Lönsam LVU, en dagsnotering

Signaturen Ida säger i en viktig kommentar till filosofens blogg:
”Jag har en siffra som är 27.400 kr/barn/månad och en annan på 47.000 kr. Jag tror siffran regleras och utjämnas i Landstinget, det är alltså inte individuellt vad barnet är värt. Det beror på vart man bor och hur den kommunala ekonomin ser ut för tillfället. Att hitta en sån siffra går bara att göra via försäkringskassan när det är dags att kalla in pengarna. När siffran är hög sker fler omhändertagningar. Det finns de som jobbar för en kampanj att avskaffa landstingets förvaltning av socialförsäkringstillgångar.”

Tack Ida för informationen. När jag hjälpte loss ’stalldrängen’ Tim från ett HVB-hem 1997, så sade ägaren, en f.d. socialchef från Borås, att Kommunens betalade ’endast’ 12.000/mån till honom och visade ett kvitto som belägg. Det jag visste redan då, var att kommunen fick 30 tusen per månad och barn, men att två olika socialsekreterare delade på uppgiften för att, ovetande om varandra, dela upp ’stödet’ till den förre chefen i två ’mindre delar,’ som inte skulle vara så iögonenfallande …

År 2006 så hade ’Statens stöd till Hörby Kommun nått nivån 50.000 kr per LVU-barn samtidigt som 85.000 eller mer betalades ut per månad för ett LVM-fall (enl SOU Lagen om Vård av Missbrukare av alkohol och droger). När min vän S-fan berättade detta för mig, och jag skrev om det i min hemsida, så blev han utförsäkrad! När jag JO-anmälde Kommunen för detta med ett brev på en måndag, fick jag ett brev redan samma fredag, som sade att ärendet var nedlagt utan att jag ens hunnit få ett mottagningsbevis och nummer på min anmälan! När jag sen anmälde JO för JK, Justitiekanslern, fick jag som förväntat ett intetsägande svar på ’byråkratiska.’  Men en pensionerad bekant i socialämnden berättade sen att socialchefen fått 2.2 miljoner kronor i avgångsvederlag samt 150.000 kronor i ersättning för att flytta från Hörby. (Jag vet inte om Socialchefen även fick behålla sin tjänstebil vid flytten? Hon hade en Audi TT i halvmiljonklassen, när ’vanliga’ socialsekreterare bara fick nöja sig med en av de 21 silvergrå BMW som kommunen tillhandahöll för sina invigda)

Efter Sossarnas valförlust i september 2006, reducerade Alliansen snabbt de 50.000 kronorna till Kommunerna till nivån 75%, dvs till 37.500 kronor per månad och LVU-barn. När man sen ser storleken på ett avgångsvederlag förstår man hur mycket landets skattebetalare behöver punga ut med när deras korrupta kommunalnämndsordförande och socialnämndsordförande vill få sina egna kommuninevånare att tro att de högsta cheferna inte är inblandade i bonuscirkusen. Den Kommunala Människohandeln är en mångmiljardindustri som nu alla läsare kan förstå. Tage Erlander kallade det lite kryptiskt för ’det kommunala sambandet.’

Det här inlägget postades i LVU, Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lönsam LVU, en dagsnotering

 1. LIna skriver:

  Sosse socialtjänsterna utvecklade en verksamhet där de ser till kommunanställdas eget bästa: Därav är det ett lotteri vilket barn som ska omhändertas och vilket som inte ska omhändertas. Deras beslut angående barnavården och barnomhändertagande (oftast handlar det om barnkidnappning och barntortyr-fysiskt och psykiskt i samband med kidnappning) eller uteblivet barnomhändertagande. Besluten verkar vara helt ologiska i de flesta fall, därför att människor inte räknar med att socialtjänstemännen utgår utifrån sitt eget bästa (korruption, mutor, ekonomiska-politiska frågor, hämnd). Olika andra mänskliga faktorer ligger bakom som tex om de vill ta ett barn eller inte. LVU handlar inte om barn över huvudtaget, utan om andra saker. Barnen är bara verktyg till olika personliga ändamål.

 2. Ove Svidén skriver:

  Ja, just det Lina, Du har så rätt.
  Den svenska byråkratin är konstruerad utan ansvarstagande människor.
  Har du nånsin träffat eller hört om en svensk byråkrat med samvete?
  Nej, just det, det gäller att följa regler och förordningar utan att fråga sig varför!
  Den svenska modellen representerar ett ’perfekt system.’ Den som inte förstår det blir utfryst, utförsäkrad, förlöjligad och förföljd.
  Den svenska modellen var en fin dröm under 50 år.
  Nu har den totalitära demokratin effektivt utvecklats till en mardröm.
  Byråkratens största fiende, är den ansvarstagande föräldern med rent samvete, som agerar för samhällets fortbestånd över generationerna: med KÄRLEK!

 3. David McLean-Treat skriver:

  Trots statens stöd till Nacka kommun finns det inte pengar till vårt omhändertagna barn att vara med på ishockey, simning, judo, fotboll, simhopp, scouter, musikskola som när har var med oss, hans biologiska föräldrar. De säger att det är för dyrt. Han får bara spela badminton en gång i veckan. Vart hamnar alla pengar som staten (skattebetalare) pungar ut till SS maffian? Vårt barn konsumera endast en bråkdel av vad kommunen får för honom. Nu har pojken blivit överviktig av brist på motion och rörelse. Förresten, hur har det gått med ICC brevet? Själv är vi inne i en fjärde utredning och nästan 3 års LVU

 4. Ove Svidén skriver:

  Rätt tänkt David
  Pengarna försvinner till de invigda, de som kan hålla helt tyst om LVU-hemligheten:
  *Socialsekreterare som sänder ett LVU-barn till det HVB-hem där de själva är delägare
  * Till tjänstebilar, BMW, Audi, Merzedes för att nå avlägsna HVB bortom föräldrarnas ekonomiska räckvidd
  * Köp en ridhäst till barnet för att hon ska stanna mer hos fosterföräldrarna (Jag känner till ett fall i Hörby Kommun där en ridhäst för 24000 reducerade en flickas önskan av föräldrabesök)
  * Tjäna svarta pengar genom att öppna avsides HVB för betal-starka sexmissbrukare och pedofiler
  * Tvillingar representerar ett högt pris hos läkemedelsindustrin som slipper dyra tester om man har tillgång till två individer med identisk gen-uppsättning

  I totalitära länder äger Staten barnen och är måna om att uppfostra dem i den rätta läran.
  I samband med det andliga uppvaknandet i världen nu detta år, kommer beslutsfattarna i Sverige att bli chockerade när de märker att speciellt invandrade familjer tar ett ansvar för sina egna barns framtid som den aningslösa indoktrinerade urbefolkningen lärt sig av med, i tron att det är en del av välfärden.

  Den tyska tidskriften der Spiegel hade redan 1983 en artikel med titeln SocialSverige ett fängelse-läger för barn (KinderGulag im Sozialstaat Schweden). Den effektiva själv-censuren gjorde att iakttagelsen förlöjligades och tystades ner av våra medier som ju riskerade att få sitt villkorade presstöd indraget om de inte håller tyst.

  ICC är till för att upptäcka och bekämpa folkmord.
  Och så långt har Sverige inte fallit ännu, trots att tusentals föräldrar begått självmord i sin förtvivlan av att en totalitär regim har kidnappat barnen.

  Men EuropaRådet börjar vakna. Håll tummarna. Sanningen kommer att segra till slut….

 5. Susanne Laslo skriver:

  Hej Ove, hur kommer jag i kontakt med dig? Vi är flera familjer som vill börja agera på socialtjänstens makt i samhället. På barna rov , kidnappning av barn som de urskillningslöst bedriver och förstör familjers liv. Vi vill samla ihop föräldrar genom journalist och hjälp av advokat. Tillsammans blir vi starka . Vill komma i kontakt med dig. Med vänlig hälsning, Från oss föräldrar som fått kämpa och kämpar för rätten till våra barn .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *