Den luriga räntan, på räntan, på…

Full sysselsättning enbart genom bankreform

Ingen har tidigare i Sverige påpekat, att full sysselsättning enbart kan erhållas genom att reformera bank- och finanssystemet. Sveriges finansministrar har sedan länge kämpat mellan två onda ting, arbetslöshet och inflation. Hålls den ena nere ökar den andra. Politikerna och facket har inte fattat att felet ligger i banksystemet. Därför har de aldrig lyckats och kommer aldrig lyckas att få grepp om arbetslösheten. Även de nya och berättigade krav, att också Riksbanken skall ha som mål att bekämpa arbetslösheten, kommer inte att lösa problemet, då banksystemet inte ifrågasätts.

P.S. Bankrättsexperten och EU-advokaten Henning Witte, tillika grundaren av den Vita Skolan i Nationalekonomi. Han håller ett föredrag om detta den 23 april 2013, kl. 18.30 – 20.30 på Södermalm, Högbergsgatan 48, Stockholm

Här kan ni ladda ner en kort text på enbart 29 sidor som förklarar hur dagens finanssystem är ett globalt pyramidspel som måste orsaka finanskrisen med matematisk nödvänsighet och hur vi kan rädda oss ur det genom att ändra penningsystemet så att det inte längre är ett pyramidspel utan ett ärligt och människovänligt system:   den vita skolan i nationalekonomi_rev1.1.doc

Det här inlägget postades i Framtid, Pengar, VärldsGemenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *