Framtidens kreativa skola

För ett drygt århundrade sedan gav grundskolereformen landet en läskunnig befolkning. Det gav Sverige en internationell konkurrenskraft.
Vi har nu ett skolsystem som skapar kreativa elever – vid sidan av och bortom betygsskolan!

Så, i framtidens betygsfria skola:
* får eleven låna en skoldator med hela världens grundkurser gratis på webben, WWW.
* får eleven lämna skolmiljön när hän kan sin dator bättre än lärarna undervisar.
* får 15-åringen med en lagom liten garanterad livstidslön från Staten pröva sin förmåga att hitta sin utmaning på arbetsmarknaden, utan att belasta arbetsgivaren med några extra lönekrav förrän hän har bevisat sin förmåga att ta ansvar för sin verkliga arbetsinsats. Och det avgörs i den sunda relationen mellan mästare och lärling.

I stället för avgångsbetyg får framtidens tonåring behålla sin skoldator med mobilt bredband för livslångt lärande, stöd för andligt uppvaknande och social medmänsklighet, globalt! (Idén antyds nu av SVT i programserien: Rektorena)
För det är först i Livets Skola som vi kan komma förbi de förut fattade meningarna som fantasilösa lärare hämtade från bokens facit när de skulle konstruera ett prov. I framtidens skola blir lärarna förbjudna att ställa frågor som de redan ’vet’ svaret på! Den kunskapskontrollen hör till förra seklets politiserade pedagogik som må ha varit nödvändig fram till att varje elev lär sig ta ansvar för sin egen persondator!

Bara Internet kan släcka den enorma kreativa kunskapstörst som det världsomspännande andliga uppvaknandet nu väcker till liv. Nya versioner och ’Appar’ (lättinstallerade smarta applikationer) till Sociala medier lockar till helt nya umgängesformer mellan människor i den framtida VärldsGemenskapen.

Om två, tre generationer kommer vi att födas med den telepatiska förmåga som tiden kräver av oss, i umgänget med den kosmiska idévärlden. Ove Svidén

Det här inlägget postades i Framtid, Människa, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *