Bailout USA

Vitamininjektionen till en dödssjuk finanssektor har kostat landets USA skattebetalare dubbelt så mycket som Andra Världskriget(!), eller tio gånger mer än Vietnamkriget. Kongressen godkände att 700 miljarder dollar betalades ut för att dölja bankernas fula girighet. Och  ’systemet’ gjorde detta så att hela befolkningen blev skuldsatt med drygt en miljon kronor per person! Staten kunde därmed göra att de giriga bankerna överlevde med ansiktet i behåll, och finanseliten fick ut sin bonus innan kollapsen genomförts. (referens: programmet ’Systemfel som hotar världen’ visat i SVT/Kunskapskanalen under november 2012)!

Det finns nu hemsidesuppgifter om att Mitt Romneys viktigaste dolda uppgift för högerkrafterna var att starta ett Tredje Världskrig, för att på så sätt sopa de rikas skuld till de fattiga under mattan. Beakta detta, om/när Du kritiserar den valda presidentens Barack Obama försök att skapa en mer Fredlig VärldsGemenskap med sin ’moderata socialism’?

Vad kommer nu att hända när den amerikanska medborgaren inser att det är landets eget korrupta banksystem, dess dolda bankhemlighet,  Hollywood-myten, Wall Street och den köpta media-svansen som är de verkligt medskyldiga doldisarna?

P.S. Bailout är en term som används inom ekonomi- och finanssektorn för att beskriva en situation där en finansiell institution som är bankrutt eller nästan bankrutt, får en nyinjektion av likvida medel för att kunna fullgöra sina åtaganden under den närmaste framtiden. Ofta görs bailouten av en regering eller ett konsortium av investerare som i utbyte kräver kontroll över institutionen. (Wikipedia)

 

Det här inlägget postades i Pengar, politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *