Hets mot folkgrupp

Tänk dig in i en situation att du blir vittne till ett brott som utövas av en grupp poliser.
Vad händer om du polisanmäler detta brott? Sannolikt blir du bötfälld för hets mot folkgrupp.
Varför? I Sverige gäller sen femtio års enparti-välde den värdegrunden att gruppen har rätt
och individen har fel.

Det betyder alltså att om du framför hypotesen att svenska polisen var inblandat i CIA-mordet(?) på statsminister Palme, så riskerar du straff. Den som höll i pistolen är ointressant. Den som betalar mördaren är den mest sannolike brottslingen.

Ivan fick åtta tusen kronor i böter 2012, rubricerat som hets mot polisen när han i förväg framförde sina välgrundade farhågor till SÄPO om att ett mord planerades på Olof Palme. Som en ren avledande manöver till whistleblowern, och som en rekommendation för framtiden att hålla sig borta från statens interna angelägenheter.

P.S. Hets mot folkgrupp är ett brott som innebär att offentligt sprida uttalanden som hotar eller uttrycker missaktning för en eller flera utpekade folkgrupper. Brottet har detta namn i Sverige och Finland, och liknande lagstiftning finns i flera länder.

Det här inlägget postades i Människa, politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hets mot folkgrupp

  1. AntiJante skriver:

    När blev frivilligt medlemskap i ett brottssyndikat likställt med en folkgrupp ?

    Behöver man inte längre besitta vissa egenskaper för att överhuvudtaget kunna räknas till folkskaran såsom hövlighet, respekt och vänlighet.

    Kan dagens urartade mänskliga ekvation härledas till gamla tiders religion vars ”akademiska” gren, vilken man till fullo kontrollerar än idag , systematiskt via sen länge kända sublimala tekniker hindrar människor att äntligen inse att dialog istället för logik är nyckeln till att vi alla kan ta oss ur ”ångesttillståndet” och en gång för alla slå hål på myten att vi endast duger till auktoritär lydnad, vilket i sig var och än idag är agendan hos degenererade feodallobbyister.

    Våga vägra logik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *