BBIC = Barnens behov i centrum

Här kommer en träffsäker kommentar, som verkligen visar vad jag antyder lite försiktigt:

Hej
Har just laddat ner boken man använder sig av i barnvårdsärenden i kommunerna. Den finns på socialstyrelsens hemsida och heter  BBIC = Barnens behov i centrum.
Skall läsa den för att se hur man kommer fram till åtgärder som du berättar om.Jag förstår ju att den inte nämnder något om korruptionen i kommunerna som är den största och farligaste frågan när det gäller barns möjligheter att få sina behov tillgodosedda.
Så länge vi tillåter eliter som med nepotism och korruption underminerar kompetensen, genom att stöta ut de kunniga  och rättsrådiga, kommer vi aldrig tillrätta med det du påpekar.Man måste få bort systemet i vilket politikernas barn ärver politikerposter och tjänster inom kommuner och landsting. I Karlskrona ärvde  den ene sonen kommunalrådsposten efter fadern medan den andre sonen  blev ordförande i socialnämnden. Socialchefen var dotter till en annan politiker i samma parti och hade en oerhörd makt över allt och alla. Hon anställde andra politikerbarn och tom sin egen man som chef direkt under sig. Nu tror jag hon sitter som kommunchef!

I den kommunen stöts alla med kompetens bort om de råkar visa sin kunskap. Folk köps ut på löpande band, och facket har ställt starka krav på att personalpolitiken måste förbättras. De ha tom gått in i politiken för att få inflytande på personalpolitiken. De flesta kommuner fungerar ungefär på liknande sätt med småpåvar som har oinskränkt makt med hjälp av en korrupt elit vars enda målsättning är att fylla den egna och vännernas plånböcker. Frimurarna är också involverade och styr både kommunen och de militära organisationerna där så de är farliga att ha att göra med. De mobbar ut dem som ej går att korrumpera genom att underminera ryktet.Tror någon att obemedlade mammor och deras barn har något att säga till om i denna oetiska soppa?
Hoberga
P.S.
www.socialstyrelsen.se/barnochfamilj/bbic

Syftet med BBIC är att stärka barnperspektivet och delaktigheten för barn, unga och deras familjer. Systemet ska också skapa enhetlighet över landet samt förbättra och bibehålla kvaliteten i den sociala barn- och ungdomsvården.

För att arbeta med BBIC behövs kunskap och en BBIC-licens som kommuner får genom att ingå avtal med Socialstyrelsen. Socialstyrelsen ansvarar för innehållet i systemet och för nationella kvalitetssäkring, det ger trygghet för alla som använder eller kommer i kontakt med BBIC.

Det här inlägget postades i LVU, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till BBIC = Barnens behov i centrum

 1. Anna skriver:

  Ett lite trubbigt instrument för alla familjer…. Vi är faktiskt inte industriflöden…

  ARG:
  SOC APOR!!!!

  Låt alla socialsekreterare BABIANER få sitta i träden och skala bananer…

  Fast å andra sidan
  Då skräpar de ner!!

  Jag tycker nämligen inte alls att det är bra att babianerna skräpar ned på det viset. För tänk om ett barn halkar på ett bananskal, tänk vilka skador det kan innebära??

  För att tala klarspråk i stället för metaforer, man undrar ju vad de här människorna har för förhållningssätt mot barn? Främsta uppgiften verkar vara att förpesta tillvaron för barn, ungdomar ensamstående och familjer… Och det är en ganska skrämmande verklighet.

  Jag har varit och är med.

 2. Anna skriver:

  http://www.socialstyrelsen.se/barnochfamilj/bbic/grundernaibbic

  I dag ska vi prata om basen i den blå triangeln….
  Om man skrattar, så står det sedan i utredningen att man inte tar den på allvar, eller förstår dess allvar……
  Goa hälsningar….

 3. Anna skriver:

  Någon som vill gå på BBIC-kurs?
  http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2013augusti/dagsattanmalasigtillbbickonferensinovember

  Anmälningstiden har startat….

 4. Sivan skriver:

  Apropå DN:s avslöjande att Skåne-polisen lagt upp ett register över romer, sedan 10 år.

  När kommer avslöjandet att ”Projekt Pinocchio” också är ett register över vilka barn i förskolan som kommer att utveckla problem?

  http://www.regionorebro.se/blameny/socialvalfard/individochfamilj/pinocchio.4.634855771143f17d5fc8000223.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *