SÖ, SkolÖvertygelsen

Som småbarnspappa ligger jag på rygg och tittar upp mot takets ådriga brädor.
Bredvid mig i sängen har jag min son 4, och dotter drygt 2 år gammal.
Ur min fantasivärld berättar jag dagens lilla saga:

Efter ett tag säger Johan: ’pappa det blir bilder i huvudet på mig, när du berättar…’
Detta är ett av mina starkaste minnen som lärare i hemskolningens gudomliga tjänst.
Trots 40 poäng i Pedagogik har en liknande upplevelse aldrig åter uppstått. Varför?

Jo, som pensionär inser jag nu att föräldrakärlekens roll aldrig kan ersättas av en utbildad och legitimerad lärare, som har betalt för uppgiften att lära ut, anordna prov och ge betyg åt eleven på basis av de Förut Fattade Meningar som finns i lärobokens facit!

Dagens skola lockar inte fram de kreativa nyskapare som samhället behöver i framtiden. Lärarna är ju anlitade för att kontrollera att eleverna så väl som möjligt anpassar sig till den omsorgsfullt uppbyggda och listigt dolda materialistiska/ateistiska normen!

P.S. Efter femtio år av Enpartivälde bakom utnämningsmakten i Landet Lagom, varför är ett enstaka hemundervisad barn som försöker fly skolplikten, intressant för det totalitära samhället? Dominic Johansson med svensk far och invandrad mor sökte tryggheten hemma i sin internationella storfamilj i Indien. Fallet Domenic visar att vår polis, åklagare, advokater och sociala myndigheter tillsammans i domstolens skenrättegång, till och med kan låta kidnappa och bryskt skilja ett barn från sina internationella föräldrar i ett flerårigt LVU-tvångsomhändertagande! Varför? Jo tänk er själva vilket kaos som skulle uppstå i vår sk demokrati, om Svenska Staten som barnens ägare, inte tillförsäkrades rätten, att med skolans hjälp uppfostra de unga till att välja rätt parti som vuxna?

Den friska fläkten i Svea Hovrätts dom i Mål nr T 6534-12 den 26 november 2012, var att en uppvaknande domare reserverade sig mot de lejda nämndemännens majoritetsutslag! Något börjar äntligen hända i lilla sovjet, även om det går långsamt.

Det här inlägget postades i LVU, Människa, politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till SÖ, SkolÖvertygelsen

  1. David McLean-Treat skriver:

    Tack Ove för denna födelsedags present till yours truly som fyllde 78 år den 25e februari. När jag läste din berättelse tänkte jag på när jag ofta låg i sängen med min älskade lilla pojke och läste eller berättade för honom innan han somnade. Det är så mycket som jag vill säga till honom som komplement till det han lära sig i skolan. Både han och jag har missat så mycket under dessa 33 månader han har varit borta från hans pappa och mamma. Vi längtar så mycket efter honom och fortsätta dagligen med vårt försök att få honom hem tillbaks till oss. Jag har läst alla dina artiklar och många fler som har skrivits om detta omänskliga behandling av oskyldiga människor som har råkat ut för detta gudlösa missbruk av makt och pengar. Man känner sig så maktlös och omintetgjord, ”powerless and frustrated.” Man kan endast fortsätta att kämpa och hopp och tror på att det skall lyckats. Jag var ledsen och besviken att höra att SS (Social Services) vann målet i Svea Hovrätt trots det stödet som paret hade av (jag tror jag räknade 25 eller fler av oss som var där), och att det verkade så självklart att de skulle vinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *