Treaty of Peace, 1919

Versailles-fredens villkor var hårda för Tyskland, som har behövt nio decennier för att betala av den extremt stora krigsskulden till segrarmakterna. Inte förrän år 2010 var hela skulden betald!

Redan år 1823 deklarerade USA sin neutralitet och fick den internationellt respekterad med Monroedoktrinen. Amerika skulle få bygga upp sin kraft i fred utan att behöva blanda sig i några äventyrliga Europeiska krig.

Men President Wilson bröt neutraliteten efter att det med krigsmateriel lastade passagerarfartyget Lusitania 1917 torpederades. Då beslöt USA att gå med i Första Världskriget ’för att rädda demokratin i Europa’ som presidenten sa det. Som segrare kunde USA sen vara i rätt position inför det lönsamma Andra Världskriget.

Sedan, efter sextio år av Kallt Krig med lönsam kapprustning mellan två supermakter har en illusorisk kamp inletts mot den sk terrorismen. Allt för att göra människor rädda och till arbetsamma löneslavar, samt att kunna dölja spelet med stora pengar bakom kulissen: New World Order.
Ove Svidén

P.S. För att få perspektiv på föregående århundradens stora finansiella skamgrepp, se:
Sagan om Kung Peng och det lönsamma krigens årtusende:
www.peace.se/?p=29

P.P.S. Att frakta militärt materiel med civila passagerarfartyg är inte tillåtet enligt internationella regler. Det dolda syftet bakom sänkningen av Estonia-färjan kan därför ha varit att locka Sverige ut ur neutralitetens idé, och skapa lönsamma militära motsättningar inom Östersjö-arenan. Så kunde nämligen finanseliten tänka ända fram till finanskollapserna och nuvarande vändpunkt i det andliga klimatet.

 

Det här inlägget postades i Framtid, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *