Kidnappade barn

New post on RosenRasande

Varning för svensk socialtjänst – de kidnappar era barn

by anne skaner

Trodde aldrig att jag skulle köpa ordet kidnappa i debatten om svensk socialtjänst och sättet som allt fler barnrättsärenden hanteras på. Men nu är jag beredd att säga ja de kidnappar barn från sina biologiska föräldrar i utbyte mot vad!

Har socialsekreterare/socialtjänst en dold agenda gentemot vissa familjehem/konsulter att förse dem med barn för att familjen faktiskt skall få inkomster. Har socialtjänsten blivit en instans som är helt oantastlig inom domstolsväsendet/polisen och där socialsekreterare tillåts ljuga, hitta på egna berättelser som dokumenteras som fakta. Lägger ord i munnen på barnen som barnen aldrig sagt. Förtalar och gör ner den biologiska familjen. Ja vad ska vi som medborgare alt drabbade barn och föräldrar annars tro.

I Fagersta sitter Ingalill Strand ny handläggare av de tre fagerstabarnen och fortsätter samma lögnprocess som hennes företrädare startade, understödd av socialchefen Christina Kaloinen. När barnens familj inte kunde beläggas med att vare sig misshandla eller på annat sätt göra barnen illa, uppstod ”andra skäl”. Andra skäl behöver aldrig förklaras vare sig för föräldrar, barn eller domstol. Förvaltningsdomstolen köper lögnerna- och meneden rakt av. På IVO, den nya tillsynsmyndigheten, har anmälningarna hopat sig utan att något händer. Första anmälan kom in i februari. Handläggaren för region Örebro/IVO har redan utan att ens börjat jobb med ärendet förklarat att socialtjänsten har som regel alltid rätt.

Eftersom man inte kan belägga familjen med några godtagbara problem, har problemet blivit älsta sonen i syskonskaran. Han ska vårdas dock utan att någon får veta vilka problem han har. Fagersta Kommun beslutade att placera honom på ett HVB hem för aspbergerbarn, trots att han inte har några diagnoser. Men hemmet skulle vara bra för hans probem(?). Men är Förvaltningsdomstolen begärde ytterligare utredning blev samma pojke så frisk att han kunde placeras i familjehem. Placeringen skriver kommunen, är bra och täcker hans behov av vård.

Samma pojke behandlas som en kriminell dock utan att vara dömd, han får inte ha mobil, inte skriva brev och inte ha internet. Det har Ingalill Strand vid socialförvaltningen i Fagersta bestämt. Fagersta kommun bestämmer tvärtemot gällande lagstiftning att straffa pojken för att han trots alla förbud får ut sitt budskap – bl.a via mig.

Lisas mamma mördades, pappan hamnar i Fängelse och en socialsekreterare bedömer det som bra att Lisa får bo hos sina morföräldrar. Men när ärendet i Botkyrka Kommun får en annan handläggare beslutar hon att barnet skall placeras i familjehem. Idag kämpar Mirijam Johansson för att Lisa ska få komma hem. följ Mirijams arbete på Facebook

Donia dog i sitt familjehem, Simrishamns Kommun som var placeringsansvariga hade inget ansvar – man beklagade inte ens dotterns död för den biologiska familjen, man erbjöds ingen samtalshjälp etc.

Robban är en kulturprofil i Stockholm, han son är omhändertagen av Farsta Stadsdelsnämnd behandlat Robban som en farlig person som är skadlig för sin son. Kvinnor som missbrukat men tagit sig ur missbruket begär att deras barn ska få komma hem, eller åtminstone få ett anständigt umgänge med barnen. De nekas oftast och socialtjänsten som omhändertog deras barn bedömer kvinnorna som evigt fördömda mödrar. Troligen skulle vi kunna rada mängder av fall och vi inser att det är ärenden enskilda fall.

Enskilda fall gör det lätt för politikerna eftersom de inte går in i sk enskilda ärenden och socialtjänsten feggömmer sig bakom sekretesen. Däremot hänvisar socialsekreterare gärna till att barnen efter att ha träffat sin biologiska förälder är så upprörda och oroliga att umgänget kanske skall begränsas än mer. Socialtjänsten verkar inte förstå att barnen inte vill vara i familjehemmet utan vill gå med sina föräldrar och därför är ledsna. Placerade barn får inte ha normala separationskänslor och deras sorg läggs som en extra sten på en redan vingklippt förälder.

Om detta är barnperspektivet och Barnkonventionens tolkning torde svenska socialsekreterare omgående lära sig läsa och sedan skaffa kunskap istället för att leka experter.

DET SOM ÄR KONSEKVENSEN AV DETTA AGERANDE ÄR att allt färre människor i framtiden kommer att våga söka hjälp just av rädsla för att samma socialtjänst som skall hjälpa tar deras barn och lämnar resten åt sitt öde. Jag trodde aldrig jag skulle säga – VAD NI ÄN GÖR OM NI HAR PROBLEM – GÅ INTE TILL SOCIALKONTORET – de kidnappar era barn.

Slutligen Maria Larsson var finns du med alla dina lagar och avvaktan på implimentering. När skall du inse att dina sk lagar skiter svensk socialtjänst högaktningsfullt i. Och det är totalt ofarligt att bryta mot dina lagar för inget händer när de bryter.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

60 kommentarer till Kidnappade barn

 1. Ove Svidén skriver:

  Tack för ditt viktiga inlägg, Ann Skåner.
  Jag hoppa du inte misstycker att jag vidarebefordrat dina raka ord till mina drygt hundra adressater på LVU-listan. Framtidshälsningar Ove

 2. kommuner borde avskaffas skriver:

  Små kommuner borde avskaffas eftersom de är så pass korrupta att kommunanställda kan bygga upp sina egna lagar enigt en viss politik, till ex.,”minska socialbidragsberoende.” Om man minskar ”beroendet” på olika sätt, och de driver sin egen politik, byggs det upp vissa rutiner under åren och ärenden om besöksrätt blir hanterade på ett visst sätt. Det är kanske bra att man kontrollerar medborgarna genom deras barn? Man får ju hota, och få alltid rätt mot kritiska föräldrars röster mot kommunanställda, till ex., mot fröken som kränker barn får alltid hjälp av rektor som i sin tur får socialtjänsternas hjälp för att bevisa att skulden och fel ligger inte på dagis-eller skol-eller vårdcentralen-eller någon annan kommunanställd, utan hos en privat person, barn eller hans familj. Därav kommer faktum att till ex. svensk skola och svenska offentliga tjänster håller dålig kvalité och låg standard. Samhällets kritiker tystas ner genom deras barn helt enkelt, så kvaliten inte kan utvecklas. Men varför protesterar folket inte högljutt som andra stora protester mot olika orättvisor, mot korruption eller mot tjänstemannens administrativ mobbning? Socialtjänster är till för att hålla en viss ordning i kommuner för kommunanställdas skull, inte för att se till något främmande barns bästa. Vi tycker kanske att de inte följer svensk lag, men är det kanske så att kommunanställda inte ens behöver följa svensk lag som regering behöver göra? Samma fråga gäller ju kommunala Kronofogdemyndigheter: de vräker ju barnfamiljer hemifrån, även om svenska lagar inte tillåter det. Utan bestraffning. Samma sak gäller när anställda på kommuner eller på landstinget spionerar i medborgarnas vårdjournaler. De får inte påföljder, eftersom det är massföreteelse.

 3. För att kunna lösa ett problem så måste man först förstå det och dess karaktär. Kidnappning är ett hårt ord, men det finns belägg för det när det inte finns en anledning till att splittra en familj, och anledningen har vi nu sett mer och mer av. Man skiljer på föräldrar med andra tankar och ideer om livet, man skiljer på kulturer och religioner, men mest av allt så handlar detta om människor som tagit sig an ett uppdrag, som inte är friska. Att sakna empati är en sjukdom, att sakna empati handlar om svåra mentala problem, och är uppenbarligen farligt för vårt samhälle.

  Deklarationen är formad för att vara ett empatisk och moralisk skydd för var och en, intresset för deklarationen är sedan baserat på om man vill andra väl. Är man inte intresserad av att behandla andra människor väl, så struntar man helt enkelt i vars och ens rätt, och tyr sig bara till lagens paragrafer, försöker hitta anledningar och tar hjälp i socialtjänstlagen för att få igenom ens egen vilja.

  Vårt fall är dock inte bara kantat av korrupta socialtjänstemän, istället så är alla inblandade totalt empatilösa och lyser med en enorm brist på respekt till sina medmänniskor.

  I alla andra lägen så handlar detta om en diagnos och ett funktionshinder, i detta fall handlar det ofta om pengar och makt, och jag har så lite att säga vad man skall göra åt det numera, för det är bara en väldigt väldigt liten del av befolkningen som verkligen bryr sig om sina bröder och systrar, främst barnen.

  Förvisso så är det inte så svårt att lista ut vad som behöver göras åt detta, men försök hitta en åklagare och ett rättsväsende som bryr sig om Dig som människa och dina individuella rättigheter.

  Må väl

  • Ove Svidén skriver:

   Ja du har verkligen blivit lurad av skenrättegångar i korrupta förvaltningsdomstolar:
   ’En elev Dominic, förbereder flyttning med sin mor till Indien.
   Inför resan hemundervisas han och uteblir från skolan några veckor.
   Men i Sverige råder skolplikt! Ett polisingripande förbereds noggrant:
   På väg ut till startbanan stoppas flygplanet, polisen bordar det och Dominic blir LVU:ad.
   Emigranterna blir lönsamt fast i Sveriges kommunala människohandel ett par år.’

   Hur kan detta förklaras: Jo, Sverige befinner sig i början av ett inbördeskrig mellan föräldrar som vill ta ansvar för sina egna barn, och Socialförvaltningarnas rätt att kidnappa utvalda barn och föra dem till de privata HVB-hem där samma socialsekreterare kan vara delägare i vinsten!

  • Anna skriver:

   Ord räcker inte. Följer er. (vad nu det hjälper?) Har också mött galenskapen. Utbildning hjälper inte. Inget stoppar när soc-stormen startat. Är en kärleksfull mamma till tre underbara barn. Tack vare socialOtjänsten så är det nog en före detta man jag har efter mera än 25 års god, vettig relation. I socialOtjänstens närhet kan det mest stabila gå sönder. Vi har (inte för att det är avgörande) båda som föräldrar längre och mera omfattande universitetsutbildning än LEK-Osåsåcionemerna med LIV.
   Något är fel, allvarligt fel i detta land. Nu blev jag arg på riktigt, Rösta på MOR!
   /Anna (stäng socionomutbildningen – barnkidnappingsskolan). Ligger inte för mig att vara arg länge, men detta kan vara värt att försöka nå ett ytterligare par MOR-Röster….

 4. OLE skriver:

  Nemogu da svatim da narod u svetskoj moze da dopusti da såcialtjänst glumi vlast.
  Pa gdje su politicari koi trebaju da svate da se radi genocid nad roditeljima i djecom
  od strane..
  SOCIALTJÄNST FANATIKA..
  PICKALIVAM MATERINA

 5. När skriver:

  Ove! Det är intressant för mig få veta, vad menar du med ”jag förstår kritikens andemening”Vad är det du läste ut från den här slaviskt låtande text?
  Jag ska berätta,vad text handlar om och jag listade även ut vilket språk det handlar om,det kan vara bosniska eller horvatiska. Vi vet att det finns ett stort antal av invandrarna från de där länderna och ändå inget svarade på frågan. Man kan bara konstatera att de läser inte blogget och känner inte till MOR eller tror inte på partiet.Det fattas direkt reklam.Och folket litar inte heller på små nya partier. De drabbade dessutom är nedslagna med ”diagnoser” som skäms på sina hörn. Socialen kan göra friska , intelligenta och högtutbildade människor till nedslagen hjärtsjuk ”avskum och brottsling med psykdiagnos” på några veckor.

 6. OLE skriver:

  Socialtjänst en kriminell skapelse som är produkten av sjuka politiker..
  Är det rätt att kidnappa barn-som hålls isolerade från sina föräldrar, utan någon rätt att ta kontakt med allmänheten, än mindre med sina föräldrar.
  Vanligtvis dessa barn används som extra inkomst för kommunen, vem är det som betalar som vi skattebetalare ??? Så var är de föräldrar som behöver hjälp.
  Dessa fanatiker förnekas alla rättigheter och även den grundläggande rätten till kontakt med sina barn ..

 7. OLE skriver:

  Det är den enda sanning som sammanfattas i en mening …
  Bravo Närs
  Socialen kan göra friska , intelligenta och högtutbildade människor till nedslagen hjärtsjuk ”avskum och brottsling med psykdiagnos” på några veckor.

 8. Ove Svidén skriver:

  Ja, Socialen kan få en mamma att hoppa från bron i ett desperat försök att lindra smärtan från ett förlängt LVU-tvångsomhändertagande. Det hände för en MORsa för några veckor sedan. Hon opererades, överlevde, och talade om det för mig i dag.
  Kämpa på! Initiativ MOR behövs nu mer än någonsin ….

 9. OLE skriver:

  Min son Irnes Ramic 920704-8233 är kidnapad, union för två år sedan inte vet alls om han är vid liv.
  Vi lämnade Sverige för att de är alla korrupta när det gäller mänskliga rättigheter,
  Min son har autism, han gråter säger pappa mamma Ta mig till Bosnien annars kommer du inte någonsin igen se ???
  LVU vill fylla tomma utrymmen, så att använda smutsiga metoder för att åtala föräldrar för barnmisshandel ???
  När det kommer rättegången inte tillåta barn att visas i domstol ???
  Frågan är, är det rättsväsendet ..
  Socialtjänst skulle inte göra det som gör utan stöd av en korrupt åklagare i domstol och polisen ???

  Så hjälp oss att övertyga domstolen i Skövde att min son har för att delta i domstol
  så att domstolen har en direkt insikt är det sant eller inte att jag slog honom ….
  De har ingen rätt att anklaga utan direkta bevis ???
  Du vill att våra barn ska åldras i isolering utan att kunna kontakta sina föräldrar eller varandra …
  mirza1964@gmail.com

  • Anna skriver:

   Tyvärr, detta landet är bortom räddning. Vi tror vi har sk yttrandefrihet,, men den är bara just så kallad. Inte för inte att vi kallas för the dekadent west.
   Första rådet, ett bra ombud. Inte bara ett bra namn, utan någon som också har tid. Kvinnor har oftast högre arbetsmoral, även om de syns mindre. Sedan spara allt, banda samtal. Du har rätt att banda, men inte socialOtjänsten. Gå inte dit ensam. Uppvisar du minsta normal reaktion så vrids och vänds det mot dig. Du är helt enkelt i Kafka Moment 22. Utgå från det. Hoppas på något sätt att ni återigen blir en hel familj. /Kram!

 10. Ove skriver:

  Helt rätt; det är rättsrötan i förvaltningsdomstolarna som är ett av de grova systemfelen som måste åtgärdas av Initiativ MOR i Riksdagen!
  Fem hundra kronor till två mutade nämndemän kan ge majoritet över domaren. Bruttovinsten till Kommunens ekonomer kan vara 40 tusen kronor per månad och LVU-barn som får sitt tvångsomhändertagande förlängt.

  Smart, Lönsam Kommunal Människohandel, eller hur?

 11. OLE skriver:

  Jag önskar att världen har några fler politiker som du, för jag ser att du representerar vanliga oskyddade personer

 12. OLE skriver:

  Hur lilla blogg visade cancer i det samhälle vi lever ………………….
  Så låt oss vakna upp våra politiker som har att göra med sig själva, i stället för
  med de människor som valt dem?
  Låt oss hjälpa varandra, för i dag var jag på rampljuset och som är på isen.
  Kanske i morgon, en del av dig eller din närmaste ???
  Invasion av korrupta fåtölj måste stoppas?
  Låt oss vara ambassadörer för mänskliga rättigheter;

 13. Mirza Ramic skriver:

  Sätt fingret på pannan och tänka på det?

  Mirza Ramic
  23:39 (prije 1 sat)

  prima riksdagsinform.
  http://www.mepprograms.org/sammanfattningsmote2.mp3
  Min fråga, om politikerna är stolta över allt detta?
  Frågan gäller även rättsväsendet i Sverige?
  Frågan gäller de mänskliga rättigheterna i Sverige?

  Som jag ser det med medborgarna måste fly från Sverige för att bevara det nakna livet och
  för att rädda sina barn från odjuret !!!
  Det är precis vad jag såg på deras hud …
  Skam på Sverige-
  Mitt hjärta gråter?

  • Ove Svidén skriver:

   Fortsätt Mirza! Din blick är fortfarande ren och klar, bland en massa vita infödingar som somnat för gott av all fri propaganda.

   • Mirza Ramic skriver:

    Tack Ove Svidén, du är mannen som öppnar mina ögon, en man som insåg att vi lever i en sjuk
    samhället som lyssnar på smutsiga politik, som ger sig faktiskt för att hantera våra liv våra barn+++++?????

 14. Normbrytande beteende och LVU skriver:

  Normbrytande beteende är ett av de kriterier som brukar åberopas för att motivera ett LVU, då infinner sig osökt frågan. Vad är ett normbrytande beteende, och vem definierar vad som är norm. Räcker det att ha kepsen på sig inomhus, för att bryta mot normen.

 15. Socialisternas LVU tvång mot barnen+Barnkonventionen:ska de reformera eller avskaffa Socialnämnden? skriver:

  Senaste nytt angående LVU tvång mot barnen.
  STOCKHOLM. Regeringen vill göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Men en ny undersökning visar att kommunerna är dåligt rustade för att tillgodose barns rättigheter.
  Det är bland annat få kommuner som gör barn delaktiga inför beslut som berör dem.
  ”Att barnkonventionen blir svensk lagtext riskerar att bli kraftlöst om inte de tjänstemän som har inflytande över barns vardag samtidigt får utbildning och vägledning i hur arbetet ska se ut i praktiken”, skriver Lisa Ericson, ordförande i Nätverket för barnkonventionen, på Dagens Nyheters debattsida.
  Undersökningen som nätverket gjort visade att varannan kommun i dag saknar en plan för att implementera barnkonventionen. Bara en av tjugo uppger att de alltid inhämtar barns åsikter inför beslut som rör kommunens barn. Hela 43 procent uppger att de sällan tillfrågar barnen.
  I Nätverket för barnkonventionen ingår 45 organisationer, exempelvis Rädda barnen och Unicef. 203 av 299 kommuner besvarade nätverkets webbenkät under perioden 10 oktober- 11 november.
  Statsminister Stefan Löfven, barnminister Åsa Regnér samt drottning Silvia är i New York med anledning av att FN:s barnkonvention fyller 25 år. Enligt Löfven är nu målet att barnkonventionen ska bli svensk lag, vilket den inte är i dag.
  En utredning ser över frågan och förhoppningen är att lagen ska träda i kraft redan nästa år.
  – Vi ska jobba på så snabbt som möjligt. Förhoppningsvis vid halvårsskiftet, men det är mycket som ska vägas av, säger Stefan Löfven till Ekot.
  TT
  20 november 2014 07:44

  • Ove Svidén skriver:

   Regeringen ser tydligen att man skaffar sig ett skäl att utöka socialtjänsten.
   Men detta innebär inte att barnen får det bättre, bara att kommunernas budget ökar för nya socialtjänstemän och privata HVB, Hem för Vård och Boende. Storindustrin med smart Lönsam Kommunal Människohandel kan också komma att öka. Se upp!

   • Mirza Ramic skriver:

    100% sant röda rosor blommar som Tito era i socialistiska Jugoslavien ..
    Jag applåderade honom när jag var liten eftersom jag hjärntvättad i skolan ???
    Nu Sveriges socialdemokrater tvättade hjärnor av våra barn med socijaltjänst
    politik.Roditelji maskinerna för att göra barn och resten sköter staten ???

  • Mirza Ramic skriver:

   Varje normal människa ser diktaturen /mera makt till socialtjänst/LVU

 16. Socialisternas LVU tvång mot barnen+Barnkonventionen:ordet "Barnkonvention" i socialistisk presentation skriver:

  Här presenterar socialister Barnkonvention- och inte som enskild barnens rättigheter utan som om alla barnen i Sverige ska tillhöra till Staten. I själva verket Barnkonvention är till för att skydda barnens rättigheter gentemot olika tjänstemsnnens diktaturfaconer : t.ex, lärarna och andra tjänstemän ska vara till inte för att smutskasta och förtala föräldrar framför barnen utan att se till att barnen respekterar sina föräldrar. Så Barnkonvention har inget att göra med barnens kollektivisering och särskild inte är för att göra barnen till statens styvbarn. Nu den nya regeringen deklarerar saker som ”barnen väljer inte sina föräldrar, därför de är alla barn”. Men det är ju intressant att barnen får varken välja sina föräldrar eller ansvariga kommunanställda. Och vem ska välja nu föräldar till barnen i socialistisk samhälle? Barnminister eller så som vanligt-skolanställda,sjuksköterskor och politikerna på socialnämnden.För det här behövs inte legalisering av Barnkonvention.

  Barnen kommer först – i Sverige och i världen
  Löfven och Regnér: Nu inkorporerar vi Barnkonventionen i svensk lag

  I dag är vi på plats i New York och deltar i firandet av att FN:s barnkonvention fyller 25 år. Det har gått ett kvarts sekel sedan FN:s generalförsamling antog konventionen om barnets rättigheter. Sedan dess har nästan alla världens länder anslutit sig till Barnkonventionen och den har blivit det mest ratificerade traktatet om mänskliga rättigheter i historien.
  Vår nya samarbetsregering deklarerade i regeringsförklaringen att vi vill göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Rättigheterna och livsvillkoren för barn i Sverige ska uppfylla de krav som ställs i Barnkonventionen och andra internationella överenskommelser. Där är vi inte än. Även om svensk lagstiftning till stora delar är bra, finns fortfarande en del att göra för att garantera rättigheterna i konventionen.

  Den nya samarbetsregeringen har därför börjat ett grundligt arbete för att inkorporera Barnkonventionen i svensk lag. Genom det blir konventionen ett skyddsnät för beslut och verksamheter som rör barn. Arbetet är redan i gång och vi har stora förhoppningar att det ska bli ett brett samarbete mellan många goda krafter. Intresset är stort bland de flesta av riksdagens partier att delta i arbetet och det finns ett stort engagemang bland aktörer i civilsamhället. Självklart kommer arbetet även kräva att just barns röster kommer till tals.
  Frågan om barns rättigheter står högt på den nya samarbetsregeringens agenda. Vi tänker värna barns rättigheter på det lokala, nationella och globala planet. Eftersom barn inte kan välja sina föräldrar har vi ett gemensamt ansvar för alla barn. Det ger frågor som rör barns rättigheter en moralisk dimension som är långt mycket starkare jämfört med många andra frågor.

  I regeringens budgetproposition investerar vi därför för att förbättra situationen för de mest utsatta barnen. Vi höjer underhållsstödet för ensamstående föräldrar med barn, normen för försörjningsstödet för föräldrar med barn mellan sju och arton år och grundnivån i föräldraförsäkringen. Vi gör även läkemedel för barn avgiftsfria. Ingen förälder ska behöva välja mellan att köpa mat eller medicin.
  För att alla barn ska få en bättre uppväxt investerar vi stort i förskolan och skolan. I förskolan satsar vi på mer personal och mindre barngrupper och i skolan på mindre klasser i lågstadiet, fler speciallärare och specialpedagoger, samt mer resurser till de skolor som är tuffast förutsättningar.
  Även i det globala arbetet prioriterar Sverige barnen. Vårt land är en av de allra största kärngivarna till FN:s barnfond Unicef och att minska barnadödligheten är en viktig fråga som vi prioriterar i vårt bistånd. Inom ramen för förhandlingarna om de nya globala utvecklingsmålen för hållbar utveckling, Post 2015, driver Sverige att den nya utvecklingsdagordningen ska innehålla ett barn- och ungdomsperspektiv.

  Olof Palme sa en gång: ”Jag menar att den enda verkligt praktiska anknytningen till framtiden vi har det är barnen. För det är i dem man ser framtiden växa fram. Ur detta växer vårt gemensamma ansvar för barnen i samhället. Det är ju inte så att man ska hålla på med mina barn och dina barn, utan våra gemensamma barn – alla barn. Och därför ska barnen sättas i förgrunden.”
  Ser man på frågan om barns rättigheter med hans ögon så handlar det inte bara om att vi här och nu har en plikt att ta ansvar för att alla barn får en god uppväxt. Det handlar också om att säkra vår gemensamma framtid.

  Stefan Löfven
  
Åsa Regnér
  19 november 2014 13:58

  • Mirza Ramic skriver:

   Dessa Sveriges politiker sattes upp som pappa och mamma, för våra kidnappade barn ???
   Först ställa in dina barn i LVU-
   Kanske de hör hemma där ..

  • Mirza Ramic skriver:

   Mirza Ramic
   14:48 (prije 0 minuta)

   prima riksdagsinform.
   Den makt som fördjupar de negativa känslor måste veta något?
   Hela armé av missnöjda medborgare mot är, och varför ???
   Eftersom ni lämnade regeringen, för socialtjänst—-
   De som kommer dagligen att kränka mänskliga rättigheter?
   Hjälp första föräldrar att hjälpa sina barn-utan att socialtjänst illegalt kidnappar våra barn.
   Ni måste veta att barnen är vårt liv !!!
   Låt oss arbeta först i sitt hem, då kan vi vifta flaggor
   till exempel i , FN, UNICEF, etc.

   mirza1964@gmail.com

 17. Mirza Ramic skriver:

  De klonade politikerna vill klonade barn ??
  Hitler utövade genetisk experiment med judiska barn;
  ???

 18. Mirza Ramic skriver:

  Ord räcker inte. Följer er. (vad nu det hjälper?) Har också mött galenskapen. Utbildning hjälper inte. Inget stoppar när soc-stormen startat

  (Anna, det är sant) som politikerna inte kommer att se?

 19. Mirza Ramic skriver:

  Mirza Ramic
  14:48 (prije 5 minuta)

  prima riksdagsinform.
  Den makt som fördjupar de negativa känslor måste veta något?
  Hela armé av missnöjda medborgare mot är, och varför ???
  Eftersom ni lämnade regeringen, för socialtjänst—-
  De som kommer dagligen att kränka mänskliga rättigheter?
  Hjälp första föräldrar att hjälpa sina barn-utan att socialtjänst illegalt kidnappar våra barn.
  Ni måste veta att barnen är vårt liv !!!
  Låt oss arbeta först i sitt hem, då kan vi vifta flaggor
  till exempel i , FN, UNICEF, etc.

  mirza1964@gmail.com

 20. ANY skriver:

  Blå Baklava säger:
  December 29, 2014 vid 01:22
  Tack för den här kommentaren. På den serbiska ingen information om denna utveckling på detta land, är människor är helt okunnig. Social service det oansvariga, oberoende i sitt beslutsfattande och har en stor makt. Mestadels barn tas bort så vad fattades utan förvarning. Det är en flerskikts handel med barn och deras liv. Allt detta hade ingenting att göra med skyddet av barns intressen där.

 21. ANY skriver:

  Don säger:
  December 28, 2014 vid 23:35
  Idag läste jag en oroande artikel om en liknande beslag av barn av systemet i de skandinaviska länderna, och jag vidarebefordrade länken bekantskap som bor i Sverige, med frågan om det finns någon sanning i det. Hon sa att det var sant, och att barn konsumerar utan giltigt skäl.

  Här är ett exempel som bedövade mig, och att jag var sagt bekantskap.
  Hennes kollega, och svenska kvinnor, ensamstående mamma, togs utan förvarning och släpper barnet från skolan. Och det är inte en liten unge, men 15-årige son. När barnet inte verkade ur skolan, gick hon till skolan för att se vad som var havande, och först därefter är professorn fick reda på att hennes Socialtjänsten tog barnet. Bara så där … utan varning eller meddelande. Ett domstolsbeslut för att säga någonting.
  Då gick kvinnan till alla desperata sociala där de berättade för henne att de tog, eftersom lärarna från skolan rapporterade att hon gör fel med barnet eftersom barnet är enligt deras mening pregojazno. Ejjjj … Eftersom barnet är tjock att de kan beröva mamman.
  Det har varit två år. Jag vet inte var hennes son är inte vad som är med honom. Hon lät inte någon av dessa två år för att se honom, inte ens prata i telefon.

  Denna bekantskap säger att det är inget att det under vilka dumma ursäkter kidnappa barn utlänningar. Speciellt slavisk ras, vilket leder barnen från ryska familjer. De behöver slovenska blod, vit, intelligent och genetiskt stark.

  Svar

 22. Mirza Ramic skriver:

  Blå Baklava säger:
  November 16, 2014 vid 07:25
  Jag kommer att skriva om varje enskilt fall, allt jag har tillgängliga informationen. Men den punkt jag ser i vissa paradoxer:
  – Socialarbetare är på statsbudgeten, vilket innebär att den finansiella pengar som flyter in i kassakistor skatt
  – I översättning betyder det att människor betalar själva sina egna bödlar
  – Förståeligt för mig var att när det gäller att ha tillräckligt socialt program för att hjälpa utsatta familjer och så med eomogući barn att stanna hos sina biologiska föräldrar och andra familjemedlemmar (om de inte hotas vanvård eller övergrepp). Jag säger inte att i händelse av att ha tillräckligt många barn som ska tas bort och placeras i fosterfamiljer
  – Socialarbetare bör någon vara ansvarig och att arbeta inte bara på sin egen bedömning men i enlighet med yttranden från psykologer, som är många gånger mer kvalificerad att bedöma om och när något barn i din familj är utsatt
  – Processer med familjer bör vara öppna, vilket innebär i bästa fall att i varje process i familjen har rätt att proisustvo oberoende medlare. Och jag talar av egen erfarenhet hur socialarbetare så domstols experterna. katastrofer och för våra pengar
  – I väster och norr är ett slags fascism, i öster och söder försöker alibizam
  – Systemet är utformat producerar bra bara för dem som stickar och inga vågor, så medan de för ett liv i enlighet med PS-in, men så fort de hittar en man utanför allfartsvägarna, i stället för det verkliga och faktiska systemet statligt stöd och han straffas

 23. ANY skriver:

  Mirza Ramic | 19/01/2015 kl. 2:42 f m | Svara
  Din kommentar inväntar granskning.
  I flera handlingar går inte att styrka med beslut att barnen varit placerade i samhällets regi. Ändå har de bott på ungdomsvårdsskolor, barnhem, behandlingshem mm, vem eller vilka placerade dem där! Inte barnavårds eller socialnämnden i alla fall

  Socialtjänst eller ge namnet på kidnapparna ????
  när någon ljuger måste uttalande namnen på de banditer som kidnappar barn
  som skulle ställas inför rätta. !!!!

  • Mirza skriver:

   ANY skriver:
   19 januari, 2015 kl. 03:45
   Mirza Ramic | 19/01/2015 kl. 2:42 f m | Svara
   Din kommentar inväntar granskning.
   I flera handlingar går inte att styrka med beslut att barnen varit placerade i samhällets regi. Ändå har de bott på ungdomsvårdsskolor, barnhem, behandlingshem mm, vem eller vilka placerade dem där! Inte barnavårds eller socialnämnden i alla fall

   Socialtjänst eller ge namnet på kidnapparna ????
   när någon ljuger måste uttalande namnen på de banditer som kidnappar barn
   som skulle ställas inför rätta. !!!!
   Svara ============ENVER HADZIC I RÅDA VID LIDKÖPING SOM MUTADE POJKENS REKTOR MOT MIG FÖR ATT JAG VAR ELEKTRIKER SOM VAR PÅ HANS VILLÅR -jag vill inte jobba för pengar somm kan inte betala skat på jobb som villa/elinstallater -Ennver hotade min familj att han kan muta hela -Sverige mot mig -sen jag var hektad 3 dag för att mutade soc kan kidnappa min son -TRE ÅR JAG VETT INGET OM MIN SON

   • Mirza skriver:

    VB: Dom AM-30585-13
    Alla tre punkter var falskt anklagalse måt mig jag är fri pappa men soc holer min son som fånge -tre år utan att påjke har kontakt med familj och slekt

    soc sa till mig pojke han är myndig vi vet inte var han bor
    Soc ljuger -min son är svor autistiskt myndig fånge med tvång endrat identitet =BARNKIDNAPNING

 24. Barn lider för att de inte har fått svar? skriver:

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/h%C3%A4r-g%C3%B6r-flickans-fr%C3%A5ga-p%C3%A5ven-svarsl%C3%B6s-3046850

  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????

 25. Mirza Ramic skriver:

  Jag har redan 12 familjer som var innan den sista instans före STRASBOURG ???
  Jag vill inte slösa tid på bloggar som tjänar själva, kan endast representera
  äkta människorättsförsvarare, Ove förblir jag tacksam att du är fortfarande bara i din blogg att de försökte att söka svar från riksdag
  mvh- Mirza Ramic

 26. Kommunanställd på dagis anmäler "mordförsök"inte till polisen utan till socialen skriver:

  Det är inte svårt att gissa varför dagisrektor anmäler en mammas ”mordförsök” (”stryptag på rektor”), inte till polisen utan till socialen? Därför att rektor ljuger, och döljer sitt brott mot dagisbarnen, är nog det som mamma klagade på, och blev upprörd av.
  Är mammas barn redan LVU-tvångsomhändertagna hemifrån?

  Åtalas för stryptag på förskolechef
  GÖTEBORG. Flerbarnsmamman anklagas för att ha tagit stryptag på förskolechefen och knuffat in henne i en vägg. Nu åtalas den 32-åriga kvinnan för våld mot tjänsteman, skriver Göteborgs-Posten på nätet.
  Kvinnan hade blivit anmäld till de sociala myndigheterna och när hon fick se chefen på förskolan på Hisingen ilsknade hon till.
  – Hon var helt vansinnig och jag blev väldigt rädd, har förskolechefen berättat i förhör.
  32-åringen, som hade två av sina barn med sig när hon attackerade skolchefen, förnekar de flesta av anklagelserna. Hon erkänner dock att hon tagit tag i chefens kläder och skrikit åt henne.
  TT
  21 januari 2015 19:22

 27. Kommunanställd på dagis anmäler "mordförsök"till polisen skriver:

  skrev fel i tidigare inlägg. Men det ändrar inte innehållet om att rektor ljuger och döljer egna brott och fel. Mamman borde anmäla rektors-barnen till socialen och invänta hans reaktion. Kanske rektor skulle tacka mamman för det.

 28. Klagomålen på Socialtjänsten ökar skriver:

  Klagomålen på Socialtjänsten ökar
  Publicerad 2015-01-21 06:59

  Missnöjet med landets socialtjänster ökar. Bara under förra året utredde tillsynsmyndig­heten Ivo över 3 300 klagomål – en ökning med nära 25 procent på fyra år. Men endast en tiondel av klagomålen ledde till krav på åtgärder.

  Socialsekreterare över hela landet har under det senaste året vittnat om en ohållbar arbetssituation. Ökade krav på administration och dokumentation gör att utredningar drar ut på tiden och anmälningar blir liggande för länge utan att någon tar tag i dem. Samtidigt som antalet anmälningar om misstänkta missförhållanden blir fler.

  Konsekvenserna syns tydligt i statistiken från tillsynsmyndig­heten Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

  Antalet utredda klagomål på socialtjänsten har ökat stadigt de senaste åren – sedan 2011 med nära 25 procent. Förra året utreddes 3 386 klagomål, enligt preliminära siffror från diariet. År 2011 var siffran 2 742.

  Flest klagomål fick socialtjänsterna i Ivo:s befolkningstäta mittregion där kommuner som Örebro, Uppsala, Gävle och Eskilstuna ingår.

  – Väldigt många av ärendena handlar om utdragen handläggning av ärenden, inte minst när det gäller barn och familjer. Men det rör också brister i bemötande, man tycker inte att man får kontakt eller svar av sina handläggare, säger Lars-Erik Gotthard på Ivo.

  Dryg tio procent av klagomålen som utretts de senaste åren har lett till krav på åtgärder.

  – Jag förstår att det kan verka vara få, men alla brister behöver inte leda till att vi ställer krav på åtgärder. Vi kan också göra påpekanden om att något behöver rättas till. Sedan är det också ganska vanligt att medborgare tycker att något är felaktigt eller borde vara på ett annat sätt – men vi måste hålla oss till bestämmelserna som finns, säger Gotthard.

  Elin Lindén arbetar som social­sekreterare i Stockholm sedan fyra år tillbaka. Hon är inte förvånad över att klagomålen blivit fler och fler.

  – Jag kan förstå att klienterna känner att de får dåligt bemötande. Vi hinner inte med helt enkelt. Vi är alldeles för få i förhållande till vad vi förväntas prestera och hinner inte ha så mycket kontakt med klienterna som vi önskar, säger hon.

  Personalomsättningen på socialkontoren är ofta mycket hög. Elin Lindén berättar om vissa arbetsgrupper som under ett år bytt ut hela personalstyrkan.

  – Många söker sig bort från myndighetsutövningen och tar jobb som kuratorer eller liknande i stället. Man orkar inte med ar­betssituationen helt enkelt. Vi vill ju naturligtvis göra ett jättebra jobb, men förutsättningarna är små.

  Enligt Elin Lindén har den närmsta ledningen ofta stor förståelse för socialsekreterarnas situation, men har svårt att göra något åt den med hänvisning till en begränsad budget.

  Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister, påpekar att det är kommunerna som bär ansvaret för socialtjänsternas verksamhet, men hon säger sig vara väl insatt i problematiken och följer debatten noggrant.

  – Vi försöker göra så mycket vi kan för att stötta kommunerna. Jag följer utvecklingen noga och är det lagstiftning som kommer att krävas för att förbättra situationen är jag öppen för diskussion, säger Åsa Regnér.

  En av den borgerliga rege­ringens åtgärder för att förbättra situationen var att anställa en nationell samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården. Cecilia Grefve började på sitt nya jobb i november förra året och ska resa runt till socialtjänster i 50 kommuner de kommande åren för att kartlägga problemen.

  Den nya ministern har skärpt uppdraget ytterligare.

  – Samordnaren ska inte bara lyssna, hon ska även återföra förslag till mig om vad som kan förbättras och rapportera oftare, säger Åsa Regnér.

  Vad säger du till alla frustrerade socialsekreterare som inte tycker att de har förutsättningar att klara sitt arbete?

  – Socialsekreterare är ett hög­utbildat kvinnodominerat yrke och jag är så klart mån om att de ska ha de bästa förutsättningarna för att utföra sitt arbete.

  Josefin Sköld
  josefin.skold@dn.se
  Dela med dina vänner

 29. Mirza Ramic skriver:

  Dina rättigheter

  Du har rätt att själv välja ditt liv! Ingen annan kan bestämma till exempel vem du ska älska eller hur du ska leva ditt liv. Dina rättigheter handlar om dina behov, inte om din familjs eller släkts.

  Du har rätt att själv välja vem du ska älska och vem du ska ha sex med – oavsett kön! Du har rätt att inte bli kränkt och att tycka, tänka, se ut och känna som du själv vill. Din kropp och din sexualitet tillhör dig och ingen annan har rätt att ta på dig utan din tillåtelse.

  För dig som är under 18 år kan dina vårdnadshavare (den som har ansvar för dig, oftast föräldrarna) självklart sätta vissa gränser för hur länge du får vara ute på kvällen, att du borde göra dina läxor och att inte exakt alla är lämpliga att vara ute hela natten med. Det är nämligen deras skyldighet att skydda barn från att skadas och lära dem vad som är rätt och fel. Men dina föräldrar får inte bestämma hur du ska känna eller tänka. De kan heller inte bestämma att du aldrig får umgås med dina vänner eller att du inte får ha fritid. Alla beslut som föräldrar tar ska vara med barnets bästa i åtanke. De ska tänka på vad som är bra för dig och hur beslutet påverkar dig. Alla barn och unga har rätt till trygghet och utveckling, och det får man genom tillit, kärlek, utbildning, rätt att umgås socialt, gå på bio, gå på café, spela fotboll, lära sig att simma osv.

  Läs mer: http://dinarattigheter.se/dina-rattigheter/
  Detta spelet är en farlig manipulation av barnets liv?
  På detta sätt, föräldrar har inga rättigheter?
  Vem av er skyddar föräldrar.
  Det är skrämmande att läsa, till vilken metod för att manipulera barn mot sina föräldrar?
  EN Skam för vår civilisation !!!!

 30. Dina rättigheter skrivna av RFSU skriver:

  Mirza, när jag läste myndigheterna text för Dina Rättigheter, för tonåringar eller äldre barnen,så det syntes, att de där är skrivna av socialisternas lakejer från RFSU som jobbar på alla fronter för att smutskasta föräldrarskap och familjer. Det skrivet på familjefuentligt sätt och till kommunanställdas och ”goda främlingarnas”favör, som om de skulle förklara för barnen deras rättigheter bättre än barnens egna föräldrar. De söndrar föräldrarnas auktoritet och lär barnen att ” lärare och annan kommunanställd , inte föräldrar vet bättre”. RFSU lakejer anväbder sig medvetet av inte av orden mamma och pappa utan använder sig av ordet vårdnadshavare, så frmmande kommunala anställda och alla olika andra vårdnadshavare likställs barnens föräldrar, dvs. att föräldrarna liksom inte viktigare alls än RFSU och kommunala vårdnadshavare.
  Det är eftersom barnen tillhör Staten, inte föräldrar i Sverige. Men föräldrarna får inte dras med denna ideologi ner utan måste ändå vara medvetna om att deras barn tillhör deras familj! Det är kommunanställdas skyldighet , för barnets bästa, enligt Barnkonventionen, att lära barnen respektera och lyda egna föräldrar. Kommunanställda, dagisfröknar, socialen,FK,Polisen, rektorer , Rädda Barnen i Sverige,övriga tjänstemän och lärarna med RFSU ideologer gör dock tvärtom Barnkonventionen,därför så pass massa barn far illa just i rika Sverige.RFSU genusforskarnas BBIC plan för kommunanställda inkl.socialen (Plan för barnets behov i centrum) är helt fel, det gynnar inte barnen. För barnets bästa enligt Barnkonventionen denna Plan skulle ha upprättats för FBIC ( familjens behov i centrum), eftersom barnen är inget utan sin familj, utan som en stulen fågelunge som far illa. Barnen är inte vuxna individer utan tillhör till sina föräldrar, enligt naturlag och enligt Barnkonvention. Socialister tolkar dock Barnkonventionen enligt tjänstemannens bästa, TBIC,för att kontrollera vanliga medborgare. Och det går inte att göra nåt emot, eftersom det ligger i socialistiska systemet. I vilket land finns det mer demokrati och bättre barndom, där barnen får leka fritt och mammorna får ha lycklg moderskap. Alla, inte bara de utvalda.

 31. Rädda Barnen:Dina Rättigheter. skriver:

  På Sveriges Rädda Barnen sida kallad för Dina Rättigheter,där de vänder sig till tonåringar, driver de familjefientlig och tjänstemänvänlig propaganda och förvrider Barnkonventionen. Bland annat, de kallar för ungdomarna mammor, pappor, föräldrar och kommunanställda med samma namn: vårdnadshavare. En till punkt, de ”oroliga för barnets rättigheter ”anställda från Rädda Barnen råder barnen att vända sig med sina ungdomsproblemer och ungdomsönskningar inte till mamma och pappa utan till lärare( kommunanställda), bland annat till andra främmande vuxna som ungdom liksom litar på och som vi vet inte sällan kan vara pedofiler.
  När man skriver emajl till Rädda Barnens ”Dina Rättigheter”, då får man sådant automatiska svaret från dem:
  Citat:

  Hej!

  Tack för ditt mejl!

  Dina Rättigheter har begränsad möjlighet att läsa och svara på mejl och rekommenderar därför att ni kontaktar någon annan organisation som kan ge er den hjälp eller stöd som ni söker. Nedan finner du tips på var du kan vända dig.

  Är det akut kontakta 112.

 32. Mirza Ramic skriver:

  En normal människa kan se.
  Inom ramen för barns rättigheter görs ett koncentrationsläger
  Auschwitz = LVU-där socialOtjänst = Gestapo.
  Barns rättigheter i Sverige är i händerna på korrupta maffian
  handel med barn för att lagligt råna skattebetalarna ???

 33. Ove Svidén skriver:

  Ja redan år 1983 hade tidskriften Der Spiegel en artikel om Sverige som ett fångläger för barn. Jämförelsen gjordes med Koncentrationslägren i Sibirien. Artikeln hade den talande titeln: ’Kinder-Gulag im Sozialstaat Schweden. ’

  Men svensken är så indoktrinerad av Sovjekommunismen, att vi inte insett att vi borde börja diskutera värdegrunden för den Svenska Modellen: Njut av den materialistiska välfärden, glöm att HSB-Persson styr oss totalitärt från sitt Torp i Södermanland. Han har utnämningsmakten kvar, fast i sin hand med mobiltelefonen styr han fortfarande alla verkschefer, domare, polischefer, LO-förbund och Kommunchefer i hela den socialdemokratiserade ämbetsmannakåren som han hunnit tillsätta under sina kompetenta tolv år i Rosenbad.

 34. Mirza Ramic skriver:

  Sveriges kommunister kommer göra samma misstag
  som Titos kommunister i det forna Jugoslavien.
  Varför ???
  Eftersom tvättade hjärnor den unga generationen.
  Dessa hjärntvättad förstördes senare Sverige som Titos kommunister
  som förstörs genom en egen stat?

 35. Mirza Ramic skriver:

  På grund av de Jugoslaviska kommunisterna fick vi
  fly till Sverige där Sveriges ’kommunister’ av alla partifärger
  separera barn från sina föräldrar.
  Måste jag nämna skillnaden?
  Jugoslaver aldrig separerade barn från föräldrar !!!
  Även Nazisterna 1941-1945 ockuperadde mitt land Jugoslavien

  • RFSU influerade Rädda Barnen skriver:

   Nazisterna och kommunisterna separerade barnen från deras icke politiskt korrekta föräldrar, men dina släktningarna blev kanske inte berörda av det, därför du vet inte om det. Samma stil är i Sverige. Bara de som berördes på ngt sätt av socialen och av LVU vet om det. Alla andra tror inte att det är sant. På Nazi tider under 2.världskriget och efter på sovjettider m.följden eller på Stasi tiderna lärarna, sjukhusabställda, sjuksköterskor, skolsköterskor, dagisfröknar, socialen, psykiatri och polisen samt andra övriga statliga/ kommunens anställda levererade och angav barnen för utkörning hemifrån med tvång och våld och från dagisar samt skolorna eller från sjukhus, från lekparken. Precis som det sker nu. Grunderna alltid detsamma: Arbeit macht frei eller för barnets bästa. De kopplar in och anlitar Säpo eller civilklädd polis eller väktarna eller fastighetsskötare som kan få veta varifrån och vilka tider de kan ta tag på barnen. Gäller även flyktningbarnen, men likaså svenskarna.

   • Ove Svidén skriver:

    Ja, så var det för mig också. Under tjugo år trodde jag inte det var sant det jag hörde från mammor som mist sina barn via ett bryskt polistillslag med tillhörande aningslösa socialsekreterare som stöd.

    Nu med den svenska bloggen och några tiotal observanta läsare som berättar sina historier, samt söker mer belägg i media, börjar jag via ’LVU-forskarnas’ anonyma kommentarer inse hur kommunismen smugit sig på oss med trettio års alltmer korrupt Socialdemokratisering. Tack för era väl underbyggda kommentarer.

    Nu börjar jag inse vidden av falskspelet med LVU/HVB-Systemet.

 36. Anna skriver:

  Inte konstigt att Putin visar sig här då och då. Ett land som har full koll på sina medborgare med FRA, personnummer, journaler och välfyllda register för det mesta i Svenskeriet. Vi är dessutom aningslöst färdigfostrade till angiveri. Grannen kan vara den som krossar din familj… Detta anses normalt och uppmuntras. Vi är en enkel match för Ryssland. Frågan är hur många som ens fattar detta. Vi sover lugnt och provocerar mera med Nato.

 37. Mirza Ramic skriver:

  Vi stödjer dig, eftersom du har något som andra aldrig kommer att få?
  Du är en ärlig man som utstrålar värme och rättvisa, ditt stora hjärta som klappar för gråtande mödrar och deras barn…

  Ditt namn /Ove Svidén/ kommer aldrig att blekna.

  Kom ihåg Mr: Ove Svidén

 38. Mirza Ramic skriver:

  Detta är ett brott mot mänskligheten, brutala övergrepp ..
  Handel med barn framför ögonen på allmänheten.
  Sadistic beteende !!!
  Den brutala kidnappningen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Polisen skyddar handel med barn, är Sveriges politik som bygger på omänsklig beslag människans frihet.

  2015-02-06 12:32 GMT+01:00 Per-Ola Olsson :
  Hej Mirza!

  Vid vårt telefonsamtal uppfattade jag det som att du önskade kontakt med din son och att denna kontakt inte tilläts eller försvårades av personal på socialförvaltningen.
  Din son är idag myndig. Kontakt mellan dig och din son är inte på något sätt begränsat eller i övrigt reglerat av socialförvaltningen i Vara.
  Det är du och din son som själv sköter detta.

  Med vänlig hälsning

  /PO

  cid:image001.png@01CFBD58.6F61DD10
  Per-Ola Olsson

 39. Mirza Ramic skriver:

  http://freesweden.net
  chockerande men sant
  behöver bara titta ???

 40. Oriana skriver:

  Ville bara säga Tack Ove.
  Tack för den du är o det du gör.
  Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *