

Ove Svidén

Det här inlägget postades i LVU, Människa, Pengar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Socialförtjänsten söndrar, härskar och rättsrötan förhalar

 1. Brottsliga kommunanställda med poliser blev mer och mer galna: de började nu också kasta granater mot mammorna med bäbisar när de gör sina LVU tvångsomhändertagande skriver:

  Jag läste om att Sveriges tjänstemän blir mer och mer galna. Nu när de använder sig av pedofillag ”LVU-tvångsomhändertagande” för sig, då kastar de granater mot mammorna och mot bäbisar. Det verkar ha spårat ut helt: LVU pågår helt okontrollerat. Någon gång ska någon stoppa och bestraffa ordentligt de kommunala korrupta brottslinga och deras kollegor på polisen, de är kanske alla pedofila, i alla fall synnerligen psykstörda. Det läste jag idag på Aftonbladet.”Granater mot mamma när barn skulle omhändertas”.Ett omhändertagande av en fem månaders pojke slutade med att den anlitade nationella insatsstyrkan gick in i lägenheten och mamman slogs ut med distraktionsgranater! Kvinnan hade då beväpnat sig med en kniv.
  Händelsen inträffade tidigt på morgonen den 13 november i år då socialtjänsten i Helsingborg begärt polishandräckning enligt lagen om vård av unga. En 30-årig kvinna hade tidigare fått två av sina barn omhändertagna och nu hade de sociala myndigheterna beslutat att också ta hand om kvinnans fem och ett halvt månader gamla pojke.

  När polisen kom till kvinnans lägenhet vägrade kvinnan att öppna men polisen tog sig ändå in i hallen. De möttes då av kvinnan med sin son på armen och en kniv i den andra. Kvinnan lyckades låsa in sig i ett angränsande rum där polisen slog ett stort hål i dörren.

  Annons:

  Enligt dokument från socialtjänsten i Helsingborg vågade polisen då inte fortsätta stormningen eftersom man ansåg att det fanns risk att mamman skulle skada sitt barn.

  Men trots många timmars förhandlingar vägrade kvinnan att släppa sonen ifrån sig och den nationella insatsstyrkan kallades till platsen. Utanför hennes lägenhet fanns då polis, ambulanspersonal och en kranbil från brandkåren.

  Insatsstyrkan beslutade då att använda distraktionsgranater mot kvinnan, ett vapen som smäller med upp till 180 decibel och paralyserar personen den riktas mot. Därefter kunde kvinnan övermannas. Pojken fördes till barnakuten medan kvinnan togs till en psykiatrisk mottagning.

  Enligt kvinnans juridiska ombud agerade polisen med betydligt mera våld än vad som krävdes:

  – Det är väldigt märkligt att man använder distraktionsgranater mot en späd kvinna som bara försöker försvara sitt barn. Hon uppfattade polisens agerande som orätt och kände att hon stod mot en omöjlig övermakt, säger Charlotte Lagersten, jurist vid C. Lagersten Juridik AB.

  Enligt socialförvaltningen i Helsingborg har kvinnan uttalat allvarliga hot mot socialtjänstens handläggare. Förvaltningen skriver i ett dokument att man tar hoten mot sin personal på allvar och planerar för att skydda handläggarna.

  Den 30-åriga kvinnan har haft flera jobb under de senaste åren. I samband med hot om omhändertagande av sonen redan i samband med förlossningen efterfrågade kvinnan plats på utredningshem för att visa att hon hade förmåga att handha omsorgen om sonen. En behandling hon själv valde att avbryta för en tid sedan.

  I ett utlåtande från en psykiatriker i juni förra året före omhändertagandet av de två äldsta barnen noterade denne att hon och barnen hade en ”varm, ömsint relation” och att barnen ”förefaller trygga och väl omhändertagna”.

  Kvinnan har också ansökt om att få tillbaka sina två barn, som nu är på fosterhem, till sig vilket socialnämnden i Helsingborg vänt sig mot. Hon har inte tillåtits träffa barnen på ett och ett halvt år.

  I juli beslutade nämnden att också sonen skulle tas ifrån henne. En psykolog som träffade modern och sonen, då fyra månader gammal, skriver i ett uttalade: ”Sonen visar ett lugn, en harmoni och en tillgivenhet till sin mamma som är sällsynt att skåda i dag.”

  – Jag är mycket kritisk till hur kvinnan och barnen har behandlats. Socialtjänsten har valt att inte redovisa några handlingar eller utredningar som talat för kvinnans förmåga till omsorg om sina barn. Man har också helt frånsett att barnen vid omhändertagandet visat sig vara fysiskt och psykiskt välmående. Det har kort sagt saknats laglig grund för omhändertagandet även i detta fall, säger Charlotte Lagersten.

  På torsdagen kunde kvinnan lämna den psykiatriska kliniken i Helsingborg.

 2. Ove Svidén skriver:

  Nu har LVU-galenskapen verkligen gått för långt.
  I valet 2014, rekommenderas den drabbade halv miljon barn, föräldrar och släktingar som har erfarenhet av, eller kännedom om, det lösamma LVU/HVB-systemet, att gå samman och rösta som en enhet. Så kan: enhet.se komma in i Sveriges Riksdag och Moderskärleken bli hörd i flocken av sexmissbrukare pedofiler, och fega fogliga ja-sägare i Knapptryckar-Sverige som tror på myndigheterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *